User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: bir kaç soru

emrah-ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bir kaç soru

abilerim size birkaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.
    motor kompresyon oranı verilerinde verilen değerlerler var örnek 8.1 8 neyi ifade ediyor 1 neyi
    birde yeni model araçlarda debriyajlı diye tabir edilen şarj dinamo kasnakları var bunlar sağ yöne doğru kendini kilitleyen sola yani ters harekette boşa dönen bir kasnak sistemi firmaların bu sistemi kullanma nedenleri nedir artısı eksisi nedir
    şimdilik bu kadar şimdiden çok teşşekür ederim
    PERFORMANCE GARAGE
    12.1:1 Cr Ek4 Civic V-TEC VTİ

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıkıştırma oranu: 8:1 bundaki 8 i mi soruyorsun ? Eğer öyleyse, Silindir hacmi piston en alt noktada iken 8 birim ise, piston en üst noktaya geldiğinde 1 birim oluyor demek. Yani silindir hacmi piston en üst noktada iken en alt noktanın 1/8 i demek.

Diğer sorunda bahsettiğin şarj dinamoları start&stop özellikli araçların şarj dinamoları mı ?

Start&Stop özellikli kimi aracın şarj dinamoları bir yöne doğru serbestçe dönüyor ve şarj ediyor, diğer yönde ise beyinden emir geldiğinde motoru harekete geçiriyor.

Not: Marş motoru ile karışmasın, start stop özelliği kullanılırken daha kolay çalışıyor motor. Araştırırsanız daha once konuşmuştuk

emrah-ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam 8.1 i anladım teşekürler
    peki bu nedir 9.8:1 ben aslında böyle yazacaktım ama karıştırdım kusura bakmayın
    bazılarıda ya işte sıkıştırma 13.5 çıktı diyor 13.5 ? barmı kastettikleri yoksa psı mı
    öbür soruma gelince şarj kasnağı marşla alakası yok netten biraz araştırdım ama tatmin edici bir cevap bulamadım debriyajlı şarj kasnağı olarak geçiyor
    PERFORMANCE GARAGE
    12.1:1 Cr Ek4 Civic V-TEC VTİ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)