203 binde orjinal egzoz sistemi mi. Benim full stok yazılımsız haldeki 206 RC'de 80 binde kat resmen erimiş çöp olmuştu. Hadi binek araçta olsun bu 180 binde. Senin kat iptali yada yeni sıfır kat zamanın gelmiş bence.
Printable View
203 binde orjinal egzoz sistemi mi. Benim full stok yazılımsız haldeki 206 RC'de 80 binde kat resmen erimiş çöp olmuştu. Hadi binek araçta olsun bu 180 binde. Senin kat iptali yada yeni sıfır kat zamanın gelmiş bence.
Araba motor yapilmadan once gidiyordu simdi mi gitmiyor?
Yoksa motor yapildi eskiye gore daha iyi gitmesi gerekli psikolojisi mi?
Bir dyno olcumu genel hatlariyla bilgi verecektir.
Valla 17" GTA mıydı değil miydi bilmiyorum, çok kollu olmayan Alfa jantları ile bir abimde vardı yıllar önce 156.. Ondan kıstas alıyorum da bakımsız zamanında zımba gibiydi 3-4 kişi bana mısın demiyordu 4 bitirirken, öyle söyliyim. Kat iptali mevcuttu o zaman araçta, bence debriyaj da yeni ise egzoza bakın derim. Sensörsel veya sente gibi sorun olsa 1-2-3 gidip 4-5 duvar olmaz.
katalitik konvertör yada debriyaj , debriyaj daha üstün gibi sorun olarak
güç kaybı herşeyden olabilir
en doğrusu dinamo üzerine çıkıp acı gerçeği görmektir.
+ olarak debriyaj sıfır demişsiniz , katalitik konvertörü ben corsamdan çıkarttığımda 136 bindeyken , kat bildiğin ölmüş durumdaydı ve aracın üst devirlerini hissettim resmen gittiğimi , kat üst ve alt devire etki eder , ayrıca yüksek viteslerde üst devirlede sürtünmeden dolayı aracı durdurmak için elinden geleni yapar :D örnek verecek olursak
1000 devirdeki rölantide çalışan motorda konvertörden geçen(daha doğrusu geçmeye zorlanan) gazların hızı 1 birim olsun.Bu durumda burada sürtünme kuvveti ve gücü de 1 birim olsun. Motor devri 3000 devir olduğu zaman bu kattan geçmeye zorlanan gazların hızı 3 birim olur. Bu durumda rölanti devrine göre olan sürtünme kaybı 9 kat artar. Motor devri 5000 devir olduğu zaman hız rölantiye göre 5 katı olur ve sürtünme 5 in karesi 25 birim olur. 6000 devir de 6'nın karesi 36 kat olur.Yani vites ve devir bandı ne kadar üstlerde olursa araç o kadar yorulur ve kat aracı tutar
1 2 3 te üst devir çevirmiyor mu ? çeviriyor ,o viteslerde de üst devirde hantal olması gerekmez mi ?
bi kompresyon testi motor içi durumu özetler , motorda sıkıntı yoksa tecrübeli bi ustanın arızayı tesbit etmesi lazım , ha sensörden çıkar ha egzozdan vs ustanın tecrübesine kalmış
aynısı benim 156da da vardı, akışmetrenin fişini çekin, bir de akışmetre doğru yönde takılmış mı kontrol edin...
aynısı benimde başıma geldi debimetrenin fişi çektim düzeldi herhangi bir arızada vermiyordu debimetre diye bilgisayarda bağlandığında debimetreyi değiştirdim sorun kalmamıştı 156nın çatır çatır hele hele 2.0 t.s'nin yürümesi lazım tıkanmadan
Daha onceki posttada solemistim passatta maf bozuktu. Onu yenileyip 145k da kat iptal ettik. Kat komple dolmus nefes alamiyodu. Maf vr kattan sonra ara hizlanma ve devir cevirmesi beni cok sasirtmisti arac sanki 10 15 bg guclenmis gibiydi. Ama burda dedigim gibi durum farkli. 4 ve 5 de
Maf
kat
benzin yetiştirememe
gibi seyler kaliyo mantiken hepsine bakicaz artik
Arkadaslar bide ufak bi aciklama. Arabayi motor bitik aldim. Ve motor yaptrdim icim rahat o konuda. Oncesini bilmiyorum. Yorumlarim sadece netten kiyaslama. Baska 156 ile deneyemedin
Ama denk gelirse
156 2.0ts
hgt 2.0 la denemek isterim bu problemler giderilince. Araba fakire dusuyo olabilir. Zorlamiyorum
debimetre arizali olabilir. iptal edip oyle bir deneyin
180 bin km tüpülü 1999 model 156 2.0 aracımda 210 tüpte görüyordum ve araç yağ yaktığı halde , sizin araçta bir problem var belli .
En temizi dinoya çık değerleri gör derim , ek olarakta debliyaj kaçırıyor orabilir ve egzoz sisteminde de kat dolmuşsa iptal ettir ama egzozda orginali bozma çünkü alfalarda sıkıştırmayı seven araçlardır orta susturucu iptali düz boru düz boru çapı büyüteyim son susturucu iptali düz boru çekiyim sakın böyle işlere girme aracın daha da bayılmasın .
Son susturucu yerine düz boru yapmıştım eski Alfamda ses cidden çok iyi idi heleki tünelde :))
Back pressure seviyo alfalar. Sadece kat iptali ve sona warex olabilir. Boru capini değiştirmeden yapicam. Maf sensorunu bi cikartip demicem. Saglamsa araba stop eder yada sapitir.bozuksa araba calismaya devam eder
0 100 unu olcermisin kac sn
Lambda ve mafini degistir..2 si 300 tl para degil..kim bilir kac yillik..yuksek hizlar motor gucu istedigi icin belliki bu iki sensor miyadini doldurmus.suan 1.2.3 unde cok zayif ama sen yeni oldugun icin anlayamiyorsun. 1.2.3 u iyi olan alfa aninda 220ye cikarbilgin olsun.alfada bu kadar guce etki eden baska hic birsey yoktur..bu ikisensor hava ve yakit oranini ayarlar..155 hpyi besler bu sensorler bozuk olursa 100 hp kadar bile gitmez..0 100 unu olc 8.3 sn de yuze cikiyormu..cikmiyorsa direk sensor