User Tag List

6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: Oksijen sensörü sorunu

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Oksijen sensörü sorunu

M44 motorlu e36 3.18is kullanmaktayım ,Bir süredir aracımda durdugu yerde çalışırken gaza yüklenip bıraktığımda egsozda patlatma ,çiğ benzin kokusu ve performans düşüklüğü yaşıyorum, araçda kat iptali var onun yerine katalizör tipinde susturucu mevcut..bugün aracımı kontrol amaçlı diagnosa bağlattımda 'lambda ısı sezici' hatası aldım, sanırım sensör hatası..daha emin olabilmek için sensörün fişini çektim ve araçla 1 tur attım çalışmasında veya performansında hiç bir fark göremedim, şimdi özet geçmek gerekirse sorunum tam olarak oksijen sensörümü? yoksa katalizör iptalinden dolayı sensörün doğru çalışmıyor olmasımı. bunu merak ediyorum
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

ReSuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam bişey söylemek istemem ama aracınızda LPG varsa LPG programına girip enjektör sayımlarına bakın oksijen sensörü takılı iken ve fişini söktüğünüzde sayımlar ciddi anlamda değişmesi gerekir.. m42 aracımda sensör yokken 9,5 sayıyodu sensörü takar takmaz 4,5-5 lere düştü..

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim e36 320de de oksijen sensörü hatası veriyordu, ama sorun sensörden değil bir müşürdenmiş. onu değiştirince bir daha hata vermemişti. şu an müşürü hatırlayamıyorum ama aklınızda olsun

ReSuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki şunu unutmamak gerekir.. oksijen sensörü arızası verdiğinde aslında bu oksijen sensörünün çalışmadığı anlamında değil araç on saniyeden daha fazla bi süre zengin karışım ya da fakir karışımla gittiğini gösterir bunun da birçok nedeni olabilir akışmetre ve ateşleme elemanları gibi..

okan16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimi araçların lambda (oksijen sensörlerinde) ön ısıtıcı devresi mevcuttur.Bu devre kendini 300 C derece civarlarında belli eder.Egzoz ısısı gazlara maruz kalmaksızın 300 dereceye gelmesi beklenmez bir nevi.Bunun için lambdaya belli bir gerilim gönderilerek o ısıya ulaşılması için ısıtmaya başlar.seninde lambda sensörün ısıtma devresinde bir problem oluşacağı kanısı var gibi...

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı okan16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kimi araçların lambda (oksijen sensörlerinde) ön ısıtıcı devresi mevcuttur.Bu devre kendini 300 C derece civarlarında belli eder.Egzoz ısısı gazlara maruz kalmaksızın 300 dereceye gelmesi beklenmez bir nevi.Bunun için lambdaya belli bir gerilim gönderilerek o ısıya ulaşılması için ısıtmaya başlar.seninde lambda sensörün ısıtma devresinde bir problem oluşacağı kanısı var gibi...
    sensörü değişsek çözülürmü yoksa sensörden ayrı bir parçamı bu
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)