Yahu forumların genelinde var bu...İnsanlar toros broadway düşünüyor renault deyince... Reno'ya 100 bin mi verilir gibi SAÇMA yorumlar geliyor doğal olarak...İnternette bir yazınca bile insan aracın başarısını anlayabiliyor aslında ama işte.....
Printable View
Arkadaslar renault bu araclari kar amacli getirdigine inanmiorum ben marka prestiji adina gelen araclar.
Fiyat 100 civarinda olucaktir otv zammindan sonra.
100bin liraya bu araci alacak olanlar zaten hobi amacli 100bin lira harciyabilicek adamlardir parayi zar zor toparlayan adamlar diil. o yuzden alicak adam zaten alicak
100tlye golf R alırımtıpı bıle guzel dııl bence arabanın
Trophy gibi sınırlı sayıda üretilmiş olan spor modelin türkiye'ye getirtilmesi Reno TR için büyük prestij olacak..
Bu demektir ki 1.6 DCi 130 hp lik modelleri de göreceğiz ülkemizde :D :D
trophy cok ozel aractır eger normal megane rs 120 ıse buna hıc dusunmeden 130 verılır garaja kapanır.
Simdi senin deger dususu konusuna gelince cok uzatmadan yazayım. Bir defa markanın tuketici gozundeki degeri cok onemli. VW ve Honda ultra arabalar mı uretiyor hayır ama 2.elde deger kaybı az.
Modifiye edilebilirliği çok kafaya takma, Tr de en cok deger kaybı yasayan 2 firma reno ve pejo bu isin kendileri bas sorumlusu. Sorunu hıc baska yerde aramasınlar.
2008 de 45 TL olan 207RC yi 33 ten, 69 lira olan Clio RS i de 2 sene satamayıp 42.5 tan sıfırlarını fabrıka olarak sen satarsan. Ondan sonra o arabanın 2. elinden hayır beklemeyeceksın.
Hic 40 liraya, fabrika elinde kalmıs tayyar satın alan olmuş mu hayır.
bir de renault'un motor sporlarındaki tecrübesi çoğu markalarda yok kesinlike bunu göz önünde bulundurmak lazım. Buarada hiç renault marka aracım olmadı :) çok savundum fiyatıda yanlış anlaşılmasın.
reno güzelmiş gerçekten ama 100 bin verilirmi tartışılır onada reno severler verir biz hondacılarda çok para deriz :) burdada dönmüş hemen konu honda reno olmuş aslında bakılırsa honda mühendisleri bilmiyormu ağır turbolu araba yapmayı tabiki biliyorlar prensip meselesi bunlar bu yüzden kıyaslamak reno şöyle honda böyle demek mantıksız olur kimisi araba yürüsün gerisi önemsiz der kimisi konfor iç aksam derdindedir kıyaslamalar cork farklı kulvarlarda olur ben honda sever birisiyim nedeni şudur devir dönmeyi küçük motor ile yüksek güç çıkarması yolda yürümesi hoşuma gidiyor ama renocular pek bi atarlı giderli :) bu aracın rabiki 2.0 turbo olması nedeniyle turbo type-r dır honda olarak buyrun yol orda :) bu benim kıyaslamamdır çünkü arabadan bunu beklerim kimside çıkar konfor der malzeme der ayrıdır.. :)
ben vermem 100 bin lira :)
renonun değer kaybı tutulmayan modellerinde var..ona kalırsa honda city de güzel değer kayıplarıyla satılıyor bunlar her firmada var.wv demişsin toureglerin fiyatlarını bilirsin daha büyük bi değer kaybı olamaz heralde...marka olarak değil model olarak değer düşme olur bence.sen elinde dizel megane yada clio kalan yada buyuk zararla satılan gördünmü ben görmedim..
modifiye edilebilriliği kafaya takma derken?sence megane 2 rs tipi konforu vede güvenliği yüzündenmi o kadar değer kaybetti?onun gibi fren mesafesi olan bi honda varmı?bugün megane 2 rs in değer kaybındaki en büyük etken motorunun modifiye için çok uygun olmamasıdır bu bir gerçek.
megane 2 rs le megane 3 rs in motorundaki farklar hakkında bilgin var mı?
neyse megane 2 rs buranın konusu degil.
Modifiyeye çok uygun degil derken, Tr deki 2005-2008 arası bazı talihsiz uygulamaları soyluyorsan evet ama bu anda megane 2 rs ler 400 HP seviyesine cok rahat geliyorlar.
boşuna araştırmayın ben turbo ile detayı yazayım.
megane 2 rs
9.0:1 sıkıştırma 14T turbo 0.8 bar 225 hp
megane 3 rs
8.5:1 sıkıştırma 15T turbo 0.8 bar 250 hp
megane 3 rs tropy
8.5:1 sıkıştırma 15T turbo 1.0 bar 265 HP
ayrıca ingilterede megane 2 rs araca megane 3 rsin 15t turbosunu taktılar ve 0.8 barda oda 250 hp civarı verdi. yani megane 3rs egzantrik ve turbosu biraz değişime uğramış ve ecu mapi chiplenmeye daha uygun olduğunun bilgileri paylaşılmış meganesport co uk forumunda
hakikatenn bu forumda anlayamadığım insanlar var :D komedisiniz ben o kadar etmez dedim renoya olan güvensizliğimi söyledim ama sanki ben honda fanatiğiyim ki hiç honda falan yazmadım yada kıyaslama yapmadım hiçbi arabayı şu araba bu kadar bu araba bu kadar da demedim avatarıma bakan bana salça oluyo yok fn2 imiş yok beygirler yok paralar can sıkıntısınamı sarıyonuz bana anlamıorum
not: ben fn2 ye 75 istiyom kardeşim :D
stage 2 yazılım ile 295-300 HP
yazılım + hibrid turbo 340 HP
yazılım + forged internals + turbo 400 HP
dunyanın en verımlısıdır demıyorum ama bu anda ibre megane 2 rs lehine dondu artık.
Bir de megane 2 rs in kısmetini kapayan, kapatılamayan ASR siydi, şimdi o sorunda çözüldü yazılımla istediğin gibi ayarlıyorsun.
Konuyu dağıtmayım, megane 2 rs le ilgili bilgi istersen memnuniyetle yardımcı olurum
Ufak bir megane 2 rs videosu ekleyim
ozan abi resimler için teşekkür ederim.
neyse benim yalan söylemeyeceğimi bi nebze anlayanlar oldu umarım :)
aradık reno yok diyo. yok gelmemiştir feyk haberdir v.s ben geldiğinden emin olmasam konuşurmuyum konu açıp rezil edermiyim kendimi. esnaf adamız.
Bence cok güzel bi arac hakkını verir yani :)
bak ne güzel diyosun kardeşim şimdi yani bu olaylar daha yeni çözüldü bu araba çıktıgında bu olaylar olsaydı bi yazılımla 290 hp olabilseydi inanki bu araba şimdi bu paralara alınamazdı..
Video çok güzel yav 10 kere izledim :)