Sorduğum insanlar genelde şöyle söylüyor, daha headers'ın yok katalizörün duruyor emme mi alacaksın, emme almakla iş bitmiyor, afr ayarlarını yapman gerekecek vs vs. Ne kadar doğru bunlar?
Printable View
senin şuan üstünde olanlara göre çok iyi yakıt tüketimin ben zır stock kullanıyorum şuan yinede yakıt fazla 100 liraya 350 400 yakmak mutlu etmeli beni ederdi :D
Headers diyen kim allah aşkına sen yarış yapmayacaksın o arabayla yakıtını düşüreceksin araaba daha rahat hava girişi yaptığı için çekişi artacak dolayısıyla gaza yüklenmezsen yakıtın azalacak araba kendi içindeki gücü kullanacak benzinin gücünü değil. katalizörünü temizlettir yada yenisini almanı öneririm gidip sakın katalizor filan söktürtme sök diyenleride dinleme o ses ve performans için sökülüyor yakıt tasarruf için değil öyle olsa fabrika onu koymazdı. Ayar konusunda gelince okadarda cübürlü zor işler değil bunlar yeterki güzel ustan olsun herşeyi güzel bir şekilde halledecektir..
Bi defa şuna mutabık olalım headers yakıtı arttırır. Alt devirlerin ölücek üstlerin güçlenicek. sen zaten devir dönmüyorsun. altlar ölü olunca gaza fazla basıcaksın. Headers i geç.
Kat konusuna gelince benim eski ies de cat çıkışında sensör yok diye hatırlıyorum. Dolayısı ile etkilememesi lazım. ancak headersda ki gibi backpressure konusu var ise cat eski ise yerine bi küçük susuturucu filan ayarlanır.
açık filtre eğer dışardan serin hava çekiyorsa yazın yakıtını etkilemez. ( filtreni sık sık yıka temizle çok fark oluyor.
sübap ayarı bende %30 fark olmuştu ies varken.
Yakıtın daha düşsün istiyorsan aracını hafiflet. lastikleri bi boy ince takabilirsin. 175 veya 165 filan artık neyse. sürekli uzun yol yapıyorsan dır kalk yoksa çapı büyütebilirsin.
hafif jantlarl var enkei rpf gibi. ayrıca lastikleri yine düşük sürtünmeli serilerden tak. sakın runflat gibi bişey takma hafif olsun.
arkaları sökersen zaten çok fark olur.
Ve son olarak uzun yolda ben 120 liraya 400 km yapıyorum. hızım da 110 130 gibi oluyor. araç 1.8 civic hb ve full bagaj yüklü. artık aracın az mı yakıyor çok mu sen bi düşün.
Yalnız başlıkla konu tamamen farklı şuan onu farkettim :D
Yorumunuz için teşekkürler. Headers o zaman elendi. Şuan için yapabileceğim sanırım düzenli bakımları, hafif jant ile sınırlı.
Uzun yolda hacimli motorlar daha az yakar zaten benim araçtan. Ben 100km hızı 2700-2800 devirlerde yakalıyorum çünkü. Ve tabi vtec teknolojisi. Zaten vazgeçtim gibi, umudum motora müdahale etmekti beyin vs gibi şeylerle fakat o da söz konusu değilmiş. Sübap ayarı dediğiniz tam olarak nedir?
Modifikasyon araca fabrika çıkış şeklinden farklı şeyler takmak diye yorumladığımdan o kelimeyi kullandım. Bir de '1.4is sorunsalı' desem eminim daha az insan bakardı konuya. :)
turbo yaparsan daha az yakar.derdin yakıtsa eğer.
ben kesinlikle ve kesinlikle size katılmıyorum 13 senelik 1.4 is sedan sahibiyiz ilk sahibiyiz full stock 40 tl ye babam silivri'ye tem den gidip geliyor toplam km gidiş geliş 170 km oda ortalama 0.23 krş a geliyor ki aynı yoluda vtec aracımla 60 tl ye gidip geliyorum oda full stock 0.35 krş yakıyorken 3 aracınızın hemde 1.4 50 krş yakması normal değil bence.
babam her seferinde en dibe gelmeden benzin almaz aldığı zamanda 40 tl alır silivriye gider gelir aynı hizaya gelir gitceği zaman bidaha alır aynı seviyeye çıkar gider gelir yine aynı seviyeye iner araç 2000 model 100994 kmde bugün baktım daha aynı işlemi bende vtec aracımda yapıyorum ilk benzin ışığı yanıyor y.bosna opetten 60 tl alıyorum yola çıkıyorum silivriye temden gidiyorum geliyorum b.evlere eve geliyorum yazlığa gitceğim zaman çıkıyorum evden yine benzin ışığım yanıyor yine alıyorum vtec aracımda 1997 model 190800 kmde ben hondaya özelliklede 1.4 is e hiç uzak değilim 50 krş yaktığını şimdi öğrendim ki o 1.4 ler ya bakımlardan yoksundular ya jant ebatları büyüktü yada kullanım olarak çok hırçın kullanılıyordu ben söylediğimin arkasındayım
kullanım ve bakım çok etkiler.
ben de bu tip modlamalara meraklıyım. yakıtı düşürüp performansı arttırmak için en önemli konu ağırlığı azaltmak. sonra aerodinamikle oynamak.
şu saatten sonra yapacağınız masraf kendini amorti edebilecekmi oda var :) En mantıklısı stepne ve gereksiz ne varsa sökmek :)
Evet sizin konunuzu da okumuştum, aracın hızlanırken kafa kaldırmasındaki rüzgar hesabına kadar inceliyordunuz. :) En mantıklısı hafifletmek. Ne kadar düşürebilirsem artık.
Aynen öyle işte, küçük hesaplarla da bir yere varılmıyor. km'de 5 kuruş kar etmek için 2-3bin gömmek mantıklı olmuyor.
senin için en mantıklısı arabanın arka koltukları ve stepneyi sökmen. Maliyet sıfır.
coilover-spring denen nanelerden alıcaksın e-bay da 30 40 usd kargosu ile sana 150 200 ü geçmez bile. bunun çok etkisi var.
eğer çok takıntın varsa biraz masrafı göze alıp özel jant lastik yapıcaksın.
ayrıyetten apexi afc gibi cihazlarla uzun yolda afr ile oynayabilirsin.
eğer kendin becerebilirsen aracın altını kaplaman da etkiler.