User Tag List

Sayfa 14/29 İlkİlk ... 4121314151624 ... SonSon
540 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: 205 GTİ Elektrik tesisatı

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EmrGti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    değerli bilgilerin hepsi sayfaları kaydedildi yazılan kelimelerin noktalarına kadar özelliklede erkut abinin destan gibi yazdığı o değerli bilgiler sağolsun.
    Sıkıntı yok. 500 sayfa benim kafanın içinde fazlası ile

Alıntı EmrGti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Heralde artık 205 GTi falan bunlar konuları yada konusu az açılacak olan konular kaç tane 205 kaldı ki anca erkut abi senini gibi bi kaç abimizin bilgileri önceki yıllara ait olan yorumlar.

Bu arada yapalım bir 205 organizasyonu Erkut abi Savaş abi falan
    Teşekkürler.

Alıntı Göksel78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acaba türkiye de kaç adet bizim araçtan var? sizin bu konuda bir çalışmanız var mıydı?
    Sayısı azaldı. Eskiden de azdı fakat bir çok arkadaşımız araçlarını sattılar. Piyasa da bir çok araç restore edildi. Hiç birisi 205 ci olmadığından hangi modelde hangi döşeme, halı, far, stop, cam cüğmelerinin ışığı yanarmı, sigaralıkta çakmağın ışığı varmıdır, hangi model de koltuk döeşemeleri nedir gibi vs.. Ne bulundu ise o takıldı.

Biz tarihi bir buluşma da yapıp dergiye de konu olmuştuk bir zamanlar, Sonra çoğu insanın buna layık olmadığını gördüm ve web sitesini kapattım bir çok bilgiyi de silerek

Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski forumda sormuştum, net yanıt alamamıştım. çoğu pert oldu zaten

sayılı araç sahibiyiz desenize..

Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakkaten 205 ler bi toplansak güzel olur bencede
    Olabilir, olgunlaşırsa tabi.

vallahi ilk kez böyle bir organizasyona katılacağım. iyi olur. tabiki işin ehlilerinin görüşleri çok önemli...
    Biz bu konuda çok acı tecrübeliyiz. Ben açıkçası buluşacağım kişileri seçiyorum.
    Kimse şahsına algılamasın ama insanları tanıyınca hayvanları sever oldum lafı vardır ya

Dediğim gibi şartlar olgunlaşır ise buluşma düzenlenebilir.

Alıntı mannerboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    artık 500 sayfalık yazılara postlara sabahlamalara gerek kalmadı.teknoloji geldi 205ler kurtuldu bizim zamanızda ms sistemleri yaygın değildi yapılması zordu vs vs.headers bulmak zordu almak zordu imkanlar zayıftı distrübütörlü haldeyken 106 vti gibi araçlarla yürüyoduk şimdilerde en kral ustada yapsa 205i o debimetre o distrübütör olduğu sürece çöp çöp çöp birde piyasa öyle bi hal aldıki eskiden tek araba olarak kullanmak iyidi şimdi öyle bi şans yok 205 anca 2 araç olur hem piyasada fazla gözükmemesi açısından hemde sürüş bakımından
    Bu kadarda acımasız olma be kardeşim

vallahi benim tek arabam 205

sanırım ben bu ms e inatla geçmeyenlerden biri olacağım gibi. kısmet zaman neyi gösterir bilinmez...
    Sorunsuz jetronik ile ben yıllarca kullandım. Burak ta kullanmıştır. Canavar gibi de gidiyor. Ms olur mu olur tabi tekneloji sonuçta. Daha az yakar daha stabil bir sistem. Ama sağlıklı jetronikte sorunsuz devam. Motronic olursa jetroniğin akıllısı
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ) eski forumda sanki daha fazla kişi müdahil oluyordu. ama bakıyorum sadece burada birkaç kişiyiz. bence buda yeter gibi

Satış Yasaklı EmrGti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sayısı azaldı. Eskiden de azdı fakat bir çok arkadaşımız araçlarını sattılar. Piyasa da bir çok araç restore edildi. Hiç birisi 205 ci olmadığından hangi modelde hangi döşeme, halı, far, stop, cam cüğmelerinin ışığı yanarmı, sigaralıkta çakmağın ışığı varmıdır, hangi model de koltuk döeşemeleri nedir gibi vs.. Ne bulundu ise o takıldı.

Doğru söylüyorsun ERKUT abi

Abi hangi modelde hangi döşemeler sinyal ve farlar kullanılır torpidoda ekstra neler olur neler olmaz o zamanın araç paketlerine göre değişiklikler falan çok uzun hikaye benımde bilmediğim çok uç noktalar var.

