Merhaba arkadaşlar, bazılarınız hatırlayacaktır uzun zamandır peyder pey yavaştan yavaştan e30 3.18is aracımıza SC uygulaması yapıyorduk. geldiğimiz nokta itibariyle çalışmalarımız son aşamaya geldi diyebiliriz.
aracımız stok motor... max boost 1 bar... enjektörlerimiz 390cc.. ve ms beyin montajı yapıldı... üzerindeki LPG sistemimiz atiker gold olarak geçen model.. 8 lik rekorlarlar ve büyük kafa regülatörün kullanıldığı safe fast modeli..
Şimdi SC yapısı ve mantığı itibariyle aşağı yukarı her devirde boost alabiliyoruz bildiğiniz üzere.. ama boost olmadığı durumlarda da aracımız atmosferik mantığıyla hareket ediyor.. bu durumda boost yokken 390 cc enjektörlerimiz 40-45 gibi bi load ile püskürtme yaparken boost geldiğinde 200 lerin üzerine çıkıyor SC ın flow undan dolayı..
sorunumuz ise kısaca anlatmak gerekirse benzin enjektörlerinin milisaniyesinin 1,8-1,9 gibi sayması.. orjinal beyin rolantida 190cc enjektörleriyle 3,2-3,4 gibi sayımları vardı ve atiker kalibrasyon yapabiliyordu. ama ms ve 390 cc den sonra araba 3000 devirde bile (kalibrasyon yaparken by pass açık olduğu için hala atmosferik gibi görüyo) hala 1,9 larda sayımlar ve haliyle LPG kalibrasyonunu tamamlayamıyor.
şu anki kullandığım atiker nozzle ları 3,0 a kadar da genişlettik ama hala ayarı tutturamadık. yalnız araya koyduğum bi anahtar sayesinde LPG ye geçince enjektör çıışını orjinal beyine verdiğimde araç LPG de çalışıyor ve yürüyo (kalibrasyon ypamıyoz ama elle haritayı yazıyoz araç yürüyo) bana söylenen benzin enjektörlerinin sayımlarının çok düşük olması sebebiyle kalibrasyon yapamıyo diyolar..
benim istediğim ise stabil bi şekilde aracı LPG de çalıştırıp sıkıntısız bi şekilde yürütmek.. bu konuda tecrübe bilgi ya da fikri olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..