s.a arkadaşlar getz aracımın birinci dişlisini otomatik vitesli modelindeki birinci dişli ile değiştirmek istiyorum bendeki 3.5.. otomatikteki 2.8.. bir de ebaydan stage 3 debriyaj buldum gerek var mı standart bir araç için teşekkürler
s.a arkadaşlar getz aracımın birinci dişlisini otomatik vitesli modelindeki birinci dişli ile değiştirmek istiyorum bendeki 3.5.. otomatikteki 2.8.. bir de ebaydan stage 3 debriyaj buldum gerek var mı standart bir araç için teşekkürler
Getzlerdeki şanzımanın ne tipte bir otomatik şanzıman olduğu hakkında bir bilgin var mı ? Ben bilmiyorum.
Birkaç ihtimal var, otomatikleştirilmiş manuel, otomatik (planet dişli), otomatik (cvt).
otomatik getz'in şanzımanı otomatikleştirilmiş manuel ise belki belki uyabilir ancak planet dişli yada cvt ise mümkün değil. Ayrıca, manuel şanzıman nedir, otomatik şanzıman nedir hiç araştırmadın sanıyorum?
aklında yanlış düşünceler var.tuning forumlarında fazla takılma,takılcaksanda daha yararlı bilgilere bakstage 3 fln gerek yok yani vites geçişindeki problem başka birşeyden dolayı.
araç kac km'de ki? şanzıman yağı değişimi için çok uzun kmler yapmış olman gerekir, motor yağı gibi bir şey değil şanzıman yağları, hem daha kalındır hemde eksileceği bir unsur yoktur. şanzımanda eğer kaçak vb gibi bir sorun yoksa ve daha önce değiştirilmemiş ise kesinlikle yağı ellemenizi tavsiye etmem. sorunun baskı ayırmıyor, balatada bitik sanırım, set halinde baskı balata bilya değişimi aracın debriyajını pamuk gibi, geçişleride çok rahat yapacaktır, orjinal parça kullanmanızı tavsiye ederim.
bbm pin :2B244451
aslında benim düşüncem debriyajı değiştireceğim madem değişecek daha iyi bi ürün alıp sıkıntı yaşamamak oemin kaybını biraz daha azaltmak gibi birşeydi vites geçişimde şöyle bir sıkıntı var bir den yada boştan 2 ye aldığım zaman 2 nin yerine girdiği zaman sanki vites kolunda hala dönen bir dişli var gibi titriyor aracım ikinci el ve 108 bin km de ben değiştirmeyi düşünüyorum bu dediğim sorunları yeni yeni yapmaya başladı
Sanziman yagini degis debriyaj olarakda oem den sasma. Turbo yapcsksan stage lere girmen lazim. 85hp icin gereksiz motor kulaklarini yorarsin kendinde yorulursun.
Dr.ECU
108 binde şanzıman yağını ne tür bir yağ olduğunu biliyorum ama değiştirdiğim yerde motor yağıda değişti eksiltme yapıyordu aynı marka yağ kendi ustamda değiştirdim eksiltme yok şuan debriyaj değiştirilince gerçekten araç pamuk gibi oluyor araç bakımını sanayide yaptırmayı istediğimden dolayı value yada kore malı bir debriyaj taktıracağım teşekkür ederim![]()
Valeo olmasın oBi sıkıntı yoksa şanzıman yağı eksiltme yapmaz ama hayırlısı. Her cevap yazacağın kişi içinde ayrı ayrı mesaj atma, hepsini tek mesajda topla çorba gibi oluyor böyle.
2den 3e geçerken cırtlama varsa o muhtemelen senkromeçlerden.
1den 2ye yada boştayken 2ye almaya çalıştığında zorluyorsa, ayrıca baskın balatan bilyende bitmiş olması muhtemel.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)