Anladım kanka aradığım cevap buydu çok sağolasın kardeşim :)
Printable View
Rica ederim kardeşim :) Bak şu kitle direk istediğin hale geliyor :)
http://www.goapr.com/products/turbo_trans20t_k04.html
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...07281389_n.jpg
Balance Shafts Delete operasyonu için ne diyorsunuz ?
Eger motor tekrar toplaniyorsa, 1.8T Oil Pump Conversion en iyi cozum Mehmet abi.
1.8T pompasinda balance shaft yok, ayrica daha guvenilir ve basit bir sistem.
Iki tane avantaji war conversion yapmanin.
Birincisi TFSI'larin yag pompalari inanilmaz pahali, bir TFSI yag pompasi $1,300, 1.8T'de $180 civari.
Ikincisi balance shaftlar kirilip kitlenebiliyor yuksek devir cevirmeden dolayi ve yag basincinin dusmesine neden oluyor.
Cok ucuz bir conversion degil, sadece pompa alip olmuyor, yaklasik $800 - $900 harcayabilirsiniz, doru ve 0 parcalardan olusan bir kitle.
Pompa disinda gerekli 5-6 tane parca war ve ayriyetten blokta helicoil yapmaniz lazim pompayi 3. bir yerden desteklemeniz icin.
Biraz pahali (Gene TFSI pompasindan ucuz) ve azicik ugrasi olan bir islem ama ilerisi icin kesinlikle kafaniz rahat olur.
Farkli yontemlerle yapanlarda mevcut, original 06F pompasi uzerinden balance shaft delete yaparak ama bu ne kadar guvenilir orasi muamma.
Bu resimdeki geçen hafta topladığımız bir Leon FR Motoru. Yeni bir pompa , zincir ve palet ile dönüşümü gerçekleştirdik. Sistem çalışıyor ve titreme v.s. yok.
basın ölçümlerimizi yapacağız önümüzdeki günlerde.
olması gereken basınc değerleri konusunda malumatın varmı ?
Dünyanın en hızlı 2.0 TFSI GOLF 6R'ı nın tüm bilgileri burda arkadaslar..
Araç Romanya'da...
98/100 RON fuel
Upgraded DSG gearbox + DSG gearbox remap by HGP
Upgraded decat exhaust
Upgraded intercooler + piping
Etuners Mafless ECU setup for TFSI big turbo applications + intake manifold runner removal patch
Upgraded pistons and connecting rods
Upgraded cam shafts
PTE6262 turbo kit + custom exhaust manifold, ceramic coated + twin external wastegate actuators
Electronic boost controller for controlling boost at 4.0 bars
Upgraded aluminum intake manifold by Boulekos for 4 additional injectors + additional fuel rail on top
Extra secondary fuel injection system, controlled by the AIC ECU
Additional fueling circuit for the secondary injection system
Upgraded high pressure fuel pump and low pressure fuel pump
http://etuners.gr/userfiles/teff-ondyno1.jpg
http://etuners.gr/userfiles/teff-engine1.jpg
http://etuners.gr/userfiles/teff-engine2.jpg
ve sonuç:
Measured on a Superflow AWD dyno (shafts connected) @ 3 bars of boost, ambient temperature 38C
http://etuners.gr/userfiles/zcg7iawilf2e39s4ikwj.jpg
Maximum wheel horsepower: 612.6 @ 7800 RPM
Maximum wheel torque: 560.6 Nm @ 7500 RPM
Basinc degerleri kullanilan yaga, yag sicakligina ve yatak bosluguna gore degisiyor ama beklenen degerin 80PSI+ olmasi ongoruluyor.
Bu conversioni farkli sekilde yapanlar war, sizin gibi TFSI 06F Oil Filter Housingini kullanan war.
Arti olarak 1.8T calkalanma saci kullanan war.
Bir musterinin aracinda bu conversion yapildi, IE'nin adapteriyle 1.8T 06A Oil Filter Housing kullanildi.
Sistem komple 1.8T 06A'ya cevrildi.
Adapterde ayriyetten su ve yag cikisi war, Oil Cooler vs... icin opsiyonel olarak.
Integrated Engineering 06F Block to 06A Oil Filter Housing Adapter Plate
IE nedenini solemesede yaptiklari testlerde 06F Housinginin kullanilmasinin sorunlara yol acicagini soluyor, bizde riske etmek istemedik.
Bu arada yag pompasi dislinizide degistirdiniz dimi?
Dedigim gibi bende oyle. Bende de APR in cooleri var. Biz kendimiz Maha Dyno da karsilastirmistik birebir ayni setup a sahip iki araci. Birinde APR digerinde Forge twincooler vardi. Forge un sonuclari daha verimliydi. Bulursam tabikii paylasirim...
Bu arada intercooler konusunda dikkat etmek gereken baska bir nokta daha var. APR THS gibi firmalarin buyuk coolerlarini taktiginizda fanlar ile methanol noozzle ini taktiginiz throttle pipe arasindaki mesafe oldukca daraliyo. Bu da ani bir esnemede fan pervanelerinin kirilmasina yol aciyo. Serviste fanlar 500 tl den basliyo. Basima geldi paylasmak istedim...
