User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 1,6 sr akl motor Rölantideki Dalgalanma

kurtlukaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altugkocer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araçta lpg var mı ?
    aracta lpg var ama tum testleri benzindeyken yaptik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VolkanSrky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaz kelebeğinizin üzerinde rolanti motoru olması gerekiyor temizleme işlemi yaparken sıktığınız spreyin kurumları gaz kelebeğindeki motora gelip tıkamış olabilir boğaz kelebeğini söküp güzel bi temizlik yaptıkdan sonra takın ve aracın beynine reset atın benzinde gezin kendini kalibre etsin
    yazdığınız cok mantıklı geldi , carsambaya kadar bekleyecegim , gelismeleri yazacagim zaten buraya,

konuya vakif olan abilerimizde yazarsa cok iyi olur

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 senedir Golf 4 kullanıyorum 1.6 sr Akl motor bende de mevcut düzenli bakım yapılırsa sıkıntısız bir motor durup durup arıza çıkartan bir motor değil daha önceden başıma gelenleri söylüyorum evvelden sebring marka egzozum vardı devir saati hafif dalgalanma yapıyordu egzoz söktükten sonra normale döndü başka bir zaman ise devir saati 3500-4000 lere kadar kendi kendine gaz veriyordu hareret müşürü arızalı çıktı değiştirdik düzeldi aynı arıza yı bende hiç yaşamadım ve aracı komple her yerine bakmışsınız gaz kelebeği hassas bir parça devam lı açıp kurcalanması iyi değil ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ercan26esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 senedir Golf 4 kullanıyorum 1.6 sr Akl motor bende de mevcut düzenli bakım yapılırsa sıkıntısız bir motor durup durup arıza çıkartan bir motor değil daha önceden başıma gelenleri söylüyorum evvelden sebring marka egzozum vardı devir saati hafif dalgalanma yapıyordu egzoz söktükten sonra normale döndü başka bir zaman ise devir saati 3500-4000 lere kadar kendi kendine gaz veriyordu hareret müşürü arızalı çıktı değiştirdik düzeldi aynı arıza yı bende hiç yaşamadım ve aracı komple her yerine bakmışsınız gaz kelebeği hassas bir parça devam lı açıp kurcalanması iyi değil ....
    yok abicim arabayı yeni aldık zaten , randımanı arttırmak için gaz kelebeğini temizleteyim dedim , temizletmeseydim keşke , diğer aracım 3 yıldır bende 3 ayda bir gaz kelebeğini kendim temizlerim çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım , octavia nınki temizlenirken bayağı miktarda kurum çıktı , cumartesiye kadar geçmezse komple kelebeği söküp adam akıllı temizleyeceğim , bir temizlemeyle bozulacaksa almayalım bu araçlardan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtlukaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok abicim arabayı yeni aldık zaten , randımanı arttırmak için gaz kelebeğini temizleteyim dedim , temizletmeseydim keşke , diğer aracım 3 yıldır bende 3 ayda bir gaz kelebeğini kendim temizlerim çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım , octavia nınki temizlenirken bayağı miktarda kurum çıktı , cumartesiye kadar geçmezse komple kelebeği söküp adam akıllı temizleyeceğim , bir temizlemeyle bozulacaksa almayalım bu araçlardan
    filtreden gelen gaz kelebeğine giren borunun üzerinde manifolda gidecek ince L şeklinde bir hortum var, takılı değil ise söylediğinizi yapar.O takılı ise adaptasyonu tam yapamıyorlardır.Kutup başını söküp tekrar işinin ehli bir ustaya Vag1553 yada Vas 5054 cihazı ile adaptasyon yaptırın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arasserdaroglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    filtreden gelen gaz kelebeğine giren borunun üzerinde manifolda gidecek ince L şeklinde bir hortum var, takılı değil ise söylediğinizi yapar.O takılı ise adaptasyonu tam yapamıyorlardır.Kutup başını söküp tekrar işinin ehli bir ustaya Vag1553 yada Vas 5054 cihazı ile adaptasyon yaptırın.
    abi aynı dediğin gibi o l tipindeki dediğin hortum heralde tahliye hortumu oluyo çok ince gaz kelebeğine giden borudan çıkıp manifolda gidiyor , onun ucunu çıkarıp elimle tıkadığımda rölanti düzeliyor , oraya 3 farklı hortum denedim ama değişen bişey olmadı , herbirinde orayı tıkadığımda rölanti düzeldi , hangi cihazla yapıldığını bilmiyorum orjinal dediler sadece onda var dediler gittik adaptasyon yapmaya olmadı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi aynı dediğin gibi o l tipindeki dediğin hortum heralde tahliye hortumu oluyo çok ince gaz kelebeğine giden borudan çıkıp manifolda gidiyor , onun ucunu çıkarıp elimle tıkadığımda rölanti düzeliyor , oraya 3 farklı hortum denedim ama değişen bişey olmadı , herbirinde orayı tıkadığımda rölanti düzeldi , hangi cihazla yapıldığını bilmiyorum orjinal dediler sadece onda var dediler gittik adaptasyon yapmaya olmadı
    O L şeklindeki borunun gaz kelebeği borusuna girdiği yerde checkvalf var tek yönlü geçişi sağlayan.Checkvalf patladıysa da sıkıntı yaşatıyor olabilir, Gaz kelebeğine giren boruyu yenilersen düzelebilir yani..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O L şeklindeki borunun gaz kelebeği borusuna girdiği yerde checkvalf var tek yönlü geçişi sağlayan.Checkvalf patladıysa da sıkıntı yaşatıyor olabilir, Gaz kelebeğine giren boruyu yenilersen düzelebilir yani..
    checkvalf dediğiniz sensör mü , gaz kelebeğine giden boru yani hava filtresinden çıkan boru oluyor dimi yanlış anlaşılma olmasın , o boruyu komple değiştirdim ama ben

