arkadaşlar tek nokta enjeksiyonlu tofaşı çok nokta enjeksiyona çevirmek için ne gibi parçalar gerekli ortalama maaliyeti ne bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
arkadaşlar tek nokta enjeksiyonlu tofaşı çok nokta enjeksiyona çevirmek için ne gibi parçalar gerekli ortalama maaliyeti ne bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
amaç nedir?sağlamak istediğiniz fayda?
Tipo mpi modelin üst kısım kullanılıyor bildiğim kadarıyla üstatlar cevap verir heralde
Coğrafya kaderdir
semi sequental (2+2) çok nokta enjeksiyona çeviren vardı. Tipo mpi tesisatından çok ms tercih ediliyor. Ms nin daha sağlıklı olduğu söyleniyor.
CGR328 ile iletişime geç doktorun o.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Kesınlıkle aradıgın cevapları CGR328 da bulabılırsın.
-/_________\-
[O==ⓦ==O]
Volkswagen GOLF MK1 GLD
biz audinin kini kulanıyoduk 2000tc de
2000tc king
Batuhan Sayın
http://www.techturkey.com/forum/isle...rt-launch.html
tr deki ilk megasquirt le çok nokta enjeksiyona çevirilen şahin zamanında ben yapmıştım öncelikle aracındaki motor ne bilmiyorum ama eğer aracı almadıysan tek nokta enjeksiyonlu yada karbüratörlü ama elektronik ateşlemeli olan üstden egzantrikli modeli almanı tavsiye ederim daha kolay ve daha masrafsız olur
gerekli parçalara geçersek
üstden egzantrikli motorlar için (elektronik ateşlemeli olduğunu varsayıyorum)
- tipo mpi emme manifoldu
- enjektörleri ve yakıt kütüğü benzin regülatörü
- tipo mpi termostat housing
- su sıcaklık sensörü ve hava sıcaklı sensörü
- tps ve rölanti düzenleyicisi emme manifoldu üzerinde oluyo eğer sıfır alırsan
- beyin ( istersen megasquirt yaptırabilirsin motorla ilgili bi planın warsa iyi bi tercih olur yok ben sadece sıralı tüp taktırıcam dersen tipo nun komple beyin ve tesisatınıda alıp takabilirsin
altdan egzantriklilerde durum biraz sıkıntılı sebebi emme manifoldunun uymaması ve ateşleme için gerekli parçaların direk al tak olmaması onun için tipo mpi emme manifoldunu kesip biçmeniz gerekli biraz uğraş sonrasında yerine oturuyo
krank sensörü ve ateşleme içinde kasnak ve sensör takmak gerekli onun içinde biraz uğraş lazım hee şöyle bişide yapabilirsin distribütörden sinyal alıp sadece enjeksiyonu kontrol edebilirsin ateşleme distribütörlü kalır turbo felan düşünmüyosan bi zararı yok
maliyet ortalama 2500 tl tutar
95 model üstü şahin doğan vs. daha uygun diyorsun yani. ms ye gecis icin. Peki hazır konu acılmısken özellikle tek nokta enjeksiyonlu sahinlerin torku karbüratörlülere göre daha iyi diye söyleniyordu forumda. zaten kalkış ve alt devirlerinden de anlaşılıyor bu. full enjeksiyon sistemde hissedilr bir tork artışı yaşanıyor mu ve karbüratör e göre tüketim düşüyormu. Bunları merak ediyorum en cok. tek nokta enjeksiyonlu sahin karbüratörlüye göre fabrika verisi olarak 1 litre daha az yakıt tüketiyor sehir icinde. ama üst devirlerde top speed olayında karbüratörlü üst devirleri daha iyi besliyor.
adam akıllı arabam turbolu olsun yürüsün istiyosanız 10 - 12 milyarı gözden çıkarmanız lazım araba hariç, motor içi turbo , beyin , intercol wesgate , ... vs vs vs işçilik dahil , atmosferik sadece 4. enjektor olsun istiyosanız hiç bi verim alamaz anca kendinizi tatmin etmiş olursunuz werdiğiniz paraya yazık çünkü değmez
1999 şahin enjeksiyonlu modelinde 16 adanalı jant(tanesi 17.5kg) top speed 140 145 yapıyordu.(lpg)
1999 şahin karbüratörlü modelinde 16 adanalı jant(tanesi 17.5kg) top speed 160 165 yapıyordu.(lpg)
Drag olarak denediğimizde enjeksiyonlu model önde oluyordu.Yakıt konusunda ise Karbüratörlü araç lpg ayarı düşürüldüğünde 30 kuruş yakıt tüketiyordu.
Enjeksiyonlu araç yaz kış 40 kuruş yakıt tüketiyordu.
Coğrafya kaderdir
tek nokta enjektorle karburatorlu arasında yakıt tuketim farkı 100 km de 1 litredir yani enjektorlu bi nebze olsun az yakıo fabrikasyon verilerine göre ,
slx motorun gideni iyi gider gitmeyeni ise çok yakar 150 yi geçmez sağır kalmışdır ortalama birine bakarak hepsini yargılamak olmaz o yüzden
eski arabamla 2000 model stock 1.6 şahin ile benzinde 210 yaptım 6800dd devir kesicideyken 205 40 17 jantlarla arabada sadece katalitik iptali ve son susturucu vardı
sene 95 falandı babamın bir 93 şahini vardı ki 2002 yılında sattığımızda tek parça boya görmemişti...babam hızı seven arabaya basan ve bakan bir adam . o arabaya elektronik ateşleme yapmıştı kendisi elektronikçi baya yüksek voltajı vardı şimdi kaç bin volt hatırlayamıyorum. zaten her yerde ibresini gösteren bir araçtı . bir gün kırklareline giderken babam yine 180e yapştırdı ve tam gaz yaptı o araba ibreyi çevirdi kaça kadar çıktığını söylemiyeceğim . çünkü inanmayanlar çıkacak boş yere polemik yaratmaya gerek yokaracın ibresi falanda gayet sağlıklı çalışıyordu . 4 lastiği bozdu araç babam slx jantı ve michelin lastik almıştı .. tofaşın gideni gider
![]()
konu ne tartıştığınız olay ne
megasquirt ile full enjeksiyona çevirilmiş bi şahin tek nokta enjeksiyonlu en az yakıp en iyi giden şahin den 10 kat daha az yakıp daha iyi gider bunuda iddaa ediyorum kendini tatmin le alakalı olsaydı atmosferik araba yükleyenler enjektör sistemini çöpe atıp slx karbüratörü takarlardı öle bişi olmadığına göre daha iyi demekki ayriyetten sıralı sistem gazlı araçlar eski mixer li tiplerden de az yaktığı için gazdanda araç tasarruf edicektir
10 kat fazla olmadı mı be abi%10 deseydin tmm derdim de sen 4. enjektorlu yaptıysan bende bitane 99 tek nokta enjektorlu var daha benzinli lpg yok, musaıt olursanız drag , top speed , rolling deniyelim olmamı
yakıtıda ölçeriz , benim yorumum 4. enjektorlu her zaman daha sağlıklı stabil bi sistemdir yakıt ve performansı daha iyidir amma velakin sıralı sistemle beraber 4-5 bin tl ye mal etmek gereksiz haa yaptırcak arkadaşlar yaptırabilirler ama paranızı telafi konusunda uzun bi periyod ama herkezin parası kendinin mantık olarak düşündükden sonra hangisi hoşunuza gidiyosa onu yaptırın
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)