Ama şöyle bir durumda var Burak Ms'ten bahsetmiş fazlasıyla haklı olduğunu düşünüyorum.

Ben 2008'de 205 GTi binerken Ms sistem yoktu aldım arabayı mesela 1 ay sonra conta yaktı komple motor yapıldı maslakta disbiritör ve debimetre binmeye devam ettim ve 2009 sonunda sattım sonra öncesinde ehliyetsiz bindiğim 205te allahı var 1 sene falan da onu kullandım habire basarak arabaya nefes aldırmadan bindim canını aldım beni ne yolda bıraktı ne arıza yaptı bir kere marş dinamosu değişti birde bujiler oda debimetreli idi Ms yoktu ama taki 2009'da sattığım 205'ten sonra 4 kere 205 aldım hiçbiri debimetre ve disbiritörle yürümüyordu ya çalışmaz ya yolda bırakır ya başka bişey çıkarır ki bunların şuan benim 2008 sonlarında alıp kapalı garajda yatırdığım 1.5 sene öncede kaporta boya falan girerek toplamaya başladığım 205im şuan oda disbiritör ve debimetre ile yürüyo problemi yok ama niye diğerleri yürümedi bununda sebebi oynanmış debiler oynanmış elektrik tesisatı.

Her usta kafasına göre ordan oraya kablo çekmiş ya adam debimetre soketine ek kablo çekmiş böyle bir zihniyet var mı söktüm koparttım kabloyu araba kendine geldi.Bizim insanlarımız bilmediği arabaya örnek tofaş kullanan ehliyetini yeni almış biri (hayatımda tofaşa binmedim kullanmayı bırak) aracını satıp 205'e binerse o arabadan ne hayır beklersiniz düşünsenize tofaş ustalarının 205 ile uğraştığını.

Ben elektrik tesisatını İstanbuldan bir arkadaştan aldım da sıfır diye eksiz yanıksız kurcalanmamış diye komple yanık çıktı.Erkut abinin yolladığı ve bende ki elektrik tesisat şemalarından ve elektrik tesisatını elime alarak elektrikçim ile 2 ay uğraştık yeni tesisat yaptık bu ne demek zor birşey belki bazılarına göre kolaydır çıksınlar sıfır tesisat yapsınlar da para kazansınlar en basiti.

Birde şöyle bir durum var fransadan ve almanyadan gelen çok 205 gördüm kullandım günlerce ama inanın türkiyede ki ile alakası yok oda debimetre ve disbiritör ile yürüyor tık yok adamların arabasında neden işini arabayı biliyorlar bilinçsiz kişiler kurcalamamış köşede 200 lira kira verip fardan başka birşey takmayı bilmeyen adamlar ellememiş.

Eğer bir daha 205 alıcak olursam ki aklımda var herkes bilir aracım kırmızıdır kafamda hep bir beyaz ve miami blue vardır kesinlikle burdan almıcam fransada dolu hemde ne kilometrelerde orjinal motora el değmemiş hepimiz biliyoruz sanırsınız ki koltukta oturulmamış öyle araçlar var değer mi burdaki araçları almaya.

Ve artık 205'e binilicekse Ms sistemden gerisi yalan hep araba daha da bi farklı gidişi var hem yakıt hem sabah acaba bugün çalışıcak mı diye düşünüp dur bi çalıştırmadan konuşayım yalvarıyım önüne geçip gibi şeylerden kurtuluyorsunuz tek marş göksel abi ve yaptırmadan dediklerimi anlayamazsın emin ol.

Biraz uzun oldu ama döktüm içimi
    Emirhan Altınbay

205 GTi

‎5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakkaten 205 ler bi toplansak güzel olur bencede

aynn şöle güzel bir buluşma yapsak ya kötü mü olur
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emirhan çok güzel izah etmişsin.

çok sükür benim hiç çalışmama ve yolda kalma sorunum olmadı. inşallah ta olmaz. araç bende 1 senedir bulunuyor. 4 senedirde bildiğim ve kullandığım bir araçtı. ikinci sahibiyim aracın. çalıştığım şirketin ustaları bakmışlar arabaya. ve dediğin gibi biraz tesisat ile oynanmış. ama bir çok kablo orjinal ama sertleşmiş. şu son şanzıman olaylardan sonra aracın birçok işini kendim hallatmeye çalışacağım. motor daha hiç ellenmedi. tabiki iyi bakmak lazım simdiden sonra. mesela Erkutun dediği gibi 10w60 yağ ve iyi bir soğutma tesisatiyla inşallah uzun yıllar bineceğim / bineriz hep beraber...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha tanışamadık ama umarım benide eklersiniz listeye )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emirhan çok güzel izah etmişsin.

