Beyler bileniniz vardır , iki senedir v8 evladımıza uğraşıyoruz zaman imkan oldukça ,,, boyadan çıktı , iç aksam yakın zamanda toplanacak ,, sıra motoru kusursuz hale getirmeye gelecek.Motor k- jetronic mekanik enjeksiyon , 5600cc v8
İlk aldığımızda kendini kaldıramıyordu araba , motor kafayı bı saga bı sola sallıyordu , bı dizi operasyondan sonra su an gücü kuvveti yerinde.Son yaptığımız değişiklikle toplamda k-jetronic sistemin yakıt-hava karistiricisini(mercedesciler kurbag diyor) , enjeksiyon ana dağıtıcısını , yakıt kütüklerini , enjeksiyon pipolarini , buji , buji kablosu , distribütör , motor zinciri , yağ pompası , devirdaim ve akla gelmeyen başka seyleri değiştirdim.(kurbag ve dağıtıcı hariç hepsi sifir , o ikisi de yurtdışından gelme LPG görmemiş)
Bu degisiklikler sonrası tek Mars'ta çalışıyor motor , yağda su suda yağ yok , gel gelelim sorunumuza....
Motor ust kapaklarından solda olandan hava filtresine bir boru geliyor.Oradan feci bi üfleme var.Ama yağ kontrol çubuğunu çekip baktığımda en ufak bı üfleme , duman dahi yok...İlk alındığında Bosch servise girmişti.isten hic anlamıyorlardı , bizi bayaa bı geri götürdüler ama orda bı kompresyon testi yapılmıştı ,,, yapan cocuk "abi tas gibi desem yeridir , motor durumu cok iyi" demisti ama bize yaşattıklarından dolayı tam emin olamıyorum söylediklerine.
Ama kompresyonu kendimde su sekilde ölçtüm (ölçme dğilde yorumlama diyelim), vitesi1 e çekip motor devri 6000 6500 lerde iken gazdan ayağımı birden çekiyorum ; Arac sanki fren yapmışım gibi aniden yavaşlıyor , kendi kendine basıp gitmiyor yada azar azar yavaşlamıyor ,, motor sıkı yani.
Bunu kime anlatsam sorunumun segman vss altta degil de motor üst kapagi icinde oldugunu soyledi , ozellikle sübap lastikleri.. Yağ çubuğundan üflese idi segman , ama yağ çubuğundan hic üflemeyip üst kapaktan üfledigi için sorunun üst kapakta oldugunu söylüyorlar.Bu isten anlayan arkadaslardan yardım bekliyorum.En azından ustaya teslim olmayalım.Yaptiracagimiz ısı bilelim.Sizce sorun nerde?