User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
52 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Castrol Edge 10/60

FakirAli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Castrol Edge 10/60 hakkında

her 5000 km de bir castrol edge 10/60 yağımı rutin olarak değiştiriyorum.. cokta memnunum.. bi arkadasım bugun hafiften kafamı karıştırdı.. çok sık değiştiriyomuşum.. ayrıca aracım aldığımda 117bindeydi su an motoru 163 binde.. 152 binde performans dusuklugunden dolayı keyfi segman atıldı.. hiç açılmamıştı üst kapak.. segman atılıp kapandı hani eksiltme fln oluyormu diye soranlar olursa arabada yağ eksiltme sıfır.. 5000 km bindim 157bin de tekrar yağı değiştirdim ve şu an hala biniyorum su anda 163 binde

sorum şu yönde olucaktı : 10/60 yağ ile maximum kaç km gidilmeli bunun bi sınırı warmı kaçbin km den sonra bu yağ özelliğini kaybedip motor için risk oluşturmaya başlar? 5000 km de bir değiştirerek saçmalıyormuyum acaba? su anda 5500 km oldu ve değiştirmedim gelen cevaplara görede değiştiricem veya değiştirmicem şimdiden teşekkürler..
    hayat acımasız.

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi kaç kişiden daha duymuşum 5 binde değiştirmek daha iyi ama nedenini hep merak etmişimdir..

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sürekli olarak arabasını deneyen yada zorlayan birinin motor yağını zamanından önce değiştirmesinde fayda var neden die sorarsanız sürekli ısınıp soğuyan yağ viskositesini yani akışkanlığını kısa zamanda kaybetmekte bir zaman sora saman gibi olmakta kaba tabiri ile o yüzden motorunu zorlayan aracını sürekli limitlerde kullanan insanların motor yağını vaktinden evvel değiştirerek motorun daha rahat çalışmasını yağ akışkanlığının kaybolması ile oluşucak herhangi bir motor hasarını önlemiş olurlar...
    ..::PASSATURBO1::..

Bulut Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alicim ozaman bizim her 3 bin de bir değiştirmemiz lazım

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sürekli olarak arabasını deneyen yada zorlayan birinin motor yağını zamanından önce değiştirmesinde fayda var neden die sorarsanız sürekli ısınıp soğuyan yağ viskositesini yani akışkanlığını kısa zamanda kaybetmekte bir zaman sora saman gibi olmakta kaba tabiri ile o yüzden motorunu zorlayan aracını sürekli limitlerde kullanan insanların motor yağını vaktinden evvel değiştirerek motorun daha rahat çalışmasını yağ akışkanlığının kaybolması ile oluşucak herhangi bir motor hasarını önlemiş olurlar...
    Mustafa iyi güzel diyosunda bahsedilen yağ benzinciden aldığımız açık yağ değilki zor koşullar için tasarlanmış castrol edge 10-60..

Bence eksiltme yoksa tecrübeli bi motor ustasına yağın akışkanlığını yoğunluğunu filan kontrol ettirip 7-8 bin km de bir değiştirilebilir..

Bende aynı yağı kullanıyorum arabamda 3-4 bin kmdeyken yağ yaklaşık 750 ml eksilmiş oluyo tamamlıyıp 5 binde de değiştiriyorum..eksilmese 6-7 bin km kullanırım.
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabanın yağını,arabayı az kullanırsam 5000 çok kullanırsam 6000de değişirim
    Dr.ECU