Resimlerini paylastiginiz Golf R a ben kesinlikle inanmiyorum. Adam uc senedir dyno verisi paylasiyo tek bir tane bile suresi ve ya hizlanma videosu yok. Zamaninda arac revo iken yanmadan once bir tane paylasmisti sadece o da cok kisa idi. Kendisiyle vortex uzerinden de konusuyoruz defalarca soylememe ragmen herhangi bir video paylasmadi. O yuzden one surdugu veriler bana hic inandirici gelmiyor...
levent kardeş o bahsi geçen aracı iyi biliyorum etuners yapımı yapanlarlada aram iyidir emin ol gerçek o değerler... o değerler tabiki yol hali diil aracın değerleri e85 tarzı yakıt ve 3 bar basarak aldılar daha detaylı bilgi istersen verebilirim özelden yaz kardeşim...
araç Autokinisimag ve Tetrakosari Official'da yayınlandı tanıtıldı...
Stage 3 cupra için hep stage1 emme önerir misiniz farkeden ne olur birde nerden kaça temin ederiz ??
APR Intercooler daha iyi diye biliyorum bende acikcasi, bole bir bilgiyi keske yazili hale getirseydiniz guzel olurdu karsilastirma acisindan.
Bende Forge'da mantiken daha cok lag olucagi kanisindayim dolasilan mesafeden oturu.
Ilginc gercekten cikan sonuc.
Daha cok guc mu cikardi Forge, yoksa APR'ye gore lag mi daha azdi?
Verimi neye gore degerlendirdiniz?
Denenen aractaki setup neydi turbo vs?
Totalde Forge cooler setubi kac litreye ye takabul edior APR kac litreye?
radyatorun onun konulan forge twıncooler ın , radyatorun arkasındakı arp den sogutma acısından daha verımlı olması normal.
bence orj coolerı ve forge twın ı komple cıkarıp radyatorun onune yanı twın ın oldugu yere tek ve daha buyuk bı cooler koyulrsa hem twınden daha fazla sogutur hemde lag azalır.
Sen de zaten benim dedigimi onaylar nitelikte yazmissin. O arabanin verileri bana gore tamamen hayal urunu 3.0 bar e85 twinscroll vs. Bu yuzden 3 senedir hic bir suresi yok...
Bu hafta bakip dyno verilerini bulursam burdan paylasirim. Soyle ki her iki arac da oem k04 turbo ya sahipti. Benim aracim daha guclu cikmisti APR coolera sahip olmasina ragmen fakat iat daha yuksekti. Dedigim gibi twincooler prensibi bana hic mantikli gelmiyo ben zaten iki senedir APR kullaniyorum lag bakimindan da oem le hic bir farki yok. Bana gore tek dezavantaji pervaneler ile throttle pipe arasindaki mesafeyi daraltmasi. Ve evet tek APR coolerin onde olmasi verimi baya arttirir ama klima olmadan napicaz:)
Gunluk Golf R gibi bir aracta tabiki AC iptali cok sacma olur.
O zamanda Dyno Queen olmus oluyor Can, hic bir anlami yok yolda yurumedikten sonra, bende Levent'e katiliyorum bu konuda.
Sure yoksa, aracin kac HP oldugunun ne onemi war ki?
bahsi geçen Golf R'ın son hali :) yolda olmasada dyno üzerinde veriler alınırken fln güzel bi teaser yapmışlar
754hp @ 3 bar (4WD)
http://www.youtube.com/watch?v=kHqIEXCZbMQ
bahsi geçen Golf-R ;) yol videosu...
3 bar basip 750 hp oldugunu iddia ettikleri Golf R ile niye sadece 100-140 arasi video cekilir anlamis degilim...
Stock internal 500 hp 1.8 bar ile benim eski aracimin hali
https://www.youtube.com/watch?v=zL9x1OmYvO0
Suana kadar daha hizlisinida gormedim.
Tfsi larda neden blow off yerine dump valf kullanılıyor?
Forge dump valf yerine tial in blow offunu kullansak ne olur ?
Fazla basınç tahliyeyi geri hortumlardan içeri verdiği için dump valve kullanıyor , sessiz normal bir araba olsun diye.
Eğer bov kullanırsan çavur çufur gezersin , haaa dv de sesli tip de aynı etkiyi yaratır.
Bir diğer fark ise mesela bizim K03 turbolarda DV gelen emiş hattı olan turbonun pale gelmeden once salyangozdan öncedir ki turbonun paline zarar vermeden ve fazla basıncı basmasına izin vermeden tahliye eder.
Yani özetle sesden başka bir tepki alacağını sanmıyorum orjinal dv lere göre.
2.0tfsi için k03 hybrid turbo konusunda bir bilgisi olan varmı ?
Selamlar bu konu için nasıl yardım alırım?
bu bahsedilen stageler passat b6 2.0 tfsi 200hp içinde geçerli mi?
Audi tt 2.0 tfsi otomatik önden çeker araçta,
Şanzıman ne kadarını kaldırır?
K03s veya K04 girsek, cooler mooler kırmızı bobin intake egzoz basınç yazılım işlerine girsem, şanzıman kırılır mı?
Yok diyonuz ha...
bu motorlarda kronik elektrik tesisatı sorunu var. değiştiren varmı veya biliyormuydunuz ?
p2293 (benzin basınç hatası)ve gaz kelebeği arızaları verir tesisattan dolayı