User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: c4 vts çekiş problemi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

c4 vts çekiş problemi

Merhaba değerli arkadaşlar yardımlariniza ihtiyacim var. 2005 model c4 vts araca sahibim. Son bir kaç gündür yaşadığım bi problem var.
    Motor sogukken hiç bir problem yok. Motor isindiktan sonra stop edip 10 dk sonra sicakken calistirdigmda araba da çekiş düşüyor. Gaz tepkimesi azalıyor ve 4000 devir ve sonrasinda araba cekmiyor yigilma yapiyor arkadan biri arabayi geri cekiyormus gibi oluor.

Bilgisayara baglattim vuruntu sensörü arizasi veriyordu sensör aldim duzelmedi hata devam etti. Sensor arizali olabilir dediler tekrardan yeni sensör aldim sonuç yine ayni düzelmedi.

Tecrübeli arkadaslardan yardim bekliyorum sorun ne olabilir?

Not : araçta lpg yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Batu bursa C4 Vts kullanıcısı çok az yorum konusunda da pek bişey bekleme çoğu kişinin bilgisi yok .

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ara bendede aynı sorun olmuştu yakıt pompasında çıktı sorun
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

wrcsinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    VVT solenoidide olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün servise gittim, bujiler değişti vuruntu sensörü arızası gitti. Sensör bozuk degilmis boşuna almışım sensörleri. Ama cekmeme problemi devam ediyor. Bilgisayara baglandiginda herhangi bir hata gözükmüyor. Benzine pislik karismis olabilir dendi ya da yakit pompasindandir sorun dendi. Servisin elinde yakit pompasi olmadığı için degistiremediler. Internetten sipariş vercem sanirim. Umarim düzelir araba resmen gitmiyor gaz yemiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batuhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün servise gittim, bujiler değişti vuruntu sensörü arızası gitti. Sensör bozuk degilmis boşuna almışım sensörleri. Ama cekmeme problemi devam ediyor. Bilgisayara baglandiginda herhangi bir hata gözükmüyor. Benzine pislik karismis olabilir dendi ya da yakit pompasindandir sorun dendi. Servisin elinde yakit pompasi olmadığı için degistiremediler. Internetten sipariş vercem sanirim. Umarim düzelir araba resmen gitmiyor gaz yemiyor.
    Serviste servismis yani..

Bi manometre baglayip test yapmaktan aciz dingiller.. Allahtan elde pompa yok hemen takarlardi olmazsa bosuna pompayi yenilemis olurdunuz..

Sanayide bir enjeksiyoncu bulup manometre baglayip basinc testi ve debi testi yaptirabilirsiniz..

by_speedvw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vuruntu sensörü değişmişsiniz vuruntu sensörleri torkundan fazls sıkıldıgında hata vermeden yanlıs ölçüm yapar ve benzinin silindire girişini düzensizleştirir tam torkunda sıkıldıgından emin olun ve sıkarken çatlamadıgından emin olun bence
    PD 130

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En çok kafami karıştıran olay problemin her zaman olmamasi. Sabah olmuyor. Arabayi 3-4 saat kullanmayinca yapmıyor. Ama mesela yüksek devirde biraz gittikten sonra. 10-15 dakika arabayi istop edip tekrar calistirdigimda bu hatanin çıkması. Ama istop etmesem benzin bitene kadar sorunsuz gidebilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar, bugün arabayi bi kaç saat sürekli kullandim ve bi ara devir saatim sifirlandi vites degistirdim gaza yuklendim ama devir oynamadi gaz yemedi araba. Kenara çekip tekrar calistirinca düzeldi. Şu sorun başına gelem yok mu hiç? Benzin pompası da değişti sorun yine devam ediyor.

Hava akış metresi ya da devir sensörü yapabilir mi bunu? Ama pc ye baglandiginda bu hatalari vermiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu kapatılabilir. Sorun çok basitmis baya oldu çözeli anca yazıyorum. Vuruntu sensörü kablosunda kesik varmis 5 tl ye halledildi.

by_speedvw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vuruntu sensörünü vurgulamıstım ama hadi geçmiş olsun
    PD 130

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane sifir vuruntu sensörü taktirdim sensör bozuk olabilir diye. Kablo kontrol etmek kimsenin aklina gelmemisti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)