Selam arkadaşlar, son birkaç gündür yağ lambası motor ısındıktan sonra D konumunda yanıp yanıp sönüyor, N konumuna aldığımda rolantide ışık sönüyor, Yani devir düşünce ve yağ ısınınca ışık yanmaya başlıyor.
İlk önce müşürü değiştirdim, birkaç gün kesti bugün yine trafikte aynı ikazı verdi. Aracın motoru yaklaşık 8 bin km önce sıfırlandı baştan aşağı ve en son 200 km önce yağ ve filtresi değişti, 10 40 koydu servis, filtre de değişti. Bunlar olurken işim dolayısıyla arabanın başında olamadım.
Ustayı ilk aradığımda '' müşürdendir o yeaaa '' gibi konuştu değiştir abi dedim, elimde yok dedi. Servisten aldım değiştirdim yine olmadı. Bugün aradıgımda tekrar söyledim bunları '' sanırım o yağ pompasından yapıyordur, işçilikle beraber 300 350 gibi tutar, siparişi geçeyim mi ? dedi ''. E abi daha sıfırlayalı, pompa değişeli ne kadar oldu dedim, nedir bu ? Biraz atışarak kapadık telefonu. Sadece sorunumuz bu değildi tabi de diğerlerini yazmak istemiyorum. ***** servis Kartal'da güya on numara bir servis-mişmiş. Motoru adam akıllı toplayana kadar akla karayı seçti, bilin isterim. Daha jant lastik sökmek için bile gitmeyi düşünmüyorum.
Ben ilk olarak yağ ve filtreyi orjinal olarak değişeyim diyorum. En kötüsü pompayı değiştireceğiz. Çözüm ve önerilerinizi beklemekteyim, usta ve yaptığı iş + bu sorun cok canımı sıkmaya başladı. İlginiz için teşekkür ederim..