arkadaslar aracın kapılarındakı cam dıreklerını ıptal ettık ama camın sorunsuzca calısması ve yalıtımını nasıl yapabılırız buna bı cozum bulmam gerekıyo ornek bı resım ekleyım
ilk resım kesılmıs halı ıkıncı resımde kesmeden oncekı halı
arkadaslar aracın kapılarındakı cam dıreklerını ıptal ettık ama camın sorunsuzca calısması ve yalıtımını nasıl yapabılırız buna bı cozum bulmam gerekıyo ornek bı resım ekleyım
ilk resım kesılmıs halı ıkıncı resımde kesmeden oncekı halı
çok yanlış iş yapmışsın, camını büyütmen lazım hem genişlik hem de boy, ayrıca ya BMW coupe-cabrio gibi mekanizmayı elektrikli yapacaksın yani tam oturduğunda cam kalkacak ya da subarulardaki gibi camı karşılığından uzaklaştırıp fitili kalın kullanacaksın yoksa camları tek kapatmada kırarsın
bmwlerde kapıyı acınca cam hafıf assagı ınıyo otomatık kapatıncada otomatık hafıf yukarı kalkıyo oyle bı sıstemı nasıl yapabılırım buna zaten camları elektrıklı sekle cevırecez
bmw de ki sistem opel bertonelerdede var çıkma olarak alıp kendi kapına uygulayabilirsin sanırım ...
kapı açılırken aşağı iniyor kapı kapandığında yukarı çıkıyor fitile oturuyor ...
bu bmwlerdekı sıstem nasıl calısır hangı parcalar vardır calısma seklını tam olarak anlayabılecegım bı kaynak yada bılen bı arkadas yok mu?
bana sorarsan o mekanizmayı çıkma olarak al ve kendi arabana uygula en kolayı bu olur diye düşünüyorum
uzaktan kumanda modülü ile de yapılabilir o modüle müdahale edip kapı koluna bağlantılı çalışmasını sağlayabilirsin
bende oyle yapmayı dusunuyorum ama uygulayabılmek ıcın bmwde nası calıstıgını mantıgını gormem gereklı cıkmacıdan takım olarak alırım ama once calısma mantıgını anlamam lazım uygulayabılmem ıcın
kapı kolunu çektiğinde motor camı 1 2 cm aşağı alıyor ve fitilden ayrılıyor kapatırkende kapı tam kapandıktan sonra cam yukarı kalkıp tekrar fitile oturuyor ...
orası tamam anladım cam motoru bı beyıne baglıymıs bu beyın hem camların hemde merkezı kılıdı yonetıyomus ama kapının acılıp kapanmasını ne ayarlıyo swıcth gıbı bı sey mı var ya kapıyı hızlı acarlarsa detaylı bısey lazım bana
Forumda aqustic nickli arkadaş sana elektronik olarak bu konuda yardımcı olabilir. Kapının kapandığını anlayacak switch ve kolu çektiğini anlayan 2 switch sonrası bir elektronik devre ile bunu yapabilirsin. Azıcık kafası çalışan bir elektronikçi lazım ki bahsettiğim arkadaş dahada yetenekli.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
2012 passat ccde de var bu sistem.
KApı koluna elini atıp kolu geriye çekince camlar 1cm falan aşagı iniyor.KApıyı kapatınca ise kapandıktan hemen sonra eski yerine geliyor.
İşin elektronik kısmı yazılımlı ve röleli devre ile her türlü çözülür.İşin zor ve riskli kısmı ise mekanik kısmıdır.Sen kapı koluna elini atıp kolu geri çektigin anda bi switchin o an devreye girmesi gerekli.
Yanı sen şunu yapabilirsen eğer gerisine biraz kafa yormak gerekli.
O kapının kolunu sök ve arkasına öyle bir switch koy ki kapı koluna elini atıp kolu çektigin anda ya oraya koyacagın iki kablo birbirine değsin yada oraya koyacagın herhangi bir lambayı yakmayı dene.Kolu kendıne çektigin anda lamba yanıyorsa demek tetiklemeyi sağlamış olursun.Kapı kapandıgında da lambanın sönmesi gerekli ki onu da zaten tavan lambasını yakıp söndüren kapı switchleri halleder.Kapı switchlerınden tetikleme alınabilir.
Burda eğer kapı kolunu çektigin anda tavan lambası yanıyor olsaydı iş biraz daha kolaydı.Ama tavan lambası tamamen kapı açılınca yandıgı için işimize yarıyor.Bunu daha hızlı algılayacak birşey lazım.O da tabiki kapı kolunun arkasına konulabilecek bir switchdir.
Çok yanlış iş yapmışsın bu arada.Ben bunu yapabilecegimi bilsem dahi kendı aracıma yapmam.Çünkü cam eğer 1cm aşagı inmezse camı kırabilirsin veya kapı açılmaz vs.
bahsettiğiniz sistem sadece bmw de değil , direksiz tüm coupe cabrio formundaki araçlarda var bilginiz olsun.
kapı koluna bı swıtch le bu ısı cozerız ama elektronık kısmı nası yapacaz sen yapabılır mısın kardesım devre ısını Endüktif Switch ENA Serisi - Mekanik Switchler - MERT OTOMASYON - MRT Otomasyon - Mert Otomasyon Kontrol mesela bunun gıbı bı sey
Limit Switch'ler | D5B | Omron, Türkiye
bu swıcthlerden bırı bızım ısımızı gorebılır gıbı ama bunu algılayacak calıstıracak elektronık devre nasıl olacak
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)