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende rutin olarak 5000 de bir değiştiriyorum yağı ve yağ filtresini.yağ eksiltme bendede yok.kullandığım yağ markası lıquı moly..
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle saol. bi gerçek war arabayı sıkıştırırım normal kullanımdada devirli kullanırım severim yani.. ama bu yağ piyasadaki en kaliteli yağ insan şöle bi düşünüo en azından bi 15,000 km eksiltmediği sürece gidermi acaba diye? yani gidip tırt 10-40 açık yağ almıyoruz sonucta edge 10/60
    hayat acımasız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani düzgün ve devirsiz bi arabada 10/60 kullansak 20 binleri görür heralde
    hayat acımasız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle şöle diyim biraz yanlış anlaşılmalar oldu ben kalkıpta 2000-3000km de yağı değiştirin demiyorum zaten bahsettiğimiz yağ 160tl ve yüksek ısılara diğer yağlara oranla daha fazla dayanıcak şekilde imal edilmiş ama şöle izah edersem daha net anlaşılır sadece yıkamacıdan ewe ewden sanaiiye sanaiiden otobana kullanılan bir araç ki buda yaklaşık 3000km den 2000 küsürü gazlanarak yapılmış olur işte o aracın yağ 4000 e gelmeden değişmeli ama günlük kullanılan yapılan 6000km nin 1000 ini gazlayarak yapılan bir araçta 6000-6500km arası değişse iyi olur hiç gazlanmayan bir arçtada 8000-9000 km arası değişmesi gerekir benim edindiğim bilgi ve tecrübelere göre...

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hiç gazlamıyorum ama yinede 5000km'yi görmeden yağı değiştiriyorum

Buarada Ben Mobil 10/60 kullanıyorum fazlasıyla memnunum bundan önce Castrol kullandım şuan Mobil kullanıyorum aralarında zerre kadar fark görmedim.

Tek Fark var
    Castrol 160 lira
    Mobil 85 lira (4lt)

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Buarada Ben Mobil 10/60 kullanıyorum fazlasıyla memnunum bundan önce Castrol kullandım şuan Mobil kullanıyorum aralarında zerre kadar fark görmedim.

Tek Fark var
    Castrol 160 lira
    Mobil 85 lira (4lt)
    basmazsan farkı göremezsin haftaya gel abi yanımıza özledik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    basmazsan farkı göremezsin haftaya gel abi yanımıza özledik
    Sağlık koşulları sebebiyle arabayı kullanamıyorum Mustafa bide artık geçti benden o işler çıkıp rolling yapmak gazlamak zor geliyo bende heves kalmadı

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tek Fark var
    Castrol 160 lira
    Mobil 85 lira (4lt)
    bende neden nicin mobil aldım diye dusunuyordum
    2022 XC90 kiralık spec & 2022 A5 40 TDI & 2017 Golf 1.6 TDI Highline yazılım
    2022 Haybusa full bolt on & 2021 Multi V4S & Kymco Lucky S

vkarayel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben motor yağında km ye hiç bakmam genelde kaçta değiştirmiştim unuturum Yağın rengine göre değiştiririm aracımı şehirlerarasıda kullanıyorum. Çok uzun yaptığımda 12000-13000 kmlerde bile değiştirdiğim oluyor, şehiriçi kullanımda ise 5000-6000 lerde değiştiriyorum genelde. Bence mantıklı olan yağ çubuğuna göre değiştirmek ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    252 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı seko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende neden nicin mobil aldım diye dusunuyordum
    Aynı şekilde Motul var oda aynı para Motul kullanan 3-4 tane Sti arkadaşım var onlarda çok memnun Motul'den bilgin olsun Seko

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz Ailece KAstroll kullanıyoruz. Ayrıca söylentilere göre roll için extra sı var deniyor.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağlık koşulları sebebiyle arabayı kullanamıyorum Mustafa bide artık geçti benden o işler çıkıp rolling yapmak gazlamak zor geliyo bende heves kalmadı

heves kalmadı aldılar zamanında senden hehe

Ertan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu konu için castrol ü aramıştım.servis bakımı kaç bin diyorsa o km de degiştirin demişti yani 10bin 30bin demedi.bir abimde tüplü seat toledo da aynı yagı kullanıyor 15 20binde degişiyor yag tertemiz çokta memnun.bende devamlı 10-60 edge kullanıyorum.gazlasamda gazlamasamda 5bin azami 6 binde yag yag flt degişiyorum.mantıklımı?degil.alışkanlık olmuş hastalık yani.aslında 10binde degişmek lazım. k20 bakımı sever.4lt edge 120tl

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)