Aralık 2012 de bendeki mesajı, bizim sitede yani bmwteam'de... bunu öncesinde arkadaş arabayı aldığına pişman olduğunu, Ankara'ya dönerken hararet yaptırdığını kendisi sitede yazmıştı... biz bu arkadaşa bir sürü akıl verdik, bir sürü yere gitti kendisi, o paraları harcadığını iddia etti...
'the_patriot
BMWTeaM
Üyeler
Pip
441 posts
0 warning points
Yazma tarihi: 29 December 2012 - 10:41 PM
***** aracım 98 528i tek vanos
aracımda ıvmelenme sıkıntısı vardı vıdeo da eklemıstım
5 vıtes tam gaz verdıgımde fakırmetrenın hıc 14lt den yukarı gıtmemesı v.s
arkadaslar yapılan ıslemlerı yazıyorum
arac pc ye baglandı ve arıza vermedı
bızde saglam yururu olan bır 528i aynı model aynı beyın v.s olan bı aracın degerlerını bı kenara not ettık
once benım aracın lambda sensorlerı degıstı
daha sonra akısmetre degıstı
daha sonra bogaz kelebek potansıyometresı degıstı
daha sonra aracın beynı degıstı
bujıler degıstı
bobınler kontrol edıldı
egzantrık sensoru degstı
krank sensoru degıstı
aracın katalızoru bosaltıldı
aracın sentesı 2 defa kontrol edıldı
vanos kontrol edıldı
SANZIMAN INDIRILDI sanzıman yenılendı
motor kompresoru olculdu bır sılındır 140 dıgerlerı 150 cıktı
lpg sistemi söküldü
enjektorler degıstı
benzın pompası basıncı kontroledıldı
emme manıfoltu sokuldu hava hortumları kontrol edıldı
yag sıklonu degıstı
v.s v.s v.s
ama sorun halen devam etmekte
rampa asagı bıle hemde bayagı bı dık rampa elmadagdan kırıkkaleye dogru 120 ıle gıderken 5 vıtes tam gaz verıyorum ve 316 kadar bıle bı ıvmelenme yok fakırmetrede yıne 12-14 lıtre arası
3 vıteste duz yolda devır bıtıremıyor bıle yanı 5500 devırde kalıyor daha ılerısı yok
arabada suanda modlu bı beyın var yanı chıp tunıng ıslemı uygulanmısonunla bıle arac yurumuyor kendı beynı ılede degısen dıger beyın ılede
aracta degısmeyen tek aksam sanzıman beynı kaldı ve bu can bus sıstemı neyse o
ne yapıcagımı sasırdım baska yapılması gereken bısey varmıdır sıızın aklınıza gelen bısey varmı
bu ıslemler halıylede bır haylı kulfetlı oldu ama sorun halen devam etmekte'
sonrasında siteden bir arkadaşımdan beyin aldı, parasını ortadan kaybolduktan aylar sonra ödedi, ama kendisi yine süper oldu, harika oldu diye yazdı, sonrası ***** bir şekilde ortadan kayboldu, bu da arkadaşın o arkasından laf ettiği kişilere teşekkür mesajı, tarihlere dikkat!
'the_patriot
BMWTeaM
Üyeler
Pip
441 posts
0 warning points
Yazma tarihi: 24 January 2013 - 06:54 PM
gecmıste yasadıgım ***** sıkıntıları uzun uzatıya yazmak ıstemıyorum
aracımda suankı son durum gayet güzel
arac eskıye nazaran suanda cok cok ust performanslarda ve suan ıcın sorunsuz
ilginctir lpg de daha once hıc gıtmeyen aracım suanda lpg ınanılmaz bı performansa sahıp ve yakıtımda bır o kadar dusuk
90tl lık lpg ıle suanda sehır ıcı ve dısı karısık 300km yi gordum ve halen gaz ıle kullanıyorum
benzındede performans cok ıyı ama o cekıstekı salınmayı az da olsa yıne yapıyor ama lpg de osalınma neredeyse hıc yok
bıde ben lambdalardan 1 tanesını degıstırmıstım otekı saglam sanmıstık ama otekıdebozuk sanıyorum oda degısmelı
sonuc olarak sanzıman yapıldıktan sonra arac tekrar bırdaha sanzıman arızası verdı ve tekrar sanzımancı ve servıs arasında mekık dokudu ve aracı teslım aldıgımda hersey tatmın edıcı ıdı
yakıtım suanda acaıp dusuk yanı ankaradan kızılcahamam a gıttım geldım ve halen gaz ıle kullanıyorum
kıslık lastıkler var uzerınde araca neredeyse hep 4 kısı bındık ve 90tl lpg ıle 300 km yaptım ve halen gaz ıle devam edıyorum
suan gayet huzurlu ve mutluyum
ısıklarda kalıkslarım felan bayagı bı guzel mesela bugun bı e39 520iile denedik ayırdım 520yi
yalnız arabanın beynı ecumen tarafından chiplendi bunuda soyleyım
burdan bana yardımcı olmaya calısan fıkır veren tavsıyede bulunan tum arkadaslara tesekkurler
Ankara Namlı Bmw ve ecumen gökhan a yardımları ıcın bır kez daha tesekkurler '