Herseyiyle Pro bir yorum ustune tecrube paylasimi.
Onceleri kullanip iyi kotu oldugunu para odeyip ogrenirdik. Ancak cevre iletisim buyugunce,ucuz ve hizli yoldan bilgiye ulasabiliyoruz.
15 sene Genc olmak vardi...
Herseyiyle Pro bir yorum ustune tecrube paylasimi.
Onceleri kullanip iyi kotu oldugunu para odeyip ogrenirdik. Ancak cevre iletisim buyugunce,ucuz ve hizli yoldan bilgiye ulasabiliyoruz.
15 sene Genc olmak vardi...
Scirocco için BMC nin CDA modeli yok. Sadece OTA modeli var. Kendi sitesinin söylediği...
Vwr fiyatı ve pislik çektiği için elenirse geriye birtek BMC OTA ve Dbilas kalıyor...
997TT, sizin yiğenin G-Force mağazasını aradım fakat açan olmadı. Rica etsem benim için fiyat alabilir misiniz? Hatta RCKid Mustafa da fiyat talebinde bulunmuş. Yardımcı olursanız sevinirim...
Paylaşım için teşekkürler Levent...
Değerli bilgi oldu bizim içn...
VWR şu anda ben de mevcut , hava girişi olarak bakarsak olaya , bence bayağı başarılı.
157-160gr/sn hava girişi sağlarken stock filtre kiti ile , VWR ile 170gr/sn lere kadar hava sokabiliyorsunuz.
Temizleme olayını ben daha yapmadım , ikinci el olarak Levent'ten aldım.
Sadece kafama takılan şu oldu , bu filtre kiti içindeki süngerimsi filtre ordaki boruya sabitlenmiş , eğer birşey olursa bu süngere yenisini nasıl temin edeceğim konusu idi.
İsteyen olursa bendeki verebilirim , başka bir düşünce var kafamda çünkü.
1.4 TSI GTX28 Loading...
Yegen suan Maras'da yazilim yapiyormus. Cepten ulasabilirsinuz.
Ota cok daha Pro filtre kiti ve bir cok kite hem uygun alternatif hemde kesinlikle hesapli.
Cda ise Universal bir alternatif ve komple Carbon bir kit.
Bmc nin sitesinde bolca teknik detay ve guc aciklamalari var.
Aslinda bir cok Kaliteli filtre birsey yapmaya calisiyor. Onemli olan sartlara uygun parcayi takmak. Yani tozlu ortamda sunger kullanissiz. İsi kalkani olmamasi kotu. Filtre yolu tam duz olmali mumkunse akismetreye en kisa yoldan baglanmali vs vs....
Sünger filtre olduğu için zaten itg başarılı bir filtre kiti, hava kutusunun iç yapısı ve süngerin daha fazla geçirgen olmasından dolayı ciddi güç artışları sağlıyor, scirocco 1.4 tsi için vvr pahalı kaçıyor, arkadaşımın scirocco için itg kitte kullanılan havakutusunun hemen hemen aynısı olan itg ARAB65AB universal havakutusu kullandık hem çok daha ucuza geldi hemde çok mennun kaldık.
Filtreyi bu forum aracılığı ile satmadım, bu foruma da üye olan hakan abiye başka bir forum aracılığı ile verdim. Kaldıki verirken onada sıklıkla temizlemesi gerektiğini belirttim, o da benim bu dediğimi onaylar zaten, ayrıca filtreyi tertemiz bi şekilde, sıfırı ile birebir aynı şekilde yolladım. Onun bu konuda hiç bi sıkıntısı yokken size noluyo anlamadım? Yazdıklarımdan sadece bunu mu çıkarttınız?
Hakan abi yaptığı ölçümlerdede filtrenin gayet performanslı olduğunu görmüş onuda belirtmiş zaten o konudada bi problem yok.
Özetle ben durmadan temizlemekten hoşlanmadığım için değiştirdim, sök tak bana göre değil. Ayrıca emin olun bu tarz mantıksızca suçlama yapan biriyle hiç bi alış verişim olmaz.
