1998 model toyota camry 3.0 v6 bir aracımız var. araca 3 ay önce 226.000 km'de iken atiker sıralı lpg sistemi taktırdık. son 1 aya kadar ne gidişinde ne de yakıtında sorun vardı aracın ama son 1 aydır değişik bir sorunla karşı karşıyayız.
Araç rölantide iken ara sıra sarsılıyor titriyor. 5 saniye aralıkla, 10 saniye aralıkla sürekli tekrar ediyor. kendine gelmesi için hafif gaz veriyorum durum yine aynı. devir saati de 900 devir altına düşüp yeniden çıkıyor bu titreme esnasında. Bu sorun benzinde de var, lpg'de de var. Yakıt tüketimim 30 kr'ları görmüyordu şu an 35 kr civarlarında seyrediyor. Ustalara gösterdim bujileri değiştirin dediler. NGK'nın LPG-3 bujilerinden alıp taktırdım. aynı zamanda hava filtresi'de orijinaliyle değişti. en son servis kaydına göre bujiler 26.000 km'dir kullanımdaymıştı. hava filtresi de aynı şekilde.
Bu işlemlerden sonra aracın gidişi iyileşti. daha performanslı gaz yer şekilde oldu. Aracı uzun süreli deneme imkanı olmadı bugün teslim aldıktan sonra ama titreme benzinde de gazda da hala mevcut eskisi kadar olmasada. LPG'de iken daha az titreme yapıyor bunu farkettim bu arada. Motorun sıcaklığına soğukluğuna da bakmıyor. araç ister ilk çalıştığı an olsun isterse yüzlerce km uzun yoldan gelmiş olsun sorun her daim var.
Sizce başka nerelere el atmamız gerekir ? buji kabloları diyorlar, onlardan yapabilir mi ? sübap sıkışmasından da bahsediliyor. ***** böyle bir aracın parçaları kolay kolay bulunmuyor türkiyede. ne yapmamı önerirsiniz ?
titremeye aldırmayıp binmeye devam edecem ama hem yakıt tüketimim gereksiz yere fazla hem de başka sorunlar açacağımızdan korkuyorum müdahale etmezsek.
yardımlarınızı bekliyorum...