User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Renault Kapı KilitlemeME sorunu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Renault Kapı KilitlemeME sorunu...

arkadaşlar aracım 2001 clio 1.6 sport, full modeli.

normalde belli bi hıza geldiği zaman kapıları otomatik kilitlemesi lazım. Açma kapama düğmesinden bu özelliği aktif ettiğim halde(dııt sesi geliyor) bu özellik çalışmıyor kapıları kilitlemiyor. daha önce karşılaşmış tecrübe etmiş arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum, kendim elektronikten anlarım yapabileceğim birşey varsa eğer yaparım. Son öğrendiğim bilgiye göre beyinden bunun bir ayarı varmış galiba iptal edilmiş olabilirmi?

aracımda alarm vardı daha önce, alarmı merkezi kilite bağlamışlar. yani merkezi kiliti, kilitledimi alarmıda devreye sokuyordu.komple söktüm alarmı. gerçi kapı kilitleme özelliğini normal yoldan iptal ediceklerine neden başka bir yola gitmiş olabilirler anlıyamadım.

Benim tahminlerim 1. olarak beyinden iptal edilmiş olması. 2.olarak ise alarmı bağlarken biryerden bir kablonun vs kesilmiş iptal edilmiş olması.

Oto alarm işi ile uğraşan falan varsa yardımcı olabilirmi. Bu işi çözmek istiyorum. Uzun oldu fakat umarım derdimi anlatabilmişimdir. ve yeterli bilgiyi verebilmişimdir.

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 kapılarda varmı acaba bu özellik ?
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 2004 1.5 dci 4 kapı cliomda vardı, neye göre belirleniyor ama bilmiyorum açıkcası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selimvarli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim 2004 1.5 dci 4 kapı cliomda vardı, neye göre belirleniyor ama bilmiyorum açıkcası

kontağı açtıktan sonra içerdeki kitleme düğmesine 10 saniye basınca 6. km hızı geçtikten sonra kendisi otomatik kitliyomuş inip denicem şimdi
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen öyle. fakat benimki aktif ettiği halde kapıları kilitlemiyorrr güncellllllll

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yokmu fikri olan kapı switchleri kontrol edildi, kapıların kilitlenip açılmasında hiçbir sorun yokk... otomatik kapatmıyor sadece

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha uzun süre basılı tutmayı denedinmi? birde 20 kmyi geçmek gerekiyor.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha uzun süre basılı tutmayı denedinmi? birde 20 kmyi geçmek gerekiyor.
    denedim. zaten aktif olduğu için bip sesi geliyor, evet 20 km yi geçiyorum fayda etmedi. sanırım biryerden merkezi kilite sinyal gelmiyor ama nerden nasıl kim anlar ne yapmak gerek bilmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kilit olayını aktif etmek için içeriden kontak takılı değilken araç küllüğünün yanındaki kitleme butonuna 10 saniye basınca tekrar bi kitleme oluyo ??? bu değil mi bende aktif olmuyo acaba RXT lerde yokmu... bende merak ettim şimdi
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güncelll yokmu oto elektrikci, alarmcı, renault çalışanı. Çözelim şunu

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araca harici kilit mekanizması takıldıgı için kilitlemiyor, daha önce arkadaşıma orjinal anahtarı bozuldugu için anahtar yaptırdık. park veya dörtlüler yanarken aracı açıp kilitleyemiyordu. sorunu baglantıyı elden geçirerek kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alarmdan kapı kilitleme butonuna gelen kablolarını söktüm zaten, ama bu tetikleme sinyali nereden nasıl gelir nereden geçer o lazım banaki kontrol edebileyim, sıradan bi oto elekrikciye götürsem arabanın orasını burasını sökücek anlamasada kurcalıyacak.

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kapı siviclerini konturol et voltajını olc
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    switchler sağlam kumandadan kilitlediğimde kapılar ve bagaj kilitleniyor kapıları yada bagajı açtığımda, tavan lambası yanıyor buda sağlam olduğunu gösterir başka bir sıkıntı var ama ne...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tayreep_john Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kilit olayını aktif etmek için içeriden kontak takılı değilken araç küllüğünün yanındaki kitleme butonuna 10 saniye basınca tekrar bi kitleme oluyo ??? bu değil mi bende aktif olmuyo acaba RXT lerde yokmu... bende merak ettim şimdi
    O bahsettiğin kontak takılı değilken yaptığın işlemin anahtarın yanında olmaması durumunda aracı kilitleyebilmen için yapılan bir işlem olması gerek. Yani anahtar kontakta değil, tüm kapıları kapatıp sürücü kapısı açıkken tuşa basılı tutunca gelen sesten sonra kapını kapatırsan aracın kilitlenir. Bahsedilen durumla alakalı olmadığını düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _Emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O bahsettiğin kontak takılı değilken yaptığın işlemin anahtarın yanında olmaması durumunda aracı kilitleyebilmen için yapılan bir işlem olması gerek. Yani anahtar kontakta değil, tüm kapıları kapatıp sürücü kapısı açıkken tuşa basılı tutunca gelen sesten sonra kapını kapatırsan aracın kilitlenir. Bahsedilen durumla alakalı olmadığını düşünüyorum.
    senin dediğini de bi deniyelim
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer mantık dediğin gibiyse sinyal ecudan gelmelidir , araçta birde merkezi kilit modülü olması gerekli oem bisey bunun girişlerinde bir kablonun iptal edilmiş olması muhtemel ama düşük ihtimal cunku alarma kontak sinyali verdiklerse , bunu iptal etmek zaten gereksiz .. Bence ecu yazılımında bi hata var kutup basını söküp bir resetleyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer mantık dediğin gibiyse sinyal ecudan gelmelidir , araçta birde merkezi kilit modülü olması gerekli oem bisey bunun girişlerinde bir kablonun iptal edilmiş olması muhtemel ama düşük ihtimal cunku alarma kontak sinyali verdiklerse , bunu iptal etmek zaten gereksiz .. Bence ecu yazılımında bi hata var kutup basını söküp bir resetleyin
    aküyü söktüm bekledim taktım ayrıca beyinde herhangi bir hata çıkmadı.
    Aracı servise soktum bilgisayara bağlayıp kontrol ettik, ecuda hız bilgisi okunuyor. ecuya kadar herhangi bir sorun yok, ecudan sonra noluyorsa artık şemayı bilmediğimiz için takip edemiyorum. Desi Alarm takılıydı, önce bu araçlara desi alarm takılırken böyle bir işleme müdahele ediliyormu onu öğrenmek lazım. Ne olduysa alarmdan sonra oldu büyük ihtimal lanet olası çıldırtıcak beni, heryerde kesik, kopuk kablo arıyorum yok Allah yok. Bana ecudan merkezi kilite gelen tetikleme kablosu lazım nerden bulucaz bilmiyorum. deliricem yakında Kapı ve bagaj switcleri sağlam herhangi birini açtığımda tavan lambası yanıyor. direksiyonun alt kısmında Rölelerin yer aldığı bir beyin gibi kontrol kartı mevcut. bütün röleler orada, acaba merkezi kilitde röle ile kontrol ediliyorda, rölesi bozulmuş olabilirmi. Yokmu şu işi çözücek oto elektrikci gidelim yaptıralım.

Son olarak servis 200 tl ekspertiz ücreti + ne arıza çıkarsa dedi.

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne diye kendine bu kadar dert ediyorsun. madem alarmdan önce herşey normaldi, git montajcıya beraber söküp orjinal şekilde deneyin. sorunsuz çalışıyor alarm baglantısından kaynaklı sorunu çözmeye çalışın. ecudan gelen sinyal kablosunda kopukluk vs bulamayacaksın daha öncede dediğim gibi başımıza geldiği için yazdım bunları. sorunu baglantıda aramalısın servis sana yardımcı olamaz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)