çok fazla bir fark yok aslında 8000 çok az daha buzla mavi gibi,görüntü olarak 8000 ama,6000'de işlevsel gerisi sana kalıyor artık :) ben hem 6000 hem 8000 kullanıyorum ikisindende son derece memnunum,pişman olmassın ikisindede.
Printable View
çok fazla bir fark yok aslında 8000 çok az daha buzla mavi gibi,görüntü olarak 8000 ama,6000'de işlevsel gerisi sana kalıyor artık :) ben hem 6000 hem 8000 kullanıyorum ikisindende son derece memnunum,pişman olmassın ikisindede.
mtec japon alıcam ben de galiba bakalım fiyatları nasıl yarın öğrenicem :)
fiyatlar ve markalar olarak bilgi verebilir misiniz ? hid,mtec,... ve benim bilmediğim diğer markalar :D
ben iki hafta önce 2 takım dp marka sıfır xenon aldım,300 ytl ikisi:)2yıl beyin 1 yıl ampul garantili,gerçekten çok uygun oldu,süperde gösteriyor..
1 yıl öncede gt-hid almıştım 280 ytl.
fiyatlar ciddi değişiyor markaya göre anlayacağın.
ben aldığımda yani yaklaşık 1 sene önce h1 mtec 8000k 400 ytl idi sıfırı montaj dahil 2 yıl garantili
buda bi fikir verme açısından;
http://img128.imageshack.us/img128/2...a026picep1.jpg
2nize de ilginiz için teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz :)
gücüm yeterse Mtec alıcam galiba bakalım yarın bana ne kadar fiyat diyecekler :)
mtec 6000k kullanıyorum tavsiye ederim...
30.000K benim bildigim yanlis hatirlamyosam eger MOR mosmor yanar..o farlarda kullanilan ampuller 30.000K degil..
30.000K bu šekilde yanmasi lazim...
http://www.mercadolibre.com.ve/jm/im...0_5309.jpg&v=P
fotoğraf makinesinde alet son derecede ii olmasına rağmen ben bile çektikten sonra şaşırdım..yere yansıyan renge bakarsanız belli olacaktır zaten..bu arada saxodaki gerçekten 6000K ama mesela bizimkinin yanına 8000 geldiğinde o bile 6000 gibi duruyor..aydınlatma ışığın renginden ve lümenin düşmesinden dolayı sadece aydınlık yolda zayıf ama yağmurda 8000'e göre sanırım renginden dolayı daha başarılı.. bu arada serencebey genelde akşamları evdeyim ne zaman benim arabayı görürsen gelebilirsin..
hiç bir xenon ampulunu (kaç binK olursa olsun) Beyaz ayarını dogru yapmassanız, gerçek rengini fotograflarda sergileyemezsiniz.. aynı aracın xenonunu ben size 4-8-9-12 (makineye ve Beyaz ayarı bilginize göre degişir) farklı renge sokabilirsiniz :) (photo shop falan degil direk Beyaz ayarı ile ilgilidir)
tmm ama belli k üzerine üzerinde ne cmos sensörler nede ccd sensörler fotoyu yakalayamaz. bu iş için özel aletler gerekli. görülebilir renk scalası ile aletin capture edebildikleri arasında fark var. ayrıca şahan ın koyduğu resimde bi çok farklı tonda ışık olduğundan makina otomatik ayarlarda seçtiği düzen sebebiyle 6000 k sarı gibi çıkmış :)
evet direk otomatikle çektim uğraşmaya vaktim yoktu :) ki alette d80 SLR..bende çektikten sonra farkettim renk ayarları ile değişik tonlar yakalayabilirim..bidahaki sefere sanırım biraz daha zaman ayırmam gerekecek..bu arada 6000K'lı saxoda normal fara takılmış olan megane mercekleri mevcut..ışık kırılması ve çekim açısı sarı göstermiş olabilir..:)
6000k üstünü alma derim...
6000k en güzel xenon rengi, gercege en yakın renk...
Yagmurda camurda da sorun yasamıyorsun...
6000k üstü kötü hava kosullarında görüs acını iyice düsürür.