User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: egzost ugultu

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok teşekkürler, peki bu lamba sensörden dolayı yanıyorsa sadece, yanıp dursa bir zararı veya eksisi olurmu? atıyorum bir kaç gün daha yanadursa? haftasonu v.s. gidip bu yazılım işini çözebilirim cünkü ancak..
    Tek zararı; olur da başka bir arıza için de yanması gerekirse durumu farkedemezsiniz. Başka bir sorun olmaz.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek zararı; olur da başka bir arıza için de yanması gerekirse durumu farkedemezsiniz. Başka bir sorun olmaz.
    anlaşıldı, çok çok teşekkürler tekrardan. Bu haftasonu için bu işi çözecek bir yer bulayım ben iyisimi
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlaşıldı, çok çok teşekkürler tekrardan. Bu haftasonu için bu işi çözecek bir yer bulayım ben iyisimi
    Sadece sensör için yazılımcıya para verme. Yazılım da yaptır, yanında sensörü de iptal ettir. Yazılım yapılırken genelde para alınmaz sensör iptaline.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece sensör için yazılımcıya para verme. Yazılım da yaptır, yanında sensörü de iptal ettir. Yazılım yapılırken genelde para alınmaz sensör iptaline.
    benim aracın beynini düşünürsek yazılım yapılabilirmi ki acaba? ne verir ne eder olayından ziyade, yapılabilirmi acaba bunu merak ediyorum.. vtec2 işte
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    obk arkadaşımız sağolsun gerekli herşeyi yazıyor zaten

Araçta hiçbir tepki yok aynen gidiyor sorun yoksa, doğru 2. oksijen sensörüdür. Araçta LPG var ise 2. oksijen sensöründen dolayı çok daha koaly ışık yakar. LPG yi farklı biyerden aldığınız da kalitesi birazcık düşükse onda bile yakıyor. bir önce ki vtec2 mde (ep2 ile aynı motor) 2. oksijen sensöründen ötürü arıza ışığım yanıyordu ve o şekilde tam 27.000 km kullandım en ufak bir eksisini görmedim, satarken katı geri takınca söndü. Hiçbirşey olmaz yani merak etme. tek yapılması gereken 2. oksijen sensörünün yanıltıcı boyunu uzatmak biraz daha geriye almak. sonrasında söner.

bu konuda ki en sonda ki resimde ki yanıltıcının boyunu arttırın yani

http://www.techturkey.com/forum/gene...ik-iptali.html

geçici olarak söndürmek içinde motor kaputunu açınca sol tarafta akünün arkasında siyah sigorta kutusunun kapağını kaldırın altında ki resime göre motor arıza ışığının sigortasını bulun. araç çalışmıyorken bu sigortayı sadece söküp geri takın. olay tamamdır bi 20-30 km yanmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim aracın beynini düşünürsek yazılım yapılabilirmi ki acaba? ne verir ne eder olayından ziyade, yapılabilirmi acaba bunu merak ediyorum.. vtec2 işte
    Ya ben hala alışamadım senin vtec2'ye Hala RS var sanıyorum.

Neyse, tek sensör iptali için fiyat al bari. Eğer yüksek fiyat verirlerse baga deneyebilirsin önce. Baga ucuz. Kendin bile takarsın. Yanıltıcı aparat vs diye satıyorlar genelde.

Edit:
    gokhan035'de yazmış zaten araçta ve egzoz sisteminde tecrübeli birisi olarak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhan035 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    obk arkadaşımız sağolsun gerekli herşeyi yazıyor zaten

Araçta hiçbir tepki yok aynen gidiyor sorun yoksa, doğru 2. oksijen sensörüdür. Araçta LPG var ise 2. oksijen sensöründen dolayı çok daha koaly ışık yakar. LPG yi farklı biyerden aldığınız da kalitesi birazcık düşükse onda bile yakıyor. bir önce ki vtec2 mde (ep2 ile aynı motor) 2. oksijen sensöründen ötürü arıza ışığım yanıyordu ve o şekilde tam 27.000 km kullandım en ufak bir eksisini görmedim, satarken katı geri takınca söndü. Hiçbirşey olmaz yani merak etme. tek yapılması gereken 2. oksijen sensörünün yanıltıcı boyunu uzatmak biraz daha geriye almak. sonrasında söner.

bu konuda ki en sonda ki resimde ki yanıltıcının boyunu arttırın yani

http://www.techturkey.com/forum/gene...ik-iptali.html

geçici olarak söndürmek içinde motor kaputunu açınca sol tarafta akünün arkasında siyah sigorta kutusunun kapağını kaldırın altında ki resime göre motor arıza ışığının sigortasını bulun. araç çalışmıyorken bu sigortayı sadece söküp geri takın. olay tamamdır bi 20-30 km yanmaz.
    Çok teşekkür ederim Gökhan hocam, aracta lpg yok, o halde ben önce yanıltıcıyı biraz daha uzatmayı deneyeyeim, olmadı yazılım kısmına girerim, yazılım yaptırma sürecim uzarsa eğer sigorta işiyle 30 ar kilometrelik aralarda halledebilirim sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya ben hala alışamadım senin vtec2'ye Hala RS var sanıyorum.

Neyse, tek sensör iptali için fiyat al bari. Eğer yüksek fiyat verirlerse baga deneyebilirsin önce. Baga ucuz. Kendin bile takarsın. Yanıltıcı aparat vs diye satıyorlar genelde.
    bu bagalardan bir tane takılı aslında, biraz daha uzununu takmalı sanırım?

" rs güzeldi ya, ne sökersen sök yakmıyordu o lambayı "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu da bonus olsun aradan..

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mehmet yine rahat duramıyorsun bu arada bahsetmiş olduğun egzos sesindeki değişikliğinin sebebi, egzos gazlarının borudan çıkarken oluşturduğu türbülanstan kaynaklıdır. belirli bir devir max sese ulaşırken yine belirli devirlede sessizleşir, bu araca ve yapılan egzos sistemine bağlı olarak farklılık gösterir. aracın yükte ve yüksüz ( yokuş aşağı ayağını gazdan çekerek yada düz yolda sabit hız gibi) olarakta devir bandı ile ses tonu değişim gösterir, bunu zamanla tecrübe ederek öğrenmen gerekli.

bende magnex slush cut olmasına rağmen daha bugüne kadar egzos sesinden dolayı çevirmede durdurmadılar, tabi bu belirli bir alışma süresinden sonra gerçekleşiyor.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)