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğrudur hava filitresinden gaz kelebeğine giden boru.O boru yeni ise, doğru adaptasyondan başka birşey aklıma gelmiyor.Vagcomla falan yapacaksa Önce 10 nolu menüden 00 sıfırlama yapılmalı sonra tanıtma yapılmalı.Yani vw den anlayan bir usta bunu gayet iyi bilir.Checkvalf dediğim şey borunun üzerinde sensör falan değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğrudur hava filitresinden gaz kelebeğine giden boru.O boru yeni ise, doğru adaptasyondan başka birşey aklıma gelmiyor.Vagcomla falan yapacaksa Önce 10 nolu menüden 00 sıfırlama yapılmalı sonra tanıtma yapılmalı.Yani vw den anlayan bir usta bunu gayet iyi bilir.Checkvalf dediğim şey borunun üzerinde sensör falan değil
    usta ne kadar işinin ehlidir bilemiyorum , ancak adaptasyonu gözümün önünde yaptı ve akü kutupbaşını 30 dk çıkık vaziyette bekledi , bu arabadada gaz kelebeği elektronik değil telli , bnm lancer ımdada telli ama onda öyle bir sorun olmuyor nedense

hocam bu arada checkvalf dediğiniz ne oluyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usta ne kadar işinin ehlidir bilemiyorum , ancak adaptasyonu gözümün önünde yaptı ve akü kutupbaşını 30 dk çıkık vaziyette bekledi , bu arabadada gaz kelebeği elektronik değil telli , bnm lancer ımdada telli ama onda öyle bir sorun olmuyor nedense

hocam bu arada checkvalf dediğiniz ne oluyo
    elektronik değil deme Telli bile olsa elektronik' checkvalf tek yönlü akış veya geçiş sağlayan bir parça.Googlelarsan daha iyi anlarsın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektronik değil deme Telli bile olsa elektronik' checkvalf tek yönlü akış veya geçiş sağlayan bir parça.Googlelarsan daha iyi anlarsın
    illaki bi elektornik var tabide bnm kastım tel olmaması haklısınız yanlış oldu , bu parçayı komple söküp adam akıllı temizlesem ne olur sizce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    illaki bi elektornik var tabide bnm kastım tel olmaması haklısınız yanlış oldu , bu parçayı komple söküp adam akıllı temizlesem ne olur sizce
    Temizlememiş miydin?Anladığım kadarıyla dıştan silip adaptasyon yaptırdın..Tabiki güzelce temizledikten sonra adaptasyon yaptır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamm en yakın zamanda dediğiniz gibi yapacağım

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun

Sizdeki aynı sorun bende de mevcut oldugu ve bir türlü yaptıramadığım için aracımı satıyorum bendeki de 98 polo 1.4 16v afh motor..İnşallah çözümü bulursunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun

Sizdeki aynı sorun bende de mevcut oldugu ve bir türlü yaptıramadığım için aracımı satıyorum bendeki de 98 polo 1.4 16v afh motor..İnşallah çözümü bulursunuz
    hocam teknik olarak düşünürsek bu araçta gaz kelebeği temizliğinden önce çalıştırdık , bujileri test amaçlı herhangi birşey olmadı , sonrasında gaz kelebeği sökülmeden üstünde temizlendi , yani eğer bir parça bozulduysa ve bundan dolayı yapıcaksa bu parça gaz kelebeği olmalıdır , bunu değiştirdiğim takdirde hiçbir sıkıntının kalmaması gerekir en kötü ihtimalle

serci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben farklı gaz kelebeğide taktım sonuc yine aynı soğukken rolanti olması gereken seviyelerde 1100 civarı arac 70 dereceden sonra rolanti 1200-1600 arası gaz alıp verıyo sinir hastası oldum 2 ayda bıraktığım yerlerde beni ayrı deli ediyo kaç paraysa verıcem düzelsin diyorum 1000-2000 gözden cıkardım o derece yok salııyolar çıldırmak üzereyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kötü ihtimalle tahliye hortumunun ucunu tıkar öyle gezerim ne yapalım yani

akıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaz kelebeğinin adabtasyonu var onu yaptınızmı cıhaza baglayıp,veya arıza kodu vermıyormu araç ek olarakta yenı aldıgınız kelebekte arızalı çıkabılır orjınalde garantı yok yan sanayıde degişim yaparlar 300 tl olması lazım
    AKINCI GARAJ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)