herkes ıkı kapak takınca sohc vtec yapcagını sanıyr sanırım hersey bunlarla kalsaydı eyvallah neyse allah herekse sohc vtec versın hele bı arkdsa sorun bakıyım butcesı neymıs sonra yazarsınız
Printable View
herkes ıkı kapak takınca sohc vtec yapcagını sanıyr sanırım hersey bunlarla kalsaydı eyvallah neyse allah herekse sohc vtec versın hele bı arkdsa sorun bakıyım butcesı neymıs sonra yazarsınız
Vtec kapağa gerek yok bence. Jdm d15 krank+ 237mm d16 kol stock piston. 1.5 stroke ve sıkıştırma alırsınız. Kapak işlenip delta 272 derece egz yay ve kasnakla üst tarafı bitirirsiniz. 4.7 final ve bronz baskı balata ile şanzıman biter. Tek gıcık iş beyin, piggyback ile başta müdahale edersiniz ama beyin ve tesisat değişirse sonuçlar daha iyi olur. Bu arada araç 1.4 ise ies emmesi ebay headers vs vs onlar klasik olmak zorunda zaten. Bu reçete 150+hp :)
wallla arkadasım sohc vtec yaptım tatmin olmadım turbo bastım araba yapılan masrafı inkar etti atraksiyona hiç gerek yok ben sunu ögrendim her essegin kaldırabilceği yük war ies kaldırmıyo simdi komple b16a2 aldım keske en bastan direk motor alaydım ..
arkadaslar yapilmis ornek var ies kaldirmiyo dmeyin imkaniniz varsa gelin benim arabama binin. Ies teki tork vtec te yok hc dusundunuz mu bunu ? Vtec 78mm stroke ies 90mm stroke. Gerekli dogru parcalar ile iesle typer yurutursunuz o kdar diyorum.
D'nin olayı orda zaten, sıkıştırma yok zayıf bir motor gibi görünüyor.
egzantrik ve piston ile guzel skstrmalar elde ediyor
vti elektrk tesisati, vti distributor, vti rolanti valfi, bunlar skntiyi cozuyor
bende butür sohc vtec projelerini desteklemiyorum nedenide para çokomel gırttlağına kadar doldursanız kaç hp çıkacak ? bu projeye harcayacağınız parayı aracın üzerine koyun bi vti alın stock 160hp bunun üzerine oynayın güzel güçler alırsınız en azından harbi harbi vtec açarsınız :)
çektiğiniz kahra değmez gırtlağına kadar doldurup kısanında kısası bi şanzımanınız olmazsa type-r la bırak yürümeyi plakayı falan okuyamazsınız
usta o dedigini yapmak icin temiz motorlu bi vti alip yapmak lazim piyasada okadar patlaklar varki vericegin emege degmiyo . temiz bi vti da su piyasada en asa 25 bin tl den basliyo. o paralari verip bide yurutuyum desen en az bi 30 e geliyo arac . ama ieslerde oyle degil. fiyati vti gore daha dusuk oldugu icin alinip yapilmasi daha ucuz. bide verdigin emegi hakkiyla gosteriyo sana o guzelligi var . bizde yurutuyoruz aracimizi . ornegin benim aracimda ;
pm7 piston
Kapak Port Polish
Skunk 2 pro emme manifoldu
b16 ( vti ) gaz kelebegi
apexi VAFC 2
4 yaprak bronz baski balata
simota cai
4-2-1 krom headers
48 mm duz boru
otto spec son susturucu
var ve bu sekilde kac kere orjinal gti-vti larla yuruduk daha allaha sukur bi kere arka plakalarini goremedik :)
senin bu specler bu araca yapılıp bırakılması gereken nokta bu speclere karşı değilim benimde dükkanıma gelen ieslere önerdiklerim ve yaptıklarım bunlar bundan daha sonra yapacaklarında bu araç nankör davranır boynunuzu büker
bana trde 180 hp alan bi sohc vtec göstersene :) beygirler öyle kolay yetişmiyor
Türkiyede kaç tane yüklü sohc var veya o da bir soru :) Erkut abide var ama bir sohc vtec. Ayrıca b16 konusundan bahsetmişsiniz de, ben aracımı satsam 15 lira eder vtec almaya kalksam 25e alırım en iyi(ki almam da o ayrı). Benim aracıma b16 koymaya kalksam 10u geçerim. D'yi 5-6ya yükleyip B kadar gideri olan bir alet olabilir, ayrıca ondan az da yakar(bu daha ilginç). Türkiyede B'ye binmek zor, gereksiz pahalı, yurtdışında olsa zaten b veya k düşünürdüm.
usta daha fazlasi yapilmis ve ornek olarak gosterilebilecek araclar mevcut . hicte verdigin emegi inkar etmiyo . bence ustune koyulandan cok yapilan ayar onemli . saglam bi iscilik ve saglam bi ayarla at arabasi denicek araclari bile yurutuyolar :) yanlis anlama bizzat tanik oldugum seyler bunlar :)
emin misin okancım ben plakamı okuyabilen pek b16 görmedim de :hahaha: gördüklerim de benden az harcamamıştı emin ol zaten b motor iyi para yemeden pek yürümez bilirsin hacmi sever yoksa heryer dolu 106lara tutunabilen vtecle dolardı 160 lık makineyle bitmiyo iş çok yüklemek lazım B yi ki bunun sonu da yüzü gülen adam çok azdır d daha ucuza çıkar her zaman ve kırılınrsa da ucuza halledilir
stage 2 sohc vtec (bu hallleri hiç yürümüyodu diyebilirim)
d16a9 si & bladerk sohc vtec all motor ilk test - Car Videos on StreetFire
bu da uzun standart şanzumanlı hali (kilit bile yok 4.25 ex )
bladerk soh vtec & impreza wrx roll - Car Videos on StreetFire
bu da stage 3 bizim kategoriye gelen bi b16 hiç görmedik
http://www.youtube.com/watch?v=hVJd5...ure=plpp_video
okan abi gercekten soylediklerinh gormdgn icin soyledgini dusunuyorum. Szin yaptgnz b16 yi ne kdara ckardinz typer ile yuruttunuz ? Su anda benim arabam ortalama 170 180 hp sinirinda. Stock vtec plakami okuyabilecekmi ? Hala ndn bu d motorlari hor goruyosunuz anlamis dglm. Antalyaya keske yolun dusse de gorsen bi Sohc u gdisini felan. D motorun torku b motorda var mi ? Ben su anda antalyanin en hzlisi ile yuruyorum. Kam vtec i iyi bilirler. Itr egzantrk skunk2 kasnak fhe bir araba. Imkanim olsada oralara gelebilsem.