Benim aracım lpg'de orjinal filtresiyle 25kr yakıyordu. Filtre takalı bir hafta oldu daha ölçemedim ama çok bi fark olmadı bence. Sizin 35kr yakmanız biraz tuhaf.
Printable View
Benim aracım lpg'de orjinal filtresiyle 25kr yakıyordu. Filtre takalı bir hafta oldu daha ölçemedim ama çok bi fark olmadı bence. Sizin 35kr yakmanız biraz tuhaf.
en iyisi takmamak.gerçi böylede bi tuhaf oldu ama idare edicez..
filtre takınca dipgaz yapıyosan ses alıym diye ondandır gibime geliyor :D
bu gece uyuyamıcam fitlreyi gördüm yine kafama takıldı :D no redline yes dede spec yok arkadaş aynı tas :D
arkadaşlar maşallah bilende yazmış bilmeyende.
hava şartlarına bağlı olarak lpg yakıt artışı değişkenlik gösterir. soğuk havada gece yapılan yol gündüze göre daha düşük olur. aynı şekilde gece yakıt almak daha mantıklıdır. gündüz sıcakta yakıt genleşir, buda daha az yakıt almanız demektir. yaz-kış yada gündüz-gece sıcaklık farkının çok olduğu zamanlarda yakıt artışının olması normal bir durumdur.
temel prensibi lpg fazla hava sevmez mantığı ile düşünürsek;
1-motora giden havayı azaltmak
2-motora giden havanın kütlesini azaltmak
3-lpg ayarını açmak.
filtre uygulaması yapılmak suretiyle zaten daha fazla hava çekmiş oluyorsun ki 1. madde senin için iptal oldu
short ram tarzı kısa bir aparat ile sıcak hava çekmesini sağlarsan yakıtın düşer ama başka sorunlarla karşılaşırsın tavsiye etmem, böylece 2. madde de elendi.
filtre uygulamasından dolayı aracını fakire çekmiş olduğun için daha fazla gaza basma ihtiyacı duymaktasın, dolayısıyla da daha fazla yakıt harcamış oluyorsun. ayarda bir miktar lph arttırımına gidersen yakıtın düştüğünü göreceksin, ama iyi bir ustanın kalibrasyonunu yapması gerekli aksi takdirde daha fazla yakıtta harcayabilirsin.
anladığım kadarıyla iyi bi usta bulup lpg ayarını biraz daha arttırmasını söyleyeceğim bu şekilde yakıt ve hava yeterli şekilde olacaktır.teşekkürler
kişisel tavsiye isterseniz, orjinal filtre ile 1 ay kadar daha binip. havaların tam oturmasından sonra ayar yaptırmanız daha sağlıklı olur.
filtreyi taktığımda havalar soğuktu zaten mayısın ortalarında bu işlemi gerçekleştireyim o zaman bana sağlam bi usta lazım bu dediklerimi anlaya bilecek.
egil egzosa kokla kokuyu ciğ yakma olmasın o zaman ayar doğru demektir :D
ne sorunlu işmiş ya benden başka uğraşan varmıdır merak ediyorum :D
bir kaç ayar dene en iyisinde karar kılarsın sorun yaşamazsın