Ben sente ayarından olduğunu düşünüyorum. Aynı sorun bende de olurdu.Arıza ışığı yakmazdı bazen ama araç atmosferik 1.6 gibi giderdi,çekişten düşerdi.Çözüm bulunamadı. 38.000 km ye gelene kadar 3 kere motor açıldı bu problemden dolayı.Çıldırmama ramak kalmıştı aracı sattım kurtuldum
thplede zincir uzama sıkıntısı olduğundan sente ayarın değişmiş olabilir.veya gaz kelebeği tam açmıyor elektronik gerçi ama..
DTi
Sente ayarına özellikle tam dedikleri halde ben yinede gittim serviste yaptırdım.fakat boşuna para vermiş oldum sente ayarı tam cıktı.
Bu arada bugün biraz arabaya yüklendim.eve geldim kaputu acıp bi turbonun sıcaklığına bakayım dedim.Gördüğüm şeye öyle şaşırdım ki
Turbonun içi kıpkırmızı köz gibiydi.Katalik sorunu olduğunu da şimdi tam anlamıyla anladım.YaNİ Katalik cıkarılacak.bu şekilde sorun çözülecek inşallah
Dikkatimi çeken bir şey var Rc ile gt ler in motorlarında farklılıklar var ama temelde aynı motor..fakat nedense genellikle hep gt ler de sıkıntı çıkıyor..Rc bu kadar sıkıntılı değil...
emre turbonun domates gibi kırmızı olması çok normal.ankarada kış günü eksi derecelerde bile motoru sıkıştırdığımda kıpkırmızı görünüyordu korumanın altından.bu havada o renge bürünmesi çok normal katalitik arızası olmayabilir
Normal koşullarda 150bg lerin turboları çok az kızarır zifiri karanlıkta filan belli olur. Gündüz gözüyle aydınlığa rağmen turbonun kızarması gözlemleniyorsa çıkışlarda birşey olması pek muhtemel oluyor.
turbon neden kızarıyor? egsoz gazını atamadığı için. nerde tıkanıyor? cat'ta. bu halde sürmeye devam edersen turbonu eline alacaksın yakında. ön tamponu söküceksin altı üstü. eğer tüvden yana çekiniyorsan orjinal cat'ı görünmeyecek tarafından kes, içinden 60~61 lik boru geçirt tekrar kapağını kapattır.
ben kendi aracımda catın içinden boru geçirttim bu tüvden yana kafamda rahat.
cat'ın dolu değilsi bile kırılmış olabilir. buda çıkışlarını tıkar sıkınıtı yaratır. en iyi ihtimalle turboyu eline alırsın, en kötü ihttimalle motorda kalıcı problemlere sebep olur. böyle sürme.
2.0T FSI
Muaynemi bugün yaptırdım.şükür artık 2014 e kadar geçerli
elime para gectiği ilk gün artık kalatizörü söktürebilirimmmmmm.muaynenin olmasını bekliyordum artık rahatım en yakın zamanda söktüreceğim![]()
katalizör kırdırıldı problem çözüldü.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
gheçmiş olsun çok demiştik kat diye![]()
Dr.Ecu AntaLya
63 mm downpipe yaptırsaydın keşke![]()
Dr.Ecu AntaLya
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)