çok sükür benim hiç çalışmama ve yolda kalma sorunum olmadı. inşallah ta olmaz. araç bende 1 senedir bulunuyor. 4 senedirde bildiğim ve kullandığım bir araçtı. ikinci sahibiyim aracın. çalıştığım şirketin ustaları bakmışlar arabaya. ve dediğin gibi biraz tesisat ile oynanmış. ama bir çok kablo orjinal ama sertleşmiş. şu son şanzıman olaylardan sonra aracın birçok işini kendim hallatmeye çalışacağım. motor daha hiç ellenmedi. tabiki iyi bakmak lazım simdiden sonra. mesela Erkutun dediği gibi 10w60 yağ ve iyi bir soğutma tesisatiyla inşallah uzun yıllar bineceğim / bineriz hep beraber...

Elektrik tesisatını baştan sıfır çekme gibi imkanınız yada yaptma imkanınız varsa bence yaptırın derim daha sağlıklı olur.

10w60 yağ evet harika bir yağ mobil 1 ( 10w60 ) bu arada emin ol göksel abi araca Ms sistem yapmadığın sürece farklılıklarını anlayamazsın.
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallahi Emirhan haklısın sanırım.

inşallah maddi durumlarda el verince ms geçerim. zaten motorun bir çok yerini sökeceğim. sadece blok kalır üstünde sanırım o ara ne var ne yok meydana çıkar olmadı sizden aldığım tesisatı montajlarız ))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallahi Emirhan haklısın sanırım.

inşallah maddi durumlarda el verince ms geçerim. zaten motorun bir çok yerini sökeceğim. sadece blok kalır üstünde sanırım o ara ne var ne yok meydana çıkar olmadı sizden aldığım tesisatı montajlarız ))

bende 2 takım elektrik tesisatı olması lazım biliyorsun abi eğer lazım olursa yardımcı olurum.

Ama önemli olan beyinden motora giden tesisat o tesisat iyi olduğu zaman direksiyondan motora gelen yapılır problem değil önemlisi dediğim gibi beyinden motora gelen çünkü müşürler enjentör vs vs bütün hepsine beyinden geliyo
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi şöyle bir konu var. Benim şanzımanın üstünde 6 kablo girişli bir kablo klemensi var kahverengin. buraya 3 kablo giriyor biri CTN ye diğer ikiside distributörün yan paralelinde kalan motorun arka kısmına. sanırım burada kırmızı ve yeşil uçlu 2 adet müşür var. bu üç müşüre dediğim klemensten bağlantı var. ama bu klemense giren diğer 3 adet kablolar kesilmiş ve ne için veya nereye kumanda ettiğini bilmiyorum. bu kahverengi klemensin ne iseyaradığını ve kaç adet kablonun nereye kumanda ettiğini bilen varmıdır acaba???

resim temsilidir. soldaki kahverengi soketin bir benzeri var benim araçta ve bu soketin aynısından sigorta kutusundada mevcut.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ontheair Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok sevdiğim bi abim '205'lerin için Şeytan kaçmış' derdi. Ne lazımsa o gün bozulur diyordu. Kornaya acil ihtiyacın mı var? Basma bile bozuktur kesin derdi.
    Hahaha söyleyen çok iyi yorumlamış sık sık başıma gelir tecrübe ile sabit..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi şöyle bir konu var. Benim şanzımanın üstünde 6 kablo girişli bir kablo klemensi var kahverengin. buraya 3 kablo giriyor biri CTN ye diğer ikiside distributörün yan paralelinde kalan motorun arka kısmına. sanırım burada kırmızı ve yeşil uçlu 2 adet müşür var. bu üç müşüre dediğim klemensten bağlantı var. ama bu klemense giren diğer 3 adet kablolar kesilmiş ve ne için veya nereye kumanda ettiğini bilmiyorum. bu kahverengi klemensin ne iseyaradığını ve kaç adet kablonun nereye kumanda ettiğini bilen varmıdır acaba???

resim temsilidir. soldaki kahverengi soketin bir benzeri var benim araçta ve bu soketin aynısından sigorta kutusundada mevcut.

silindir kapağında yani disbiritörün altında 2 adet müşür var 3 tane yok iri yeşil biri mavidir başka yok emin misin yoksa ben mi hatırlayamadım
    Emirhan Altınbay

