GSkill Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle Şunu Söylemek İsterim, İllaki 1.6 Beyin Kullanılmasını Gerektirecek Bir Durum Söz Konusu Değil, Bu Motor XU7 Olur XU9 Olur XU10 Olur, Ülkemizde Olan XU10J2 Motoru 2.0 8v 122 Hp Bir Makinadır. 1.9 GTI İle Tek Farkı XU10J4 155 Hp Makinanın Sadece Pistonu 8v`e Göre Uyarlanmış Döküm Blok Halidir. Üst Kapak Portlarıda Biraz Farklı Tipte Olur Emme Sibopları 1mm Daha Büyüktür GTI`a Göre. Yani Beyin Olarak İllaki 1.6 1.8 Diye Bir Kısıtlamaya Gidilmesine Gerek Yok 2.0 8V Beyini Takılıp Bahsettiginiz Parçalara Masraf Yapılmasına Gerek Yok. Ben Ufak Caplı Uygulamarda Aftermarket ECU`lara Çok Karşıyım Cünki Ticaret Zihniyeti Oldugu Icın Maliyetleri Baya Bir Yükseliyor. Vede Yurtdısındakı Satıs Fiyatlarını Az Cok Bildigim İcinde Göz Göre Göre %100 Daha Fazla Para Vermek Bana hiç Akıllıca Gelmiyor.! Ama Sunuda Söylemek İstiyorum Bahsettigimiz Araba 205 GTI, 20 Yasında Bir Araç Üstündeki 8V Makinanın Bu Saatten Sonra hiç Kimseye Bir Faydası Olmaz, Yani Onu Extreme Yürütmeye Kalkmak Vakit Kaybından Başka Birşey Olmaz Benim Görüşüm. Ama Şuda Bir Gercek XU10J4RS Bir Makina KOyulup ITB Egzantrik VS Yapılacaksa Zaten Bir Çok Masrafa Hazırlanılmıs Demektirdirki Zaten MS Fiyatı Devede Kulak Kalır Alınmaması Icın Hiç Bir Sebep Yoktur MECBURİDİR. Yani Şimdi Emirhan Buna Farzı Misal Yaptı 4000 Lira Masraf, Oldu MS Kapağı Sonda Bir 106 GTI Gelicek 2`de Bayıltıp 3`te Ayıltınca Ozaman Anlıycakkı 205`i MS De Kurtaramamış :) Ama Benim Söylemek İstedigim Günlük Olarak Ekonomik Ve Stabil Sorunsuz Olarak 1.8 2.0 Bir 8V Tesisati İle Bence Daha Güzel Olur Düşüncesindeyim, Kesinlikle Size Karsıda Bir Ön Yargı Yok İçimde, Ama Dedigim Gibi 205 GTI İçin 4000 5000 TL Sadece MS İçin Günah. Bu Arada Kendi Aracım TU5JP4S Makina, Sistem Komple OEM 1AP41 ECU