User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Do it yourself

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Cool Do it yourself

Fiberden orta konsoluma ekran icin yer yapmak istiyorum herhangi bi ustaya gitmek istemedim bikacbiseyde ben katiyim istiyorum aracima..nasil yapilir nasilkalip alinir nelere dikkat etmem lazim bi anlatirsaniz yardimci olursaniz sevinirim..bugun gittim ust orta konsol aldim 2.el havalandirma izgaralarini soktum kestim bictim v.s. cevaplarinizi bekliyorum...
    - K -

________
    Dr.Ecu

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 resim koysaydın da ona göre fikir yürütülseydi...
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 resim koysaydın da ona göre fikir yürütülseydi...

yavuzum morla boyadiim yere geliyo elimdeki o siyah parca oranin benim bi sekilde ic kisimdan ekrani ona monte edip kalan yerleride fiberle kapatmam gerek olay bundan ibaret..

- K -

________
    Dr.Ecu

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kolay gelsin. Galiba biraz yatay duracak orada yada üstü dışarıda kalacak orayı fiber ile kapatacaksın. valla aslında fiberciye gidip danışsan ona yaptırman şart deyil ama bi danış istersen

VeNoM_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracının yurtdışı versiyonlarında ekranlı olan varmı hiç? aslına öyle birşey olsa konsoldan birşey kesmene biçmene gerek kalmaz hiç..

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zor bişe yok çıtadan kılavuz oluşturucan elyaf kumaş vs geçicen fiberle kaplican tasarımda sınır yok

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zenginlik baska bisey, bizim teybimizde animasyon bile yok adam dvd izleyecek

Saka biyana onurcum, sen kes bic gerekeni, oturt bakalım ne kadar kısım doldurulması gerekecek?
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu beceriksizlikle nereye D.I.Y yapıosun sen yaaa

git bi fiberciye yaptırıver olm , arabanın her yeri fiber zaten kankasındır sen fiberciyle

Şaka bir yana eğer illa uğraşıcam diyorsan kolay gelsin bıroğ, lcd'nin kenarlarına mdf koy sonra ona göre kes. LCD'yi direk koyma kestiğin yerlere.

NOSman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw başka yer bulamadın mı oraya nasıl koycan S: görüş açısı falna biras cama dogrumu durcakk :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok egimli degil norml duz durcak ama baska yerim yok ondandolayi oraya takicam bugun detayli bikac resim daha ceker koyarim...teškurler...

NOT:Efe arabada fiber olan hicbiyer yok
    - K -

________
    Dr.Ecu

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neresi tam anlayamadım bn ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    www.mp3car.com sitesinde forumlara girin oradaki konsol tasarımlarına bakın illaki bir punto vardır. nasıl yapıldığıda ingilizce olarak detaylıca var.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyer orta derecede büyüklükte bi parçaysa kalıbını almak çok kolay ama parça büyükse maliyeti inanılmaz artıyo

kalıp silikonu die bi malzeme war bn daha ewel öle bi çalışma yapmıştım ewimde polyesterden döküp çıkarmıştım parçayı gayette güzel olmuştu gerçi biraz zımpara falan uğraştırıyo ama doğru yapıldığı zmn 10 numara oluyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyer orta derecede büyüklükte bi parçaysa kalıbını almak çok kolay ama parça büyükse maliyeti inanılmaz artıyo

kalıp silikonu die bi malzeme war bn daha ewel öle bi çalışma yapmıştım ewimde polyesterden döküp çıkarmıştım parçayı gayette güzel olmuştu gerçi biraz zımpara falan uğraştırıyo ama doğru yapıldığı zmn 10 numara oluyo
    biras daha detayli anlatirmisin parca bana kalirsa okadarda buyuk bi parca degil zaten yarisi bitti sayilir ekranida oturttum konsola on arka sislerin arka resistansin oldugu kismida koydum monte ettim simdi sadee bosta kalan yerler icin kalip alip biseyler yapmam lazim ekran guzel oturdu siritmadi aksama foto eklerim mp3.car sitesine bakarim aksama ilginiz icin teskurler..
    - K -

________
    Dr.Ecu

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...-lilliput.html

bu tarz bişey yapman lazım onurcum.. burda olsan fiberle falan uğraşma wer bi plastikçi stopçu yapsın dicem ama orda ne nedir bilmiyorum ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    senin konsola benziyomu
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Schumi.Projects

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin konsola benziyomu
    bu onurun konsolun ta kendisi
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS 65 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.mp3car.com/vbulletin/fabr...-lilliput.html

bu tarz bişey yapman lazım onurcum.. burda olsan fiberle falan uğraşma wer bi plastikçi stopçu yapsın dicem ama orda ne nedir bilmiyorum ki

bu fotodaki gibi bişi yapabilirsin sadece önce 1 2 kg kdr kalıp silikonu alıcaksın önce parçanın tam kalıbını alıcaksın yanlız meşakatli bi iştir kalıbı doğru almak gerekir yoksa kalıbı alır polyesteri içine dökemezsin onun için parçanın üstüne kalıptan dışarı çıkıcak şekilde 2 tane hawa boşluğu yapman gerekio bunuda parçanın üstüne 2 adet tükenmez kalemi dik koyman gerekio (deniz altı periskobu gibi dışarda durucaklar)

yapılışına gelirsek

malzemeler:
    1-kalıp alınıcak parça
    2-kutu şekline getirilicek strafor (yalıtım malzemesi koçtaşta falan bulursun pembe weya mawi olanlardan) kalıbı bunun yardımıyla alıcaksın
    3-kalıp silikonu karaköyde sahil tarafındaki boyacılarda armağan boyada bolca bulunmakta geçen sene kilosu 25 liraydı şimdi 30 a alırsın 2 kdr kilo gerekir
    4- polyester oda 1 şişe gerekir ( istersen sağlamlaştırmak için içine mermer tozuda karıştırabilirsin yada metal tozu kırılmasını engelleme amaçlıdır polyerster çabuk kırılır )
    5-uhupor srtafor uhusu normal uhu sürersen strafor erir (her kırtasiyede bulursun)
    6-elektrik bandı yada selo teyip ( kalıp kutusundan sızmaları önlicek)

straforları ilk önce parçanın sığıcağı tabanı we kenarları kapalı kibrit kutusu içi gibi bi dikdörtgen yapıcaksın işin en keyifsi kısmıdır yamuk kesersen tekrar uğraşırsın kesmek için ya düzgün bi bıçak kullan yada strafor kesici ( boşa para werme tek iş için) kutu halini alıcak 5 parça kes iice sağlam bi kutu yap birleşme yerlerine bol uhupor sık ki sızma yapmasın dışardanda güwenlik amaçlı bant çek

sonra kutunun tabanına 4 5 tane ayak tap parçanın kutunun tabanından yukarda durması için 3 ten fazla olsun kesinlikle we fazla kalın olmasın (ilerde negatifinde o parçaları kesiceksin polyester olucak onlar fazlalık yani)

daha sonra parçayı üstüne dengeli bi şekilde oturt üstüne kalıp silikonunu sertleştiricisinle karıştırdıktan sonra yawaş yawaş dök ( sertleştiricinin 4 te 3 ünü koy biraz uzun sürer donması ama hiç kabarcık kalmaz 10 numara olur kalıbın) parçadan en az 1 cm yukarıya kdr çıksın silikon sonra kurumaya bırak lastik gibi olana kdr bekle ( 24 saattir hemen hemen belkide daha fazla)

kalıp kuruyunca uyuz straforları parçalayarak çıkar sonra kalıba maket bıçağınla parçayı içinden almak için 1 2 büyük çizik at kapanması kolay olsun mümkünse ayakların olduğu taraftan olsun kalıbı görünce anlıcaksın (bu kısım zordur kalıbı yırtma parçayı kırma) parçayı çıkar

kalıbı strafordayken üstte ki kısmını yani kesmediğin tarafı düz bi yere koy sonra sna bakan tarafta yaptığın ayak sayısı kdr delik görüceksin polyesteri mek le we renklendiricisinle karıştır ama sakın meki we renklendiriciyi aynı anda polyestere dökme yanarsın önce renklendiriciyi iice karıştır sonra meki yanlız meki 30 damladan fazla damlatma yoksa çok çabuk sertleşir parça rezalet olur sonra polyesteri kalıbın deliklerinden içeri boşalt yanlız onunda hawa yapmamsına dikkat et parçanın üstünde hawa kabarcığı olsun istemessin kalıp iice solduktan sonra hiç elleme bırak kurusun (24 saat)

son aşama parçyı çıkar beyenmediğin yeri zımparala kabarcık warsa çelik macunu çek düm düz yap sonra istediğin renge boya tak

oh bea bakalım kim okucak bunu

bu arda 1 ip ucu daha kalıbın elinde düzgün kesersen kalıbı parçayı çıkarırken istediğin kdr dökebilirsin o parçadan satabilir kendi parçanın parasınıda çıkarır hatta para bile kazanırsın

bn m3 tarzı spoiler yapmayı planlıyorum ama şu anda kalıp alabiliceğim bi araba yok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)