Maalesef bilgiler hatali
Simdi Cooper S lerde otomatik sanizman 2005-6 makyajli r53 kasayla basladi.Bundan once otomatik cooper s yoktu.Otomatik normal Cooper (115hp) vardi ve onlarda bahsedildigi uzere kayis kasnak sistemini kullandigi icin (CVT) sistem cabuk bozuluyordu.Fakat siz cooper s icin konustugunuza gore
2005-6 R53 ve 2007 sonrasi 2012 ye kadar tum R56 lar ayni otomatik sanzimani kullaniyor. Sanzimanin markasi aisindir ve audi tt 1.8 turbo a3 lerle falan ayni sanzimani kullaniliyor.Tabiri caize tas gibidir fakat klasik tork konvertorludur.Vites gecis hizlarinda dsg performansi beklemeyin ama sinifinda ilk 6 ileri tork konvertorlu sanziman olma ozelliigini tasir.
Sanzimanin ust limiti 320 nm tork.Ayrica bugune kadar bozulan otomatik cooper s sanzimani hic duymadim karsilasmadim
Fakat piyasa kosullarinda r53 kasada 2006 ve oncesi manuel sanziman tutulmaktadir.2007 Sonrasi r56 da ise tam tersi otomatik daha revactatir hatta biradere alicam bitane manuellerine bulasmiyorum.Neden diyecek olursaniz Manuel vites r56 larin hemen hepsinde volan baski balata fabrikasyon hatalidir.Oyleki borusan artik bu sorunlarla ugrasmaktan bikti ve 2011 modellerini manuel getirmiyor

Sormakta serbestsiniz..Mini forumlarini arastirirsaniz manuel r56 da volan ve baski balatasini bozanbitiren 15 km de dahi bir suru mini mevcuttur.2007 lerde zaten volan tamamen hataliydi fakat 2009 model sifir arac arkadasimizda 15 bin kmde baski balata bitirdi..Saniriim 2009 un 2.yarisindan sonra manuellerde baski balta ve volan hatasini duzelttiler ama cok kisinin cani yandi..***** ikisi yetkili serviste 4000 tl ye variyor degistirmesi ve cogunlukla kullanici hatasi diyip garatiden yapmadilar..
Cooper S lerde sanziman olayi budur.Ne r53 ne de r56 da bozulan hic bir otomatik sanzimana sahit olmadim,
bozulan otomatikler r50 kasa 2002-2005 arasi cooper lardir.
Performans olarak otomatikler tabiki manueller kadar iyi degil.Speclerim oldukca zengin olmasina ragmen (enjektor,ecu,egzantirik vs) Bunlara sahip olmayan manuelleri ancak geciyor

Rev limitor yuzunden…Manueller 7000 cevirebilirken otomatikler 6650 lerde kaliyor..Fakat amac rolling degilse mini kesinlikle otomatik olmalidir..Ozellikle trafik vesaire gibi olan sehirdeyseniz..Ama surucu odakli sportif surus istiyorsaniz manuel alin hic bakmayin..Benim 4 adet r53 um oldu.Su andaki harci hepsi manueldi.Hatta bitanede cooper otomatigim oldu hepsininde keyfi ayri acikcasi..
P.s sanzimandan ilgisiz olarak 2007 r56larin hemen hepsinde gergi zincir sistemi hatali oldugundan sabah soguk calistirmada traktor gibi calisir.Tavsiyem 2008 hatta ve hatta manuel alacaksaniz 2009 2.yarisindan sonra gelen araclardan bulmanizdir.
2005-2012 arasi tum Otomatik Cooper S lerin sanziman kodu GA6F21WA
Incelemek isteyenler icin
Automatic transmission GA6F21WA. Fits: Mini | MINI of South Atlanta