User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
72 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: 2.0 wrx & 2.5 wrx karsilastirmasi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hele daha once isin ehli olmayan bir yerde yapildiysa tekrar yapmak zorunda kalabilirsiniz ki artik isin ehli tabiri de oldukca korkulasi bir tabir oldu, isimler buyuk ama yapilan isleri gorunce adam bu musteriler kimlere guveniyor dedirtiyor.
    Guc;
    Bilgi ve Tecrubedir.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi ilana baksam komple boyalı oluyor. Sebebini soruyorum temizlik boyası deniyor.
    Nedir arkadaş bu temizlik boyası,Hep performanslı arabalara denk geliyor nedense temizlik boyası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VWci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kompe STI yuruyeni almadan da STI sanzimanina gecebilirsiniz. Eger devasa turbolari kullanmayacaksiniz... Sadece avrupa ya da abd 2006-2007 sanzimani alarak. yani bizim difler 3.54 ona uygun sti sanzimani ile bu isi halledersiniz.

Eger sanziman dccdli ise yilina gore 35-65, 49-51 guc aktarimina sahip olursunuz.

Ote yandan, bence 2.0 sti temiz duzgun tecavuz edilmemis (tecavuz edilse de yuruyeni ozellikle cok saglam ) ise 2002-2005 sti her turlu alinir... DCCD mi istiyorsun. En kotu DCCD li bir sti sanzimani ile dccd pro alirsin... Cikan sanzimani da satarsin...Bu konuda tam emin olmamakla birlikte 2.5 WRX'leri son dif oranlari 3.70. Dolayisi ile STI sanzimanini r180 dif almadan takamazsiniz... (ABD kesin 3.70)

Otomobillere meraki olan ve otomobille kendisi ugrasan bir kisinin Subarusu olup sagi ve solu ile ugrasmadan degistirmeden durmasi cok cok zor... Milyon tane parca var... Aliyorsun... Dolayisi ile masraf oluyor... Bunun icin bir kac tane kiz arkadas yapin onlar ile ugrasmaktan subaruya daha az vakit ayirirsiniz dolayisi ile masraf daha az olur...

Ben 2.5 Turbo Forester'a binmistim.... Yani o altan toplamasi bir anda ziplamasi muthis bir sey... Hacim ve AVCS farki. Ancak WRX kapagin daha akiskan oldugu soyleniyor... 2.5 blok 2.0 kapak uyglandiginda herhalde biraz daha guc urettiyor... Ancak kapak akiskanligi ne kadar onem arz ettigi cok daha muhendislik ve ar-ge isteyen bir durum. Yani bizler icin onemi yok. Saliselerin pesinde kosturmuyorsak....

Ayrica EJ205 olarak single AVCS mevcut... O da 2004-2005 Forester XT....

Ozetle 2.0 WRX ile 2.5 WRX bence cok guzel araclar... Ancak 2.5 motorun kotu nami (saglamlik acisindan) vergi dezavantaji (2007 781x2, 2008 1250x2) ile piyasasi biraz daha dusuk gorunuyor...

Diger taraftan 2006-2007 konsol 2005 WRX ile ayni. Ancak koltuklari cift renk. Tatli gorunuyor.

Bir de dis gorunum onemli bir faktor. 2003-2005 gorumunun hastasi, 2001-2002'nin ve 2006-2007'nin hastasi farki oluyor. Herkesin zevki farkli.... Bence, Blob sonra Hawk sonra Bug...
    Alırken nelere baktırmak gerekiyor? İstanbul'da ekspertiz nerde yaptırabiliriz?
    Bakan usta bana bu arabanın motoru sağlam diyebilir mi yoksa kapalı kutu mu?

gselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracin cok guzel bence... 2.5 hacimli subarularin alt devirleri cok farkli oluyor... 2.5 Turbo duz vites foresterda td04 ile birlikte alttan bir anda geliyor... Cok keyifli...
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o eskidendi dayi, en yeni ej207 stock motor nerdeyse 10 yildir abuse goruyor ve ortalama 150k kmlerde artik eger yapilmamis veya dusuk kmde bir 207 almazsaniz onuda yapmak zorundasiniz.
    Kesinlikle katılıyorum.
    ''Kenji Kita'' Adamsın...!

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Istanbul'u bilmiyorum ancak forumda Istanbul'lu bir cok subarucu arkadas var.Onlar yardimci olabilir diye dusunuyorum.
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor olarak kimse kesin birşey söyleyemez diye düşünüyorum. Kapalı bir kutu tamamen bunun içinde referans ve sabır önemli diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istanbul'u bilmiyorum ancak forumda Istanbul'lu bir cok subarucu arkadas var.Onlar yardimci olabilir diye dusunuyorum.
    Yok anladımda aslında sormak istediğim detaylı olarak baktırmamız gereken bi yeri var mı?
    Typer da senkromeç Cupra'da Dsg gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gselcuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor olarak kimse kesin birşey söyleyemez diye düşünüyorum. Kapalı bir kutu tamamen bunun içinde referans ve sabır önemli diye düşünüyorum.
    Doğal olarak nasıl bi forged olduğunu da söyleyemez.

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiminle konuşsam demişsiniz, bu konuştuğunuz kişiler subaru sahibi mi yoksa onlar da arkadaslarından sagdan soldan duyduklarınimi soyluyorlar.
    4-5 tanesi subaru kullanan arkadaşlarım diğerleri subaru sahibi olan arkadaşlarından aldığı bilgiler doğrultusunda sakın yanaşma diye uyarıp duruyorlar yoksa binmek istediğim araç 2.0 sti merak ediyorum,birde stock motorda olsa sıfır motorda olsa yanlış benzin sonucu kırabiliyor sanırım doğrumu ? Ayar yaptırmak gerekiyormu ?
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu genel olarak topladığımız zaman 2.0 wrx ile 2.5 wrx arasında atla deve yok diyebilirmiyiz ? İnsanların ağzına dolanan 2.5 wrx kiriliyormussss şanzıman dagitiyormussss vergisi cokmusss onyargisini kaldirabilirmiyiz.

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu genel olarak topladığımız zaman 2.0 wrx ile 2.5 wrx arasında atla deve yok diyebilirmiyiz ? İnsanların ağzına dolanan 2.5 wrx kiriliyormussss şanzıman dagitiyormussss vergisi cokmusss onyargisini kaldirabilirmiyiz.
    Kısaca
    2.5 wrx in piston sıkıntısı bence hala iki araç arasındaki en büyük dezavantaj
    avcs ve hacimde ej205 e göre avantaj
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Temizlik boyası konusu ise şu; Ben kendi adım adına söylüyorum, Bu tarz arabalar öyle çizik verniği atık olarak binilmez, sahibi binmek istemez.
    Korhan ında değiği gibi en az bu arabalar 10 yıllık ve 150 000 km civarında.. haliyle değişik zamanlarda değişik zamanlarda boyandığı için ton tutmuyor, yama boya, v.s v.s. keyif arabası oluncada adam güvendiği yerde komple boya attırıyor. Olayın pisikolojik boyutu bu.

Ama adam kazalı arabaya komple boyalı diyordur... o ayrı mesele..Baktıracaksın.

Şu anda hayatımda tek önceliğim arabanın boyası olsa, kendine güvenen bir adı namı duyulmuş bir boyacıya bende komple boya attırabilirim. Şu var, arabamın boyası kötümü... Hayır...Gören bile boşuna boyatırsın diyor..Boyatırsam neden boyatırım, temizlik için.. Şu var arabam 99 model..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frequency_48 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Temizlik boyası konusu ise şu; Ben kendi adım adına söylüyorum, Bu tarz arabalar öyle çizik verniği atık olarak binilmez, sahibi binmek istemez.
    Korhan ında değiği gibi en az bu arabalar 10 yıllık ve 150 000 km civarında.. haliyle değişik zamanlarda değişik zamanlarda boyandığı için ton tutmuyor, yama boya, v.s v.s. keyif arabası oluncada adam güvendiği yerde komple boya attırıyor. Olayın pisikolojik boyutu bu.

Ama adam kazalı arabaya komple boyalı diyordur... o ayrı mesele..Baktıracaksın.

Şu anda hayatımda tek önceliğim arabanın boyası olsa, kendine güvenen bir adı namı duyulmuş bir boyacıya bende komple boya attırabilirim. Şu var, arabamın boyası kötümü... Hayır...Gören bile boşuna boyatırsın diyor..Boyatırsam neden boyatırım, temizlik için.. Şu var arabam 99 model..
    İşte alırken tamam boyalı keyime alıcam binicem diyorsun ama iş satmaya geldiği zaman sıkıntı oluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sagi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4-5 tanesi subaru kullanan arkadaşlarım diğerleri subaru sahibi olan arkadaşlarından aldığı bilgiler doğrultusunda sakın yanaşma diye uyarıp duruyorlar yoksa binmek istediğim araç 2.0 sti merak ediyorum,birde stock motorda olsa sıfır motorda olsa yanlış benzin sonucu kırabiliyor sanırım doğrumu ? Ayar yaptırmak gerekiyormu ?
    O kadarda değil yni stock bi motor yanlış benzinle nasıl kırılsın ki o zaman tüm arabaların motorunun kırılması lazım mantık olarak.
    Bahsettiğimiz araba Japon arabası,yazılımlıların benzin sonucu kırdığını duydum bende ama stock motorda hiç duymadım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hele daha once isin ehli olmayan bir yerde yapildiysa tekrar yapmak zorunda kalabilirsiniz ki artik isin ehli tabiri de oldukca korkulasi bir tabir oldu, isimler buyuk ama yapilan isleri gorunce adam bu musteriler kimlere guveniyor dedirtiyor.

Korhan a sonuna kadar katılıyorum..

Adın sanı bilinen kendisi yıllarca subaru yetkili servisinde çalışmış özel subaru servisinde bile adam hava filtresinin bir kısa kenarının süngerini kolay girsin diye koparıp koyuyorsa, Komp. testinden sonra kopardığı buji kablolarını öylece ittirip yerine beni yola gönderiyorsa.. (Kendisi veya kalfası fark etmez) Aşılacak çok fazla mesafemiz vardır.. Bunları anlatmak yazmak inanın benı mutlu etmiyor. Ama bilinçlenip eleştirmezsek nasıl düzeltecekler kendilerini..

Bırakın motor yapmayı...Yağ değiştirmek bile problem bu memlekette..
    Motor yapma konusundaki yorularımıda başka konularda görebilirsiniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KOmple boya konusunda satarken mutlaka soru işareti kalır..Fotograflanması lazım komple boyanırken..Detaylarıyla... Bana göre..

Stok arabada pompa benziniyle araç kırılmaz....Örneğin benım 99 GT stok 87+ oktana göre ayarlıdır. 2012 WRX ler 91 oktan, STİ lar 93 oktan a göre ayarlıdır. Subarunun global sitesinde yazıyordu yanılıyorsam. RON+MON / 2 olarak hesaplanır. Yazılımı yapan kişinin ince ayarı çok önemli.

95 ve 97 oktan diye satılan pompa benzinler Tüpraş bildilerine göre;

95 oktan : RON 95+MON 85 =90 oktan yapar...

97 oktan : RON 95 +MON 86 =90,5 oktan yapar..

Ürün Bilgileri - Tüpraş

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doldurada bilirsin yine bisi olmaz . ( doldurmaktan kastim buyuk turbo vsvs bolt on yani )

05 bence en makulu 2.0 icin
    teşekkürler

Ek soz filtre yazılım demek fazla basınç fazla sıcaklık vs vs şeyler demek abi buna tepe tepe kullanmaktan tam olarak kastın nedir ki ? Sonuçta hiç bir arabayı stock haliyle yazılım filtre eksoz yapıp tepe tepe kullanamiyorsun ki. ?

Ooyle bişey yok bence

koskoca subaru dunyada nam salmıs ımpreza wrx sti stock bınerek motormu kıracak. eger gercekten boyleyse yazık valla.

ben clıo rs ımı yıllardır tepe tepe kullanıyorum roll-drag hıc bısey olmuyo, 1 senedır leon cupra kullanıyorum yerı gelıyo 2.0 bar basıyoruz Allaha sukur onada bısey olmadı, stock motora gt30 takıp yıllardır bınen var hıcbısey olmuyo.

stı 450-500 hp tepe tepe kullanıyım demıyorum 350 hp de tepe tepe kullansanda bısey olmaması lazım bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.5 motorlarin standart hali zayifir, kirilir. bunun birkac sebebi var 2.0l ej207 sti motoru forged pistonludur cok saglamdir , ej25 lerde ise hyperuretic dokum piston vardir emisyon normlarina uymak icin forged piston kullanamadilar hatta ilk mars emisyon degerine uymak icin silindir kapaginin egzoz portuna oksijen basan bir hava pompasi bile takmak zorunda kaldilar. seneye yeni 2.0l makinalar geliyor , direk enjeksiyon sayesinde vag grubunda oldugu gibi tekrar forged piston kullanilabilecek bu sayede tekrar eski saglam fabrika cikisi motorlu sti olacak. ej25 de cok keyifli bir makina alttan torku inanilmaz fakat zaten motoru yapilmayan araba yok iyi yapilmis bir ej25 motorlu araba alirsan yine sikinti yok
    Guc;
    Bilgi ve Tecrubedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TD04 turbo 280 BG

WRX intercooler 330 bg

440 cc enjektör 350 bg

WRX oem krank 350 bg

Bu beygirlere kadar kullanılabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)