foto varmı?
Printable View
yarın çekip koymaya çalışırım
zaten varya sovmemek elde degil.
bilmem kac bin dolar harcayip en iyi markalarin parcalarini aliyorsunuz. yok fullrace manifold sasiye deger, yok flexysi patlar, dp nin contasi kalin olur, hksnin intercooleri direksiyon mafsalina deger, sanziman getirirsin grup miline siki gecer yaglama az olur.
bu adamalarin yaptigi kitlerede verilen paralarada yaziklar olsun diyorum.
zaten eğer yeni bir kayış alınacaksa aynı diş tipine sahip ve aynı sınıfta bi kayış almak gerekli. çünkü triger kayışları ömür olarak kritik kayışlardır. pejonun kullandığı kayışın numarasından bakıp katologdan aynı diş tipi ve sınıftan seçilmeli.
ben kayışın uzayıp diş sayısının artmasında bir sakınca görmüyorum çünkü senkronize kayışlarda tahrik kasnağı 1 tur dönerse kayış uzunluğu her ne kadar uzun olursa olsun kayış aynı teğertsel hız ile dönecektir. teğetsel hız değişmediği sürece sürülen kasnağın açısal hızı da hep aynı kalacaktır.ama daha fazla da yazmaya gerek yok aslında.
triger kasnağı devir sayısı*triger kasnağı yarıçapı=teğetsel hız.
1000*50=50000
teğetsel hız/egzantrik kasnak yarıçapı=egzantrik kasnağı devir sayısı
50000/25=2000
burada kayış uzunluğu ile alakalı bir değişken yok.
ömür olarak otomobil triger kayışlarının ömrünü sağlaması için şart. sonuçta içinde kullanılan materyaller değişkenlik gösteriyor. seçilecekse aynı kayıştan seçilmeli bence.
araya koyduğunuz conta kac mm ? triger kısa kalacak kadar nasıl yükseldi kapak, kac mm yükseldi?
+/- 5-10mm gerdirme yada genişletme payı mutlaka olmalı gergi bilyasında.
yada normal araçlardan cok farklı bir sistem mi var.
Bu arad dayco gibi markaları küçük görmeyin, sağlam kayışlardır toda ile arasinda aşırı fark yoktur.
Birini 100000 kullanıyorsan diğerini , işimi garantiye almak isterim diye düşünürsen 70000 kullanırsın.
dp'den gelen cevabı aynen kopyalıyorum:
Hello Mustafa,
Fitting another timing belt is not required, the original belt will fit perfectly. However because the head is lifted slightly it will require some fiddling with the timing alignment.
It also easier to fit the belt if you remove the spanner, than fit the belt and refit the spanner.
If you have any further questions feel free to ask.
Kind regards,
Dave
DP-Engineering
Kesinliklen Kayiş değiştirilmez. DP ilen görüştüm. Timing decomp plate yüzünden değişicektir. Tam olarak ne kadar değiştiği sente de iken kontrol dial indicator kullanılarak ölçüle bilir. Çok çok problem yaratmaz ayarlana biliyor ise timing cam üzerinden ayarlanmalıdır.
çok şükür triger kayışımız ikna olup yerine oturdu bugün
full-race gibi firmalarda illa değişmesi gereken veya gerekebilecek yerleri yazarlar. Kitler sadece sorunsuz al tak malzemeler değil ki aynı zamanda araca göre geliştirilmiş gerçekten en iyi performansı vermek için tasarlanan malzemerdir