bizde 1.8 atmosferik aracımıza ilk susturucudan sonra montaj yaptık.uzun süredir kullanıyoruz. kullanışlı oluyor ama alt deviri baya etkiliyor..üst devir rahatlatıyor. komple egzoz yaptırcam isteyen olursa cut-out u verebiliriim..
bizde 1.8 atmosferik aracımıza ilk susturucudan sonra montaj yaptık.uzun süredir kullanıyoruz. kullanışlı oluyor ama alt deviri baya etkiliyor..üst devir rahatlatıyor. komple egzoz yaptırcam isteyen olursa cut-out u verebiliriim..
Cut out u Bir alttaki arkadaşın yazısındaki gibi yaparsanız normal egzoz sisteminden (komple düz boru veya modifiye egzoz diyelim) hiç farkı olmaz, yani cut out ile alacağınız ses ile normal egzoz yapma ile alacağınız sesin hiç farkı yokturonu demeye çalışıyorum..
En güzel ve verimli sistemi yapmışsınız![]()
Kısaca şöyle açıklayabilirim.. Turbo arabalarda en verimlisi direk downpipeden dışarı vermek, atmosferik arabalarda ise arabaya bağlı olarak gerekli backpressure sağlayacak yere takılabilir..
Mesela yukarıda örnek gösterdiğim arkadaş çok güzel bir uygulama yapmış...
Tabi downpipe a takılan vana da ses güzel olmayabiliyor (en basit yöntem), o yüzden de vanadan sonra ufak bi düz geçişli susturucu veya boru konarak ses güzelleştirilebilir...
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
bende de vtec2 var kat iptali 51 lik düz boru var sonda da otto var fakat gına geldi polislerden sona orj susturucuyu koyucam cuout u nereye koymak daha mantıklı olur araçta sadece cai kat iptal 51 lik ara boru var şimdiden teşekkürler
Atmosferik araçlarda orta susturucu ve son susturuculu bir sistem yapıp cut out'u son susturucudan önce takarsanız daha mantıklı olur. Orta susturucu cut out açıkken sistemde son susturucu görevini yapar böylece backpressure orta susturucu tarafından sağlanmış olur.
Cut out headerstan sonra takılırsa atmosferik ve güçlü tune edilmemiş otomobillerde çok faydası olacalacağını sanmıyorum.
orjinal son susturucudan önce vana koyarsanız aracınız komple düz boru olur o...
Komple düz boru ile aracınızdan randıman alabiliyor musunuz bilmiyorum ama alamıyorsanız, ortaya direk geçişli bi orta susturucu koyarsanız hem sesi düzenler hem de komple düz + orta susturucu olmuş olur..
EDİT : üstteki arkadaşla aynı şeyi yazmışız
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Valla billa benim kafam karıştı nereye koydurcam şu vanayı :S dediğinize göre bazı yerlerde ses ve araç performansına artış olarak bi katkısı yokmuş![]()
Bazıları cat iptali ile alt devirlerde düşüş yaşanacağını söylüyor, bizim amacımız arabamız yay gibi fırlasınZaten antalyada sürekli 4500 devir ve üstü kullancak ne kadar yolumuz var ki ?
bu down pipe dan snra çıkışı kimseye tavsiye etmiyorum arkadaşlar bugün teslim aldım aracı daha önce bu kadar kötü bi ses duymmıştmçarşmba günü cut outu iptal ediyoruz dp den snra spor cat sndada otto sistem kople 63 lük ses olayı kötü olurmu yine sizce:/
zaten cutout amacı ses değildir ki güzel sesde verebilir rezalet kamyon gibide çıkabilir amaç performansdır istenilen anda orjinal sistemle yola devam edebilmektir..
RACE WERKS
ben şimdi bu cut out sistemi iptal edicem ama nasıl devam edelim bilmiyorum?63lük dp ve borular var.
1.spor cat sonada remus veya otto
2.orjinal orta susturucu sona remus veya otto
3.dp snrası düz 63 lük sona remus veye otto
bide şu back pressure dedikleri olay var kafam iyice karıştı yaf:/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)