alternatör? hiç voltaj ölçtünüz mü?
Voltaj dusuktu, iki aksam once akuyu yeniledim, bu aksam bir olcum daha yapicam eger gene dusuk ise alternatorde problemli demekki
Bu probleme neden olabilir mi alternator?
Ufak çaplı birtest yaptım:
marş basmadan, kontak kapalı iken:
Marş bastım rölantide çalışırken, ışıklar radya herşey kapalı:
Bir süre sonra:
Kısa ışıklar
Kısa + uzun + sisler + klima + teyp + iç aydınlatma ne varsa her şey açık, alternatör baya bi yüklü (iki kişi olsaydık cam aç kapada yapabilirdik aslında)
Herşey tekrar kapalı:
Voltajın bu kadar düşmesi normal mi? Vede bu anormallik ateşlemede bir zayıflık oluşturur mu?
Aynı testi lineada yaptım 13.8 lere kadar düşüyor tam yükte fakat sonra 14 - 14.1 a yükseliyor tekrar..
Sorunum hakkinda oldukca guzel gelisme oldu o nedenle son gelismeleri paylasiyim:
3 hafta once su pompasinin (devirdaim) contasi cortladigi icin komple triger seti yenilettim, gergi rulmani ayarini servis kitabina gore yaptik ustayla. Kapagi kapatmadan motoru calistirdik gergi rulmani ip gibi yerli yerinde.
Sonuc :motor gene zangir zangir titriyor..
Moral bozuklugu ile internette biraz arastirma yaptim, hidrolik iticili ve eski motorlarda zamanla iticilerde ve iticileri besleyen yag kanallarinda tikaniklik olur, dusuk devirde yeterince basinc olusmamasina ve motorun duzensiz calismasina neden oluyor. Ayrica iticilerin zamanla asinmasi ayni sekilde basinc kaybina neden olup ayni probleme neden olabilirmis.
Bu neden motor ici temizleyici uygulayip (engine flush) yagi ve filtreyi yenilemek oneriliyor. Asinan itici icinde bi kalin yag tipi deneme oneriliyor. En son kullandigim yag GM 10w-40 klasik benzinli motor yagi, sentetik degil diye biliyorum. daha kalin olarak piyasada 5w-50 veya 10w-60 var. 10w-60 yag gereksiz kalin olacagini dusunup 5w-50 denemeye karar verdim.
Liqui moly karter temizleyici ve mobil 5-50w yag +filtre alip gene ustamin yanina gittimusta sen manyakmisin bu motorda ne var der gibi suratima bakti
kisa kesiyim temizleyiciyi sicak motora atip rolantide 15 dakka calistirdim.
Daha o asamada titreme gitti! sihir gibiydi..
Kirli yag yenisi ile degisti, tekrar calistirdim. Tamirciden cikip 5-10 km gezdim motorun calismasi cok duzenli hale gelmis durumda ve rolantideki sarsinti %90-95 i gitti artik.
Bundam daha iyisi icin iticileri yenilemenin bir faydasi olabilir sanirim.
Konuyu baştan sona merakla okudum şuan aaracinizi daha çok kullanma şansı buldunuz suan için titreme kalktımi tamamen. Liqui moly temizleyiciyi onerirmisiniz yararı seste azalması motorda rahatlamasi yorumlar yapabilirmiyiz
bende de 1000 devrin altına indiğinde titreme oluyor. motor 104000 km de. sizim çözmüş olduğunuz katkılar bende de işe yarar mı. 2005 civic. vtec motor.
ayrıca itici demekle neden bahsettiğinizi anlayamadım.
İslemi dun aksam saatlerinde yaptirdim yaptirdiktan sonra daha tamirciden cikarken benim sorunumda ciddi iyilesme olmustu. Ama benim aracta rahatsiz edici bir titresim vardi. En azindan benim icin oldukca rahatsiz ediciydi. Su anda o rahatsiz edici titresim yok.
Ben 2 kutu aldim temizleyiciden, hepsiburada.comdan aldim 22.5 tl / adet + 5 tl kargo. Bundan sonra tum yag degisimlerinde kullanirim diye dusunuyorum
Sizin aracinizdaki iticiler (sanayide fincan kadehte derler) metal parcadir, belirli periyotta subap ayari yapilir. Hidrolik versiyonlar motorun yag basinci ile calisir. Ayar ihtiyaci yoktur ama bende oldugu gibi problemlere neden olabilir..
Bu katki bende oldugu gibi bir cozum size saglamaz. Ama genede kullanin. Yag kanallarini temizleyip yaglama sistemini saglikli tutmakta fayda var.
cevabınız için teşekkür ederim. hepsiburadadan
-LIQUI MOLY Karter Temizleyici 300 ml
-MOTORSILK Benzinli Motor Yakıt Katkısı
sepetime ekledim. bu iki ürünü kullanmayı düşünüyorum. ürünleri incelerken lifter temizleyiciyede rastladım bunuda ayrıca kullanmamda fayda var mı acaba.
-LIQUI MOLY Lifter Katkısı 300 ml
herşeyi denemişsiniz .. sente yi kontrol ettirin
Dr.Ecu AntaLya
Selam iki mesaj once yazmistim su pompasi cortladi komple trigger seti degistin, ustanin basindan ayrilmadan servis kitabina gore ideal sente ve gergi ayari yapildi.. Sonuc degismemisti.
Engine flush yapinca kendine geldi motor.
Ama hala hafif titreme var sanirim iticilerden bazilari cidden kotu durumda. Degismeden duzelmeyebilir.
daha önce titreşimin azaldığını yazmıştım ama tam geçmemişti, hatta birkaç ay önce, araca performans egzantrik uygulaması yapıldı, o günden beri rölantide titreşim oldukça arttı ve hatta vuruntulu çalışmaya başladı..
nispeten denemesi kolay olan buji kablosu ve bobin değiştim, hiçbirşey değişmedi.. zaten vuruntu sadece rölantide yapıyordu, performanstan hiçbir şikayetim yoktu..
elimdeki opel arıza tespit cihazı ile vakum kaçağı olduğunu görebiliyordum zaten, büyün vakum hortumlarını ve vakum ile çalışan ekipmanları tek tek kontrol ettim, depo havalandırma valfi arızalıydı kaçırıyordu, onu iptal etmeme rağmen hala vakum kaçağı vardı..
bende şüpheli emme manifoldu contasının durumuna bakmak istedim, ctesi öğleden sonra sitemizin otoparkında giriştim motora
zorlu 3-4 saatten sonra..
göreceğiniz gibi, eski conta yerinden sökerken bikaç yerden kırıldınormalde kağıt bazlı, esnek bir malzeme olması gereken conta taşlaşmış, dile kolay 19 senedir orda duruyor
contanın taşlaşmış olmasının yanında, portların etrafında olmaması gereken yağ kalıntıları, vakum kaçağının işaretçisi gibi duruyor..
Henüz daha yerine takmadım, çünkü manifold üzerinde, olmaması gerektiği şekilde uzakta ve açıda delinmiş LPG nozzle ları var, onları düzelttirmem gerekiyor öncelikle
LPG nin güzelliği bu şekilde saçma bir açı ve uzaklığa monte edilmiş olmasına rağmen gene de sıkıntısız çalışıyor, ama bu kadar uğraş vermişken onları uygun yere taşımasam olmaz
Bu arada X20XEV cilerin sıkça dile getirdiği omega emmesi budur, X20XEV li Vectra GT lerde de bu emme manifoldu bulunmakta..
Manifoldu yerine takınca, gelişmeleri ve son durumu tekrar paylaşırım
Kolay gelsin konunun takipcisiyim gelişmeleri bekliyorum
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Kolay gelsin baştan sona okudum, sorun çözülmüş en azından eldeki kanıt sağlam artık. Manifold contası değişince sorun kalmaz umarım. Fakat performans egzantrik demişsin, derecelıler rolantıde titreme yapar sebep ondan dolayı olmasın.
bbm pin :2B244451
nozzle ları normal enjektörlerin hemen yanına aldırdım, manifoldu yerine taktım, ama henüz daha tam toplayamadım, bu akşam yağmur yağmasa tamamlayıp çalıştıracaktım, artık kısmetse yarın/öbürgün bitiricem, bende baya ümitliyim sorunun ortadan kalkacağına
eksantriğin derecesi düşük, hatta çok benzeri Vectra B kasa GT lerin motorlarına uygulanmış fabrikada, eksantriklerden sorun olmayacağına eminim
Bu karter temizleyicisi ve yağdan sonra performansta bi değişiklik oldu mu ? Bende x20xev astra gsi var. Sanki o 136 beygir yok gibi![]()
Coğrafya kaderdir
benim performanstan yana hiç şikayetim olmamıştı zaten, o anda titreşim azalmıştı ama tam geçmemişti..
ben daha sonra egzantrik takarken, iticileride takım olarak değiştirdim zaten, sorunun esas kaynağı orası değilmiş..
ama ben karter temizleyiciyi öneririm, yağ yakma sorunun yoksa 5w-50 kullanma derim, ben bir dahaki yağ değişiminde 5w-40 la devam ederim.
Bende bir ekleme yapayım, enjeksiyon hatası veriyordu arada bir benim aracım. Berryman'in enjektör temizleyicisini çok övmüşlerdi, aslında hiç de inanmam böyle şeylere ancak deneme yapayım dedim. Rs tunerdan tekrar hata kodlarını sildim denemeye çıktım, hatta depo bitene kadar araba bazen sapık tepkiler verdi bir kere de arıza yaktı. Sonuç olarak ne arıza ne problem var, ama şuan bende de sanırım iticiden kaynaklı bir titreme mevcut. Bir deneyeyim bende bu ürünü.
.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)