arıza lambası yakmıyor sadece o ile 1 arasında devir oda arada gdiyr geliyor çalışırken yarn baktırcam aracı araç serviste şuan
arıza lambası yakmıyor sadece o ile 1 arasında devir oda arada gdiyr geliyor çalışırken yarn baktırcam aracı araç serviste şuan
sonuç ne oldu o2 sensörü arızalı olması arıza ışığı yakmaması ve fazla yakması kafamı kurcaladı normal bi vtec ne yakar şehir içi 50 liralık benzinle ben 100-130km arası gidiyorum bazen gazlama bazen sakin
arkadaşlar maceramı anlatayım sizlere aynı sorunu yaşıyan arkadaşlara derman olmuş olurum
arabayı 2. sanayide bir hondacı ustaya ve sonradan 6. sanayide bşka bir ustaya götürmeme rağmen hepsinin sırasıyla parçaları değiştircez sorunu bulana kadar tarzında konuşmaları yüzünden dedim bunlar benım ocağıma incir ağacı dikecekleren iyisi izmir terrakiye götüreyim aracı işcilik vs biraz pahalı ama adamlar çözer dedim en azından götürdüm aracı 28 haziranda terrakiye baktılar ettiler bilgisayara bağlandı araç inceleniyor
dedi usta bujiler kararmış emme gaz kelebeği ve ordaki contaları temizlencek değişcek bunlar değişcek olmazsa en son rolanti motoru alıncak bujiler 1000 km olmadan nasıl biter dedim ama neyse iyi dedik yapıldı işllemler düzelmedi rolanti motoru aramaya başladık 2 yerden rolanti motoru aldım iki ayrı ilden sitedeki abilerim arkadaşlarım sağolsun gönderdiler denedik ikisinide taktım denedim hala rolanti dengesiz araç acayip zengin çalışmaya devam ediyordu hani sorun en son bunu alınca çözülcekti dedim ustalara getirdğin 2 rolanti motoruda bozuk dendi neyse dedim en son geliyolar banada artık.
bu arada kargolar geliyo gidiyo hepsi bana kaçıyo tabi en son siteden alican abiden emme rolanti motoru sensörleri üstünde komple kiti aldım sağolsun para gndermedim dene hangisi bozuk senn aracındaki o parçayı alırsın hesaplaşırız dedi. dedim hepsini aldım buda olmazsa adamlarla kavga edicem para vs vermedende çıkıcam servisten dedim.
5 temmuz oldu günlerdir ses etmedim servis elemanlarına emmeyi vs komple kiti getirdim adamlar deniyor test ediyorlar map sensörü rolanti motoru onların hepsini denediler yine devir oynuyor yine zengin çalışınca araç isyanı bastım serviste bende delirdim bu araç yapılmasın hiçbirşekilde size parada vermicem mahkemeye vericem honda türkiye gerekirse japonyaya kadar ulaşıp böyle basit bir sorunumu çözemediğiniz için sizi şikayet edicem dedim
çalışıyoruz aracın üstünde diyorlar hala dedim yarın son gün size çözdünüz çözdünüz çözemedniz aracı çıakrcam buradan dedim
sanayilere ustalara tüm hondacılara gittim neredeyse arıyorum orayı burayı soruyorm nerde arıza nereler olabilir diye
enjektörler distrbütör oksijen sensörü vs gibi birkaç öneriler aldım
orda enjektörleri test ettik sağlamlar ELLERİNDE HİÇBİR PARÇA OLMAYAN TERRAKİ benden yine parça temin etmemi istedi izmirin en büyük honda servisi benden parça bekliyor ellerinde denemek için parça yok yane olabilirmi böyle bir rezillik sinirle çıktım gittim eve aracı çıkarıcaktım servisten artık delirdim
7 temmuz günüydu sanırım aracı yaptık gelin dediler gittim araç olmuştu ne yaptınız dediğimde sentil avans ayarları yapılmış çıkma bir oksijen sensörü denemişler oksijen sensörü ve distrbtörden birkaç parça değiştrdik dediler iyi teste çıktım araç güzel normale dönmüştü gittim sıfır oksijen sensörü aldım geldim egsoz karbon değerleri dahada güzelleşti içime sindi araç paralarını ödeyip aldım çıktım aracı. uzunca ve yorucu bir serüven oldu kolay bir sorun olmasına rağmen
emeği gecen tüm ustalara ve terrakide çok iyi bir abim var gökhan abi elinden gelen herşeyi yaptığı için geceleri uyuyamamış abim artıköncelikle ona çok teşekkür ederim allah nasibini açık işlerini rast getirsin
kısacası aracında fazla yakma ve rolantide 20 30 saniye aralıklarla düşüp yükselme olan arkadaşlarıma şu parçalara bakmasını öneririm
1- distrbütör
2- oksijen sensörü
3- bujiler ve kabloları
4- rolanti motoru
5- map sensörü
6- enjektörler sıralama bu şekilde olsun
siteden parça temininde yardımcı olan tüm abilerime kardeşlerime teşekkür ederim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)