arabasını seven 10/60 kullanır atmo turbo diye bi ayrıma hiç gerek yok bence. yukardada bunu diyorum 10/60 sayesinde ısınmalardan gereksiz motor tıkırtıların hepsinden kurtuluosun.. ozamandamı gerek yok ? ki 106 gtinin biraz sıkıştırdıktan sonra nasıl ısındığını herkez bilir ben 4 senedir 106 kullanıyorum 2 senedir 10/60 kullanıyorum farkı fazlasıyla gördüm diyebilirm![]()
hayat acımasız.
Arkadaşlar şu tartışmaların arasında bende bi soru sorayım
. Aracımın fabrika çıkış yağı 5-40. Ben 10-60 castrol koydum şimdi 10000km oldu bi yağ değiştircem ve mobil alcam. Ancak arabaya 10-60 koyduktan sonra biraz hantallaşıtığını hissettim sanki. Araçta stok turbo ile maksimum speclerde şu anda sizce 5-40 a döneyimmi? Aklımda 5*-40 a dönüp aracı biraz rahatlatmak var ve doğal olarakta biraz performans kazancı? Bilen birisi beni aydınlatısa çok sevinirