User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Voltage Stabilizer

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ürün her halükarda kolpa bence.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence yazdıklarına sen bile inanmıyorsun.

Müzik sistemlerinde kullanılan kondansatör leri örnek vermişsin ama seninde söylediğin üzere o kondansatörler faradlık kondansatörlerdir.Bu cihazın içinde kaç farad kondansatör var ? Pardon yanlış söyledim kaç mikrofarad kondansatör var ?

"evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer.."

Buda mantıkta yanlış çünkü kondansatörler alternatif akımı depolayamazlar.

Alıntı E0041 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracın çektiği ani güçlerdeki dalgalanmayı önler
    yeterli miktarda kondansatör sağlanırsa işe yarayacaktır
    muhalefet olmak için yazı yazmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın

bir araştır bakalım alternatif akımda çalışan kondansatör türü varmıdır kondansatörü "Kutuplu kondansatör" den ibaret sanıyorsunuz heralde

aktif güç reaktif güç vs. oku bunları neyin ne olduğunu biraz bilgin varsa anlarsın kanımca

buda küçük çaplı bir fabrika için kompanzasyon panusu motorların çektiği reaktif güç için kullanılır şebeke deki çöküntülerin önüne geçer şebekeden çektiğin akım miktarını düşürür

OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

bLackModeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dyno yu bılmem ama bende buddy club var .. cam acerken dusen gosterge lambalarım duzeldı cam kapatıken sona gelınce dusen devır saatım duzeldi farlarım cam acıp kapatırkenn kısılıyodu duzeldı .. ama hızıma etkı ettımı fark etmedım
    facebook: hasan serdar şengül
    instagram: hasan_serdar
    ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrikten kaynaklanan kayıplara iyi gelir ama öyle 2 minik kondastörle olmaz güç için takmayın zaten araçtaki elektrik düzenini tuttursun yeter stabil olsun ışıklar vs farları açınca araç içindeki saat kararmasın vs
    OKAN YILMAZ

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

katılıyorum

bence de bu malzeme, öyle bir-iki küçük uygulamanın performansının negatif yönde etkilenmemesi için kullanılmalı. cihazın dalgalanmaları önlemesinden çok daha ötesinde bir beklenti ile alınması extra para harcamasından ileri gitmez diye düşünüyorum...

Ayrıca bu malzemeyi geçenlerde satın aldım ve bu günlerde uygulayacağım. cam, gösterge ve far gibi sık kullandığım tesisat elemanlarına etki etsin yeter. Ayrıca daha fazlasını isteyenlere, bu işi pro. olarak yapan diğer abi ve arkadaşlarımız gibi arabanın hidrolik kutusundan döşemelerine kadar herşeyini sökmelerini tavsiye ederim. böylelikle hem voltage stabilizer almaya gerek kalmaz, hem de çok çok daha fazla işe yarar...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muhalefet olmak için yazı yazmayın bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın

bir araştır bakalım alternatif akımda çalışan kondansatör türü varmıdır kondansatörü "Kutuplu kondansatör" den ibaret sanıyorsunuz heralde

aktif güç reaktif güç vs. oku bunları neyin ne olduğunu biraz bilgin varsa anlarsın kanımca

buda küçük çaplı bir fabrika için kompanzasyon panusu motorların çektiği reaktif güç için kullanılır şebeke deki çöküntülerin önüne geçer şebekeden çektiğin akım miktarını düşürür

Bu panolar doğru akım motorlarının kontrolü içindir.Söz konusu doğru akımsa sorun yok zaten ancak alternetif akımı kondansatör üzerinde depolayamazsınız.

Alternatif akımın ne olduğunu biliyormusun ? Ayrıca bazı panolarda kondansatörler akımı doğrultulduktan sonra filtreleme için kullanılıyor ve bu aşamada senin söylediğin durum söz konusu oluyor.

Fotosunu eklediğin pano hakkında bilgi verebilirmisin tam olarak ne amaçla yapılmış bir pano bu ? Fotosunu ekleyip örnek verdiğine göre bunu biliyor olmalısın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu panolar doğru akım motorlarının kontrolü içindir.Söz konusu doğru akımsa sorun yok zaten ancak alternetif akımı kondansatör üzerinde depolayamazsınız.

Alternatif akımın ne olduğunu biliyormusun ? Ayrıca bazı panolarda kondansatörler akımı doğrultulduktan sonra filtreleme için kullanılıyor ve bu aşamada senin söylediğin durum söz konusu oluyor.

Fotosunu eklediğin pano hakkında bilgi verebilirmisin tam olarak ne amaçla yapılmış bir pano bu ? Fotosunu ekleyip örnek verdiğine göre bunu biliyor olmalısın.
    bak yine yazıyorum

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma..

elektrik motoru trafo gibi mıktanıslanma etkisiyle çalışan cihazlar bu etkiyle faz akımını geri kaydırarak indüktif güç oluştururlar bu meydana getirdikleri indüktif (reaktif) gücü fazın akımının olması gereken noktaya çekme işidir bu pano bu işe yarar DC motorla falan alakası olan birşey değil faz geri kaydığı için üzerinde ters elektriklenme oluşur buda tüketimi yükseltir şebekeye fazla yük bindirir elektrik üretim ve dağıtımın kapasitesini düşürür

bu panolarda kullanılan kondansatörler Kvar cinsinden hesaplanır kontrol eden ünite üzerinden direk (3 faz - 2 faz) canlı uçlara bağlanır kontrol ünitesi hesabı yaparak gerekli, kondansatörleri devreye sokar çıkartır bu sayede belirlenen yüzdeleri sabit tutar

alternatif akımında ne olduğunu bilmiyorum 9 yıl boşa okudum
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben endüstriyel fabrikaların devasa cnc vs. makinalarının kontrol panolarına benzetmiştim bu panoyu yanılmışım.Ama şimdi dikkatlice inceledim de regülasyon panosuda olabilir bu çıkışı doğru akımsa zaten haklısın.Ama alternatif akımsa kusura bakma kondansatörlerin senin kurduğun mantıkla çalışmadığını iddia edyorum bende.

Çünkü hala söylüyorum kondansatörler alternatif akımı depolayamaz 50 hz AC bir kaynağa paralel bağlandığında saniyede 50 kere dolar boşalır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben endüstriyel fabrikaların devasa cnc vs. makinalarının kontrol panolarına benzetmiştim bu panoyu yanılmışım.Ama şimdi dikkatlice inceledim de regülasyon panosuda olabilir bu çıkışı doğru akımsa zaten haklısın.Ama alternatif akımsa kusura bakma kondansatörlerin senin kurduğun mantıkla çalışmadığını iddia edyorum bende.

Çünkü hala söylüyorum kondansatörler alternatif akımı depolayamaz 50 hz AC bir kaynağa paralel bağlandığında saniyede 50 kere dolar boşalır.

ac gerilimde kondansatörü neden voltaj depolamak için kullanıyorsunki ben bunu anlamadım ac gerilimde kullandığın kondansatör faz kaymasını engeller senin evinde manyetik etki ile çalışan herşey indüktif enerji oluşturur buda senin kullandığın elektriğin verimliliğini düşürür bu yüzden ihtiyacın olan elektrikten fazlasını çekersin evde kullanacağın sistem bu indüktif enerjiyi yani oluşan reaktif enerjiyi evinde sönümlemene yarar buda kullanım verimliliği oluşturur yani indüktif enerjiyi santrale geri gitmeden sönümlersin buda şebekeden çektiğin akımı miktarını azaltır

kondansatörü sadece depolama yapan eleman olarak görmek sizi bu yanılgaya düşürüyor

araçlardaki kullanım sistemi ise depolama şeklinde şarj dinomosundan çıkan enerji doğrultulmuş fakat tam manada regüle edilmemiş bir şekilde çıkıyor oluşturacağınız kondansatör kısmı bu voltajdaki ufak tefek oynamaları regüle eder düzenler yanında verdikleri şase kablolarıda şaselemeyi düzenler bu sayede güzel bi eğride enerjiniz olur + olarakta ani yüklenmelerde voltaj çökmesini engeller tabi bunları yapabilmesi için düzgün bir sistem oluşturulması gerekir
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araçlardaki kullanım sistemi ise depolama şeklinde şarj dinomosundan çıkan enerji doğrultulmuş fakat tam manada regüle edilmemiş bir şekilde çıkıyor oluşturacağınız kondansatör kısmı bu voltajdaki ufak tefek oynamaları regüle eder düzenler yanında verdikleri şase kablolarıda şaselemeyi düzenler bu sayede güzel bi eğride enerjiniz olur + olarakta ani yüklenmelerde voltaj çökmesini engeller tabi bunları yapabilmesi için düzgün bir sistem oluşturulması gerekir
    Buraya kadar bir sorun yok zaten buna bir şey demiyorum ben.Ama hani demişsin ya sen

"evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer.."

