Land Rover Discovery 1 +2 inç +BF AT K02
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
Birşeylerin delinmesi sorun değil ama yakıtın fakir kalması sonucu subap vb noktalara zarar gelebilecek olması beni düşündürüyor.
Ben bu aracı çok uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum tabi aksilik olmazsa.
Günlük kullanmıyorum araç yatıyor kapıda dediğim gibi işlerim sebebiyle kullanım oranım artarsa ya satış ya lpg lazım olacak
Tavsiye edeceğin bir yer varsa konuda paylaşırsan sevinirim.
Teşekkürler.
xx
R.E.S
Motora zarar vermiyim dıyorsanız ki cok normalönce Wideband AFR lpg ci ayarda veya montajda sicarsa göstergeden problem oldugunu görüp atarsınız kafasına
![]()
Anadolu yakasında - Rıza'nın Garajı - Candan Mühendislik
Tavsiye ediceğim yerler hiç bir problem yaşamazsınız gidip konuşun sohbet edin bilgi edininustalarımız başka bir forumdada kullanıcılara sürekli yardımda bulunuyor kesinlikle tavsiye ederim
![]()
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
OBD'li kit olsun demiştim, montajcılar daha tam olarak ne işe yaradığını bilmiyor bile olabilirler.(gerek yok vs derler, duydum) Bu kitler aracın sft, lft değerlerini takip edip belli sınırlar içinde lpg haritasına müdahele ediyorlar. AFR falan yoksa aracınızda güzelce sft-lft takip edilip ayarları yolda takip edilerek yapılmış bir ayar ve obd li kit ile %+-1 lft değeri ile aracınızı mutlu mesut sorunsuzca kullanabilirsiniz.
LPG'de subap sorunu 'bence' lpg oktanın yüksek olmasından kaynaklanan bir durum.Egzoz subapları ve yuvaları zarar görüyor. LPG'ye göre avans ayarlanırsa harika olur.
ailecek tüm araçlarımızda atiker kullanıyoruz. parça sıkıntısı yok servis sıkıntısı yok.
zaten problem çıkaran bi marka da değil tavsiye ederim.
Taktırma kararı verirsem kesin bilgi alırım.Sağolasın.
Zaten belirli kalibrasyonla bir yakıt sisteminin sağlıklı olacağına inanmak zor.
En azından bu tarz bir araçta sağlıklılık seviyesini tartışmak önemli.Ziyan etmemek adına.
Bilgiler için teşekkürler.
Atiker konusunda biraz sıkıntılar duydum o yüzden o markayı araştırmadım.
Zaten şu noktada öncelikli olarak sağlıklı bir lpg sisteminde neler olup nasıl bağlanması gerektiğini anlamak.Teşekkür ederim.
xx