maalesef yaklaşık 2 yıldan beri yanıyor ABS lambası servise baktırdım sorun yok dediler reset atıldığında 1 hafta sonra tekrar yandınyok mu dur bunun caresi sensörlerden dedim bu gün temizledim ama yine aynı
![]()
maalesef yaklaşık 2 yıldan beri yanıyor ABS lambası servise baktırdım sorun yok dediler reset atıldığında 1 hafta sonra tekrar yandınyok mu dur bunun caresi sensörlerden dedim bu gün temizledim ama yine aynı
![]()
Bilgisayara bağladıklarında ABS beynine mi ulaşamıyorlar ?
Eğer öyleyse beyinde oksitlenme ya da bir sıkıntı olabilir.. Çok cüzzi bir rakama halledebilirsin.
Usta'nın sorunu bulması için biraz uğraşılması kafasının rahat olması gerekebilir... Ya da direk beyni alıp tamire yollarsın...
Beyine ulaşılıyorsa da sensörlerdendir...Temizletirsin çalışmazssa da hangi sensör sıkıntılı ise onun yenisini alırsın.
beyinsel bir sıkıntı yok sensörden kaynaklı dediler ama hangi sensör belli degil ben bunu nasıl anlarım 4 sensör var ve nasıl iptal ederim ki tek tek kontrol edebileyim böyle bir olanak varmı?
bilgisayara bağlandığında sağ sol falan die ayrı olarak yazmıormu eski vts de vardı benm abs sıkıntısı bilgisayarda direk sağ sol sensör olarak görüoduk sorunu
öncelikle abs arıza ışıgı yanarken sert frenlemede abs düzgün olarak çalışıyormu ?
çalışıyorsa, el freni lambasıda ara sıra yanık kalıyormu yada hareket halinde yanıp sönuyormu ?
abs niz çalışıyor mu ? çalışıyorsa eğer genelde stop lambalarımdan biri patladığında uyarı niteliğinde benimde abs ışığım yanıyor her hangi bi oksitlenme falan varsa yine yanabilir kablolarınızı isterseniz bi kontrol ettirin.
sensörse değiştirip bakarsın kolay zor iş değil,
bilya boşluklarına da bakın tekerleklerin okuyucular ne durumda önemli hepsi
körler sağırlar
sensörlerden herhangi birinin bağlı olmaması abs alarmını tetikleyeceğinden, o şekilde test yapamazsın.
sağlam bir sensör ve sensör kablosu ile yapılacak denemeler en sağlıklısı. ancak unutmamak gerekir ki, birden fazla arıza kaynağı (örn bir sensör ve başka bir sensörün kablosu) olması durumu da oldukça olasıdır ve her bir komponent tek tek denendikten sonra arızanın giderilmemesi tüm komponentlerin sağlam olduğu anlamına gelmeyebilir.
aynı araçtan varsa, komponentler tek tek yer değiştirilerek test yapılacak test en kısa zamanda sonuca ulaştırabilir. imkan varsa abs modülünden başlamak en mantıklısı olabilir.
araba düz yolda sabit hızda hareket halindeyken abs modülüne her tekerden gelen sinyal (frekans) ölçülerek sorunun sensör veya kablosundan olup olmadığı kontrol edilebilir. ancak kronikleşmemiş, bilinmeyen bazı durumlar gerçekleştiğinde sinyalin kesilmesi durumuna denk gelinmemişse yine test sonucu yanıltabilir.
degerli bilgiler için teşkler. benim durumunda test edip uygulamam imkansız gibi
buralarda usta bulmak cok zor![]()
beyin soket birleşimini kontrol etmenizde yarar var bence
serkancım bnm accorda başıma gelmişti fren merkezinin kapağındaki soket oksitlenme yapıp abs ışığı yaktırtmıştı öyle hatırlıyorum kapaktaki fiş ile ilgili bi sıkıntı çıkmıştı ...
orkut'um soketin bulundugu yeri tarif edermisin sensörleri temizlerken soket falan göremedim nerede bu soket ?
hocam ABS sensörünün okuduğu bilezik şeklinde dişli var %90 ondan kaynaklanıyor bir tek dişi bile aşınsa ışık yanar ve ara ara okumaz sensör dediklerine yakın bi sıkıntı vardı bende 4-5 yere gittim beyin dahil en son ikiler honda murat usta çözdü hemde tek seferde...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)