Evlerde senin bahsettiğin yapı ile konuda bahsedilen cihazın mantığı çok ayrı.Bunun üzerine bende söyledim kondansatörlere AC gerilimi depolayamazsınız diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buraya kadar bir sorun yok zaten buna bir şey demiyorum ben.Ama hani demişsin ya sen

Evlerde senin bahsettiğin yapı ile konuda bahsedilen cihazın mantığı çok ayrı.Bunun üzerine bende söyledim kondansatörlere AC gerilimi depolayamazsınız diye.
    bak şimdi ortayı bulucaz seninle

bu cihazlar ilk çalıştığı anda bobin vazifesi gördüğü için faz farkının en büyük miktarı ilk çalıştırmada gerçekleşir bu yüzden ilk çalıştırmada koyacağın veya hazırlayacağın pano faz farkını sönümler şebekeden daha az enerji çekersin

depolama mantığı ile düşünme yani
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hımm bahsi geçen panolar hakkında pek bilgim yok ama söylediğin mantıklı yani bir nevi regüle.Ve sanırım ortayı bulduk.

Ama konudaki cihazın 5 para etmiyeceği para tuzağından başka bir şey olmadığı konusunda da ortayı bulalım lütfen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hımm bahsi geçen panolar hakkında pek bilgim yok ama söylediğin mantıklı yani bir nevi regüle.Ve sanırım ortayı bulduk.

Ama konudaki cihazın 5 para etmiyeceği para tuzağından başka bir şey olmadığı konusunda da ortayı bulalım lütfen
    içerisinde böyle 3-4 tane kondasatörle sanmıyorum bu işin verimli olacağını bunun en güzel yanı kendin yaparsın 3-4 tane değil hesabını yapıp düzgün kaliteli ve ufaktan büyüğe sıralarsın kondansatörleri güzel birşey olur
    OKAN YILMAZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O şekilde olur tabi doğal olarak o zamanda bu kadar küçük ebatlarda olmaz.İşin özü bu ürün her halükarda kolpa bir ürün para tuzağından başka bir şey değil milletin parasına yazık.

Bende buna binaen ilk mesajımda saçmalıktan ibaret olduğunu yazmıştım.

Zaten maxi hakan abi bu ürünü incelemiş biri olarak ne olduğunu yazmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaçmalamayın yararı olan birşey ama 10 dolarlık üründen birşey beklemeyin bunu kendiniz yapın

aracın çektiği ani güçlerdeki dalgalanmayı önler yeterli miktarda kondansatör sağlanırsa işe yarayacaktır şarj dinamonuzda zorlanmaz akünüzde zorlanmaz yardımcı ekipman olur bunlar.. araç tesisatlarında kullanılan farad lık kondansatörlerde bu yüzden kullanılır.. (3-5 düşük güçlü kondansatör olan cihazlar sizi psikolojik tatminden başka birşey hissetirmeyecektir..)

evlerdede buna benzer bir yapı kullanabilirseniz dolap çamaşır makinası vs. motorlu zımbırtılar ilk çalıştığı anda en yüksek akımı çekerler evde buna benzer cihaz kullanırsanız ( eve göre) elektrik tüketiminiz düşer..

fabrikalarda buna benzer sistem kullanılır adı kompanzasyon panosudur içinde yeterli büyüklüklerde kondansatörler bulunur ve fabrikaların harcadığı elektrik miktarını yüksek oranda düşürür.. şehir şebekesinden çektiği akımı %30 düşürürler. (%30 dan fazla azaltırsanız cezaya giriyorsunuz devlet işte..)
    ufak bir ekleme

kompanzasyon olayı bambaşka bir şey sisteminizdeki endüktif yük şebekede dalgalanmaya yol açar bu dalgalanmalar şebekeye , şebekeyi kullanan diğer kullanıcıların cihazlarına, hatta barajdaki jeneratöre kadar zarar verir , bunu reaktif sayaçla takip edersiniz ve karşı kondansatör ile sisteminizi kompanze edersiniz...harcamayı hemde yüksek oranda düşüremezler maalesef...

konuya dönersek takın bi tane ses sistemi için kapasitör yeter ... ama ekonomi sağlamaz bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim , bunun yerine stop (park ,fren , geri) ampullerinizi led ile değiştirin , farlarınızı xenonla değiştirin , daha ileri gidersek direksiyon hidrolik kayışını sökün mesela baya farkeder XD...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)