User Tag List

Sayfa 6/29 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
540 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: 205 GTİ Elektrik tesisatı

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göksel78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    34 pk 565 alp beyazı. 95.000 km orjinal TR sız plaka acacı muyeneye sokacağım. öncesinde bilgisayara bağlatmayı ve avans ile debi ayarı düşünüyorum. fakat bir yer bulamıyorum. dediğiniz parça oldukça pahalıymış
    Oto Market Türkiye nin İlk Ücretsiz En Kaliteli ve En Kapsamlı Otomobil Sitesi Oto Aksesuar satılık oto satılık araba otomotiv istanbul Oto Aksesuar araç sorgulama satılık otomobil ikinciel oto araba fiyatları türkiye otomotiv satılık araç otomobil f

paris otoya uğrayın ozaman. aracınızı satarsanızda bana haber verin
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında maktıklı olabilir. debiye, avansa egzos ayarı için verilecek tutarları bu cihaza vererek kendimiz her zaman ücretsiz yapabiliriz. bu parçanın iyisi ne kadar dır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallahi ne yalan diyeyim sanırım bu araç bende çürüyecek gibi. Allah kaza bela kimseye vermesin aracımı çok seviyorum. Widebant mı ne onu almak daha mı mantıklı sizce?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi paris oto ile görüştüm de servis pek iç açıcı konuşmadı tam ayar tutmaz diyor. ayrıca avans tabancası yokmuş. pc ye bağlanmıyormuş vs. vs. dedim durumlar iç açıcı yani...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde SAFC denen bi alet var. bunlar bizim araçlar ile uyumlumu veya gerek var mı?

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Göksel78
    belliki sıfırdan başlamış gibisin
    wideband afr? safc ?
    daha bilmediğin çooook şey var.

senin gibi aracı olan bir kullanıcının bazı şeyleri biliyor olması şart
    hatta gittiğin usta yada servisi sen yönlendireceksin
    yoksa işin asla olmaz, arabada maymun olur sende
    sonra forumlara yazarsın,
    lanet olsun bu 205e de, sakın almayında, ocağınıza incir ağacı ....klasik yani
    halbuki suç arabada değil, onu tanımayanda.

o yüzden acele etme
    şimdi ben sana hemen burada 2 sayfa yazarım kafan iyice karışır hiçibirşey anlamazsın.
    teknik bölümü yavaş yavaş okuyup bazı terimleri-cihazları-yapıları-kavramları anlamaya çalış.

Genel olarak yakıt sistemi üzerine git
    çünkü 205 gti ı yürütemeyenler yakıt sistemini bilmeyen tiplerdir
    hava-yakıt karışımı,enjektör,ateşleme,beyin,sensörler,çalışma yapısı,sistemin işleyişi,kullanılan cihazlar,ölçümler vs vs

öyle boya ile, lastikler, yok sis lambaları, tavan lambasını led yapayım, direksiyonu momo alayım, deri döşeme ,
    eteklere sticker yapıştırayım, cam filmi yapayım gibi hayallerin varsa baştan kaybettin zaten. Onlar hava-cıva
    arabayı yürütmek istiyorsan nasıl çalıştığını öğren önce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakan bey tşk ederim bilgileriniz için.

daha yeniyim evet. ben sadelik ve orjinallikten yana olan biriyim. söylediklerinize katılmamak mümkün değil. arabanın mantığını az çok anladım. ve bu aracı sevdiğim için üzerine titremek hoşuma gidiyor. Çok şükür beni hiç yolda bırakmadı. Bir çok şeyini kendim yapıyorum. açık olan kablolar. avans ayarı elle manifold temizliği vs. zaten bende makine teknisyeniyim. tabi ki 4-4 lük olmayacaktır. fakat kaderimize de razı olmak istemiyorum. daha iyi ve güzeli için sizlerin değerli bilgilerinize ihtiyacım var. belki çok sıkıcı olabilir bu bilmemezlik. fakat emin olun aracım ne kadar değerli ise benim için sizler ve bilgilerinizde o kadar önemlisiniz her ne kadar tanımasam da. tşk ediyorum desteğiniz için.