ITG filtre kiti 35k kmdir bende mevcut. Sünger yapısı dağılmadı, ve sadece 1 kere temizledimOnda da pişman oldum
Her yer balçık oldu. Bu yakınlarda tekrar temizlicem, uğraştırıyor belki ama cidden değecek bir filtre. BMC'de güzel, ama önemli olan verimi. Örneğin kullanan herkes Hakan abi gibi log alsa, ne kadar etki ettiğini yazsa ne güzel olurdu
Bu arada kendi aracımın konusuna hızlanmalarımı ekledim ikisinde de ITG Maxogen var.
yol aynı, biri 16 jantla, diğeri 18 jantla yapılmış denemeler. 16 jantla yaptığım hava soğuk yağış yok. 18 jantla yaptığım aynı derece ama yağış var. rüzgarda karşıdan esiyor. yol hafif eğimli.
100-200 22sn - burada filtre daha yepyeni 1 haftalık
100-195 24sn - burada filtre 15.000km'dir temizlenmiyor.
Jantın etkisini vs. sayarsak çabuk kirlendiğini düşünmüyorum ben. Evet çok kir tutuyor temizlemesi işkence, ama 2.000km de bir temizlemekte kendinize eziyet. Ne kadar kirlense de geçirgenliği hep üst düzeyde kalıyor ki, eğer öyle olmasaydı 2. denememde filtreninde etkisiyle daha yüksek bir süre çıkardı![]()
[VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
CNK62
Öncelikle şunu söyliyim, ben zamanında bu kite dünyanın parasını verdim, güncel fiyatı da yukarda yazıyo 650 euro imiş. Bu kit bana göre bu parayı etmiyeceğinden detaylı açıklamamı yaptım, insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Ayrıca bu kiti çok daha uygun bi fiyata sattım. Sattığım kişiye (hakan abi'ye) tertemiz şekilde yolladım. Resimlerden zaten belli oluyo. Fark ederseniz açıklamamın hiç bı kısmında performans konusunda bi şikayette bulunmadım. Hakan abide yaptığı ölçümlerde performansın arttığı görmüş, memnun da kalmış...
Filtre yağlanıyosa, tozu çok çekiyosa ben napabilirim? Satarken sıklıkla temizlenmesi gerektiğini belirtmişim, yoksa çabuk pislendiğini, performans kaybına yol açtığını anlatmışım, sıfır gibi yollamışım, daha ne yapmam gerek?
Hepsini geçtim bu benim yaşım büyük senin yaşın küçük, benim zamanım yok klişesinide fazlasıyla komik buluyorum.Madem öyle, o ilk yorumuda yazmazsınız, demekki zaman ayırabiliyomuşsunuz...
Sonuçta burda hatalı olan değil haklı olan benim, haklı olduğum yerdede haliyle kendimi savunuyorum, sizin gibi bilip bilmeden herhangi bi suçlamada yapmıyorum. Konu gereksiz yerlere gittiğinden daha fazla uzatmıyorum...
powershop aem in kendi yaptıkları kiti olduğunu söyledi cai şeklinde 480 lira dediler sizce nasıldır almak üzereyim şu an ??
Arkadaşlar ,
VW racingi yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve yağmur çamur Ankara şartlarında hiçbir şekilde kirlenmiyor abartıldığı kadar , daha temizlemedim bile ve canavar gibi hava sokuyor.
1.4 TSI GTX28 Loading...
Abi temizlerken kesinlikle CLK-1 temizlik sprayini kullan yoksa her yer balçık ve yapışkan çamur olur. CLK-1'i 2.temizlememde kullandım, ne var ne yok su tutunca geçiyorHarika birşey, eğer temizleyecek olursan araşalım ben sana tarif ederim. Temizlik setinide skperformanceparts'dan alabilirsin. Temiz ITG candır. 15k kirli ITG ile tertemiz stock filtre arasında fark yok, ama ITG'yi takınca temizken log alıcam. O zaman fark var mı yok mu görücez. Stock araçta etki ediyo mu anlicaz
Remap araçta tabikide büyük etki ediyor
![]()
[VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
CNK62
Fıltrenın hava aldıgı yere flans yada agız yapmanızı tavsıye ederım. Yanı ondekı panel ıle bırlestırın.
Resımde gordugum kadarıyla fıltrenız "Gercek" Carbon,sıcak hava alması mumkun degıl.
160lıklar için olan kitleri, 1.6tdi için montajlamamız mümkün olurmu? özellikle o temiz hava girişinin ön kısmını?
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)