Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bugün yaşamış sorunu sizlerle paylaşmak ve sizlerde fikir almak istiyorum. 1.4 fiesta 96 hp aracımda yağ sızıntısı yapma problemi meydana geldi. Araç 55bin de...Gecen hafta solf bir yazılım yapılmıştı. Araç en son olarak güncel değeri yazılımdan sonra 103,8 hp tekerde verdi. stock hali 94 hp çıktı. Aracı 300 km rodaj yaptım. arac max 7bin devir göstergesi mevcut bugün deneme amaclı 3. ve 4 . viteste 6500 lere kadar çıktım..daha sonra yağ değişimi için servise uğradım filtresini ve yağını değiştirmek için..Araç lifte kalktığında motorun alt kısımlarında hortumları vs yağ filtresinin o bölgerinde yağ sızdırdığını gördük. Usta aracı ne kadar süresi yüksek devirde kullandığımı sordu. bende durumu izah ettim. Fakat motorun etrafını komple incelediği zamanda hortumları motorun kenarı vs herhangi şekilde sızıntıya rastlayamadı. Fakat yağ filtresinden şüphelendi. Fiestanın orjinal yağ filtresinin otosan olduğunu içinde basınç tıpasının olduğunu gösterdi...Aracın üzerinde olan yağ filtresinin ise fomocco olduğunu söyledi. üstünde de zaten yazdığını bizzat gördüm.Ayrıca araçta olan filtrede normalde otosan ın filtresinde olan basınç tıpasının olmadığını söyledi gösterdi. Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli...Bu yağ kaçırmasının sebebi gercekten yağ filtesinin yan sanayi ürün olmasımı yoksa aracı sıkıştırmam ile de ilgili mi ?