205 GTi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Silindir kapağında toplam 3 adet müşür var. Birisi CTS diğer ikisi göstergeler ile alakalı, Gösterge deki ışık vs. Zaten o müşürlerin tek kablo çıkışı vardır. Aracın çalışmasına düzene etken değillerdir. Bir vakit onlara da bakılır.
    Kaç kabo gelip gelmediğine ben bir bakayım, Ama hafta sonu lazım vakit için.
    Aynı tesisatın içinden jigle ( Rölanti valfi ) de geliyor olması, gerekli.
    //// PEUGEOT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte o kablo demeti üzerinden gelmiyor jiklenin bağlantısı. jikle sanırım ateşleme modülünden geliyor. 3 kablo giriyor biri jiklenin arkasındaki müşüre diğer ikiside dist arkasında bulunan ve tek kablo girişli 2 adet müşüre. bu kahverengi soketin üstündeki yaklaşık 3-4 kablo kesilmiş. giriş belli olmadığı gibi çıkışta belli değil yardımcı olursanız sevinirim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müşür sıralanışı bu şekilde. Phase 1 lerde daha farklıdır yerleri. Ama toplam sayı aynıdır.

Çok eskilerden kalan bir resim hazırda bu vardı ancak. Bura daki resimden gözüktüğü kadarı ile kesik görünmüyor.

Ama yine de hafta sonu boş bir zaman bulabilirisem, fotoğraflar atarım.

//// PEUGEOT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen üstteki soket ama bende 3 kablo girişi var. ve yine üstteki resimde bulunan 3 lü sıralı müşüre gidiyor. kafama takılan bir sorun daha var? bu viraj demiri lastiğinin iç çapı ikisinin aynı değil. biri diğerine göre daha geniş. turuncu ve yeşil renkte iki adet var. ama bugün aracın altına baktım viraj demiri aynı kalınlıkta. yani viraj demiri lastiğinin biri bol gelecek gibi. akıl ermedi bu işe ?? birde bu viraj demirinin bağlandı Z rotları orta kısmından amortisöre sürtüyordu bizde biraz traşladık orta kısmını. sanırım viraj demiri biraz lastiklere doğru açma yapmış her iki taraftanda. belkide bu normaldir ama bir farklılık var... bu sürüşe etki eder mi??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birde bu viraj demirinin bağlandı Z rotları orta kısmından amortisöre sürtüyordu bizde biraz traşladık orta kısmını. sanırım viraj demiri biraz lastiklere doğru açma yapmış her iki taraftanda. belkide bu normaldir ama bir farklılık var... bu sürüşe etki eder mi??
    Bence iyi bir rotçuya gidip aracın teker açılarına bakılmalı. Zaman içinde açma yapmış olabilir, patlak amortisör ile kullanılmış olabilir. Sert bir çukurda eğilme yapmış olabilir. Alttan araç bir yere çıkıp alt takımı çarpmış olabilir. Yani ihtimaller çok fazla.

Mesela diyorsunuz ki Z rotların orta kısımları amortisörlere sürtmüş tıraşladık diyorsunuz. Aslında bu yanlış gideni başka bir hata ile çözüme kavuşturmaktır. Bence ayarın değişmesine demirin açma yapmasının sebebini bulup onu çözümlediğinizde zaten hiç bir yere, hiç bir ön takım parçasının sürtmediğini gözlemlediğinizde herşey normale dönecektir.

Kafası çalışan bir rotçu yada ön takımcı çözer bu işin geçmişini. Yada sizde aracı lifte kaldırıp aracın ön takım mekanizmasının esneme yaptığı açısının kaydığı yerleri ve bağlantı ayaklarını takip ederek ilerleyebilirsiniz.
    //// PEUGEOT SPORT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tşk ederim Erkut kardeşim. benim bir tahminim var ama inşallah öyledir. viraj demir lastiklerini çok sıkmışlar ve demir hareket etmiyor. tabi orjinal lastik kullanılmamış sıkma yerlerinden dışarı taşmış. bu demir virajlarda azda olsa gezme yapması lazım ki araç yolda kalabilsin. biz demir hareket etmediği için liftte sürtmeyi engellemeye çalıştık. fakat bir virazda orjinal liastikler ile bu sürtmenin ortadan kalkacagını değerlendiriyorum.

artık kendimce bir karar aldım. aracın komple bakımlarını motor yapılması gerekse bile kendim yapacağım. zaten böyle işleri seviyorum. sadece rot ayarı için gidecek bu araç. takozları lastikleri kendim değiştereceğim. hiçbir ustaya inancım ve güvenim yok artık. bir önceki reno19 arabamın motorunu komple sıfırlamıştım bir abim ile beraber. şanzıman işini bile kendim yapacağım. kararım kesin )))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizden ricam lütfen bizleri bu konularda yanlız bırakmayın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)