Satış Yasaklı EmrGti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İçimiz açılsın...

valla sana senelerdir 205 kullanıcısı olarak bazı şeyler söylemek isterim öncellikle senelerdir kullanmama hemen hemen çoğu şeyi bilmeme rağmen hala bişey bilmiyorum eksiklerim var

sonrasında avans ayarı debi ayarı demişssin madem sende çürüyecek bu araç al aracını git MS sisteme geç ne avans ne debi ne disbiritör ne müşürler hepsinden kurtul

Ve aracı ne yaparsan yap o debimetre ve disbiritörle bi zaman sonra yürümüyo vazgeçiyo artık sebebi ayarları yapılamadığı için hee aslında yapılıyo mu evet ama yapan adamlar ustalar tamirhaneciler değil bu siteden bir kaçı mesela bu aracın kitabını yazmış adamlar zaten görürlerse yazarlar

bu aracı kullanıyosan ustası sen olucaksın ben günlerce aylarca kafa patlattığım geceleri düşünmekten forumları kitapları okumaktan uyuyamadığım geceleri iyi hatırlıyorum ki sonunda çalıştı çok basit bir yerde kaynaklanan bir şeydi...

TPS müşürü gaz kelebeğinin önünde bulunan onun ayarlanması gerekiyor senin kendin yapman gerekiyor.Sonra elinde Wideband olması gerekiyor ki ayarları görmen açısından söylüyorum hee benimde aracım şuan debi ve disbiritörlü MS daha geçmedim aylardır kullanmıyordum daha yeni çıkardım 1 KM yaptım yapmadım kapı önüne bıraktım kar yağdı karla kaplandı resimler yukarıda neyse

diyeceğim şu kendi arabanın ustası olman gerekiyor burdaki abilerim arkadaşlarım kardeşlerim en fazla sana neyi nasıl yapıcağın konusunda yardımcı olabilirler

bu arada paris oto nasıl yapmıyormuş debi avans ayarı onu anlayanamadım yalnış mı anladım yoksa doğru mu yani bu işin ustası onlar onların bu işi yapması gerekiyor işin açıkçası

konuyu takipteyim istediğiniz zaman yardımcı olabilirim
    Emirhan Altınbay

205 GTi

‎5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tşk ediyorum. Aracımın çekişi gazda düşük ama benzinde gayet iyi. rolantide hafif dalgalanma oluyor bazen ip gibi.
    1 vites 70
    2 de 120
    3 de 150
    civarını rahat görüyorum. (tabi herzaman yapmamak gerek
    Paris oto avans tabancası arızalandı yaptırmadık dedi. gel bakarız ama çok fazla birşey beklemek yanlış olur diyerek ekledi. benim aslında wideband alarak ayarları kendim yapmam gerek sanırım. mekanik olarak çok şükür hiçbir problemim yok . aracı aldığımda ön takım, triger amortisörler, değişmesi gerekmeyen parçalar dahil değiştirdim. geçen gün kartal otobanda 200 km yi gördüm. Yanlış anlaşılmasın lütfen hız meraklısı değilim sadece limitleri görmek adına. aracın muayenesi geldi o yüzden muayenesi ile birlikte tam teşekküllü çıkması için avans ve debi ayarı yaptırmak istiyorum. nedeni aracı aldığımda jikle ısınınca tam kapatmadığı için ektra hava girişi olduğundan manifolda aracın debisini ona göre ayarlamışlar. Bunu ben keşfettim mesela. ve sevindirdi birşey bulduğum içinde. tabi jikle hortumunu iptal ettiğim zaman aracın çalışması anormalleşti. oradan aldığı ekstra havayı alamadığı için. sağlam bir yer olsun niyetimdeyim ama eğer bu iş Wideband ile olabiliyor ise kendim yapmayı tercih ederim. Bu arada ilgiliz beni çok mutlu etti. tşk ederim. sıkıcı oluyor isem de hakkınız helal edin lütfen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok sıkıcı değilde aksine bizimde hoşuma gidiyor 205 GTi maceraları...

bu arada dediğim gibi ne olursa olsun MS sistem bu arabadaki en önemli faktör önemli olan viteslerde görülen maksimum hız değil sağlıklı dolu dolu yapılan devirlerdir 205 ile ilgili daha çok öğreniceğiniz şeyler var

sitede düzceden burak var mesela 306 GTi-6 projesinde başarılı oldu sanıyorsam güzel yürürü vardı bende şuan aynı projeye başlama aşamasındayım parçalarımı tamamlıyorum inşallah kafamdaki yazın sonuna doğru projeye başlıcam tabi işten güçten fırsat bulabilirsem

ayrıca sorucağınız soru vs ne olursa olsun yazın seve seve cevaplandırırız
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı olsun o zaman.

MS için vakit var sanırım. şu an gözle görülür bi sıkıntı yok çok şükür. bahsettiğim gibi avans ve debi ayarı yaptırmam gerek. öneriniz var ise sevinirim. aslında wideband olsa iyi olacakta meret çok pahalı.

tşk ederim ayrıca.

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wideband tavsiye ediyorum bende 205 i aldıktan sonra ilk işim oldu wideband mesela ben şu an ayarlarımdan çok memnunum sağolsun Erdem yardımcı oldu ama kafamda ms'e geçme düşüncesi var bakalım zamanla oda olur işallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaa merak ediyorum MS sistemine geçmeden wideband ile nasıl bir yol çizildi araç rahatladımı ayarlar güzel oldu mu gibi
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende merak ettim doğrusu

ebay- dan mı almak gerek. modeli markası varmı? 500 den aşağı yok

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wideband tavsiye ediyorum bende 205 i aldıktan sonra ilk işim oldu wideband mesela ben şu an ayarlarımdan çok memnunum sağolsun Erdem yardımcı oldu ama kafamda ms'e geçme düşüncesi var bakalım zamanla oda olur işallah
    sen dediğimi yap, ms e geç bence

ilk yaptığın de debi almak olmadı mı olm senin
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Widebandsız gti birşeye yaramıyor

ayrıca ms de olsa karbüratörde olsa wideband şart
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık şart oldu almak ama nasıl

uygun olabilecek bir yer lazım. dediğim gibi 500 den aşağı yok...

dc_crx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ms beyin'di Debiydi Avanstı baya kafa kurcalayan şeyler konuşulmuş bende size gene bir 205 gene bir MS vakasını iyice anlatayım hemde fikir alışverişi olur yapacaklar içinde yol göstermiş oluruz..

MS'de olsa Debi'De olsa WİDEBAND şart..

Ms Beyin çok güzel bir beyin fakat öyle çokta kolay bir beyin değil bana kalırsa komple oem GTİ'da MS Ecu'ya gerek yok. (karadüzen devam edin )

Kendimden örnek vermek gerekirse extralı bir araç bundan dolayı çok uğraştım ve aracım gene bir süredir yatıyor sebebi gene MS beyindir kimse düşünmesin MS taktım kafa rahat arkadaşlar.

Aracınızda ki TPS sensörü sadece on-off hiç bir hassasiyeti yok MS ecuda iptal oluyor o sensör yada yerine sensör uydurulacak yada Map sensörüne göre yazılıyor buda size sanki elektronik kelebek var 1 sn geç gaz almanıza sebep oluyor yani çekilmez oluyor Rodaj süresince öyle dolaştım ve tavsiye etmiyorum.

205 GTİ genellikle aslında volanları dişli değildir ama eski araçlar ve sürekli muadil volanlar değiştiği için dişli volan takılmış bir çok araç var bu kötü mü hayr.. Volanınız dişliyse Kesinlikle bir okuyucu alın şanzuman kovanında zaten yeriniz hazır. Diğer türlü harici okuyucu ve dişli takılıyor buda sizin ayarınızın kaçmasına sebep oluyor kesinlikle tavsiye etmiyorum. tabi bu dediğim olay MS beyine geçicek arkadaşlar için diyorum bunları.

MS beyin çok hassas Yolda şarj dinamosunda bir problem oldu ve anlık yüksek akım gönderdi Ecu'ya geçmiş olsun Rehberde Çekici bulun ve arayın çok bir masraf değil ama o dakika inanın hiç bir çözüm yok başka.

MS beyinde Devir saatinizi çok özleyeceksiniz. Çünkü arkada MS göre Pin bulunmamakta ve devir saati çalışmıyor bu nedenle harici devir saati alın şimdiden yeni nesil elektronik olsun.

Ben Ms'de yaşadığım her sıkıntıyı size anlattım gerisi size kalmış MS yüzünden aylardır aracım yatıyor sebebi daha önceden bilen biriyle çalışmadığım için oluyor Baştan savma iş olmaz arkadaşlar bunu bana her ince kablosuna kadar özen Gösteren sitede üyeliği olan Bladerk(Erkut Alıcı) abim göstermiştir.

MS geçicek arkadaşlar için 205 listesi

MSD coil (ateşleme)
    TPS sensör (o saçma sapan orjinalden kurtulun)
    Volant okuyucu (orjinal sanırım 306 gti okuyucusu oluyor.)
    MS ORJİNAL MAP sensörü Kesinlikle.... (forumda ms yapıp Map okuyucusu 5 TL'lik takan gördük)
    Aracınızda ki bütün sensörleri sökün temizleyin değiştirin aracınızın sağlığı için Mapped iyi yazılım yapması aracınızın verilerini iyi okuyabilmesi için teker teker bütün sensörleri değiştirin.
    Onurcan Korkmaz
    Bemaps Chiptunıng

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen dediğimi yap, ms e geç bence

ilk yaptığın de debi almak olmadı mı olm senin
    yok la debiyi wideband'dan sonra aldık ati'de defenderla uğraşırken takmıştım ya debiyide wide vardı o zaman hatta sen kızmıştın wideband ı niye önce aldın diye sevgili ebeveynim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)