Benzer bi konu vardı , bunun gibi tapagaz giden araçların videoları vss.O konuyada yazdım ama cevap gelmeyince konu açiym dedim.
Mercedes parçalarını zaman bulup takamadığım için yatışta biliyorsunuz.İki senede toplamda 150 200 km anca yapmıştır , o kadar bile değil.Ama rolantide çalıştırmadığım süre 15 günü geçmez.Sürekli çalıştırırm.Neyse dün aracı baba evinden kendi evime götüreyim , oranın otoparkı daha rahat diye düşündüm eşimle iki araba çıkarttık , iki arabayı da yıkkattım , sonra onu gönderdim , ben sakin sakin giderken biraz motoru açayım dedim.Fakat bi problem var.Araç D de dip gaz yaptığımda gaz öylece takılıyor ve araba hızlanmaya devam ediyor.Fren vss faydasız , tam yol ileri, Soğukkanlı davrandığım için direkt N ye aldım , N de 1 - 1.5 saniye dipgaz kaldıktan sonra devir düşüyor.Eve getirene kadar bir kere daha denedim , aynısını yine yaptı...D de sakin sakin gidin , N de de istediğiniz kadar dipgaz yapın... hiçbi sıkıntı yok ama D de dipgaz yapınca o şekilde takılıyor gaz.Böyle bişey başına gelen varmı?Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
Gazın takılması ilk etapta gaz telini getiriyor akla.Fakat şöyle bi durum var ,, araba hareketsizken P de , N de yapmıyor bunu...D de hareket halindeyken normal sürüştede yapmıyor.Sadece D de dipgazda yapıyor...Yoksa hissederdim illa ki , sürekli çalıştırır kontrol ederim.Sadece D de dipgazda yapması şanzumanla yada ne bilim roketle falan alakalı bişey olabilir diye düşündürdü bana.
Araba sökük olduğu için takmamış olabileceğim , yada çıkmış bişey de olabilir.Roketi devreye sokan bi devre , yada şanzumanda bişey gazın dipgaz şekilde basılı kalmasını etkileyebilir mi?