En sağlıklı şekilde servis iptal eder bunu. Servisinde bu konu hakkında bilgisi olan vardır. WV ve Ford larda servise iptal ettiriyorsun aran iyise ki seninki o kadar malzemeye rağmen garantideyse iyi demektir. :)
Printable View
benzer bi sorun bizim otelin transporter t5 de de var 2.5 130 luklardan...
araba gazlayarak giderken birden yığılıyo kalıyo turbo devreden çıkıo gibi resmen..
egr temizliği ile iş bitiyosa iyi yaw...
dobloda da aynı problem olmuştu jtd var ,resmen gitmiodu araba turbosuz gibiydi,egr ve adını unuttuğum bi valfi temizletince düzelmişti...
walla benim egr yi servis iptal etti benim aram iyi servisle. hatta bi lastik parça koyup devre dışı kalmasını sağladılar.
Ben 2 şekilde iptal edilebilir diye biliyorum EGR'yi;
1.si mekanik olarak
2.serviste bilgisayarla iptal ettirmek
Corsa cdti'da ikisinide yapmak faydalı oluyordu..
Enes bunları yaparken bide carbon clean yaptır faydalı olur
egryi bilgisayarla iptal edince bi süre sonra tekrar devreye girip arıza ışığı yakıyor...
Arabayı sabah bıraktım servise..Ustayada sordum iptal edebilir miyiz diye..Yetkili serviste iptal etmem hoş olmaz şimdilik yenisini takalım dedi..Tekrar problem yaşarsam dışarda özel bi serviste iptal ederim zaten..
Performans Kazanci+yakitta Azalma+dumanda Kesilme
Kesinlikle Faydali Arabn çiksin Bekleme Yaptir Iptali
dizelci arkadaslarım
1.her 40.000km aracınıza carbon clean yaptırın farkını göreceksiniz
2.egr iptalini servisler yapıor.hatta bi ara bütün doblo palio vs araçlarda iptal ettik.
3.dolayısıyla iptal edince performansta yükselme az yakma kara duman vs vs azalıyor arkadaslarmız belirtmiş.ama tekrar söylüyorum carbon clean yaptırmamış olanlar yaptırsınlar.yaptırınca gene aynı şekilde performans artar araç az yakar
ben serviste 20.000 km de bir yaptırıyorum carbon clean. gerçekten faydalı. <arkadaşımız doğru söylüyor. mazot kalitemiz ortada çünkü arkadaşlar.
bugün egr değişip etrafı temizlendi sorun çözüldü..Eğer bi daha problem olursa kesinlikle iptal edicem..Müsait bi zamanda da carbon clean'i düşünüyorum
herkese teşekkürler..
egr iptali ses artısına sebep olurmu 307 hdi 110hplikte ayrıca carbon clean dediiniz nedir?
egr iptalinin sesle alakası yok emisyon değerlerini farklılaştırır sadece..
Carbon cleande de enjektörlere yakıt yerine temizleyici sıvı veriyorlar bu şekilde araç çalışıyor bi süre piston içindeki kurumlar vs. temizleniyo diye biliyorum..
yani 2side şart ve faydalı..
tesekkür ederim
Egzantirik Mili Konum sensorun den yapar yada krank mili konum sensorunden yapar 2 sınden biri kesinn!!!
Egr her araçta varmı dizel araçlarda yani ?
99 Starex'lerde falan ?