evet gayet mantıklı
doğrusu sıcaklığa göre hız ayarı
acaba elektrikli su pompası kabaca kaç hp olarak döner bize ?
evet gayet mantıklı
doğrusu sıcaklığa göre hız ayarı
acaba elektrikli su pompası kabaca kaç hp olarak döner bize ?
Senna'nın attığı linke bakarsanız yüksek süratta zaten soğuyan motora fazla sıvı akışı lazım değilken sıkışık trafikte ve rölantide daha çok lazım diyor. Bununla 10 hp ye yakın güç alınabilirmiş klasik kayış yada zincirli sisteme göre. Tabi motorun çeşidide fark eder. Bence sistem zaten bir sıcaklık ve flow kontrolü barındırıyor.
With an EWP and a digital controller, the speed of the pump is managed by the controller, which varies the supply voltage to the pump and so varies the speed of the pump, hunting for a target temperature. When the engine reaches the target temperature the controller locks on, constantly changing the pump speed with traffic and throttle conditions, maintaining the target temperature independent of the engine speed.10 hp değil 10 kw mış. Oda 13.6 hp yapar.The important improvement for your vehicle comes from the fact that most of the power the mechanical pump takes from the engine can be reclaimed with the use of an EWP hence the fuel savings. By removing the parasitic power losses of belt-driven water pumps, the EWP may provide up to 10kw of extra power and additional fuel savings. The engine power used by the mechanical pump increases as the cube of its speed – so when the mechanical pump speed doubles from idle speed say; 600rpm to 1200 rpm, the power it takes increases by eight times. Then another eight times going to 2400 rpm, and so on up to maximum engine speed. It is this extra power and torque that is released by deleting the mechanical pump that provides the fuel savings that is estimated to be 3.5% to 10%.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
yalan olmasın ama bildğim kadarıyla controllerı var zaten ama hangi parametrelere göre kontrol ediyor ona bakmadım
controllerda bu
http://www.daviescraig.com.au/Contro...0-details.aspx
Lamborghini V12 Engine Reborn part 2 - YouTube
bu videodaki motorda da bu var, ewp yazan controllerıydı sanırım
körler sağırlar
kayısş lı sistem ile elektrikli sistemin verimi arasındaki fark %3-5 i geçmez..
su pompasının harcadığı gücün %3 - 5 ini düşünürsek, elde edeceğimiz fayda hissedilmez olur..
kayışlı veya elektrik motor lu sonuçta pompanın yapacağı iş aynıysa tüketim aynı olur, ya direk su pompası gücü çalar ya da elektrik motorunu döndürecek elektriği üreten alternator çalar
Eğer tam yük altında gerekli olan soğutma kapasitesinden bahsediyorsak, evet, mekanik pompa daha verimli olabilir. Ama soğutma ihtiyacı sabit değil, sürekli değişken olduğundan, mekanik pompada ise motor devrinden bağımsız bir kontrol mümkün olmadığından elektrikli pompa her ne kadar enerji dönüşümü sırasında kayıplar yaşansa da daha verimli ve gerekli olduğu durumlarda kullanılacağından ve ihtiyaç fazlası kullanım son bulacağından toplamda daha düşük güç tüketimi ile daha büyük getiri sağlayabilir.
Ben tek soğutma devirdaimi olarak değil ama aftercooler olarak intercooler yerine ikinci bir kapalı sistemde bunu kullanmıştım. Ama müşürlü, dur-kalk switchli bir sistem kullandım. Motorun tek devirdaim aracı olarak tecrübem yok maalesef.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Termodinamiğin ikinci kanunu diyosun. Eğer mekanik ile aynı debiyi aynı şartlarda istense bence elektrikli daha bile fazla güç çalar. Ama buradaki olay elektrikli hidrolik direksiyon ile kayışlı hidrolik direksiyon gibi. İhtiyaç duyulan miktara göre değişen bir durumda flow sağlanıyor. Tam güçte aynı yada belki %1 negatif etkisi olucak iken top speed gibi suyun zaten önden gelen hava ile soğuduğu durumlarda bence artısı olabilir. He bu sineğin yağımıdır. Evet.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
bugün kullandım şimdi sabah gece de damlatmamış şu anda da damlama yok... ama geçen haftasonu kendi gözlerimle gördüm damlamayı, hayırlısı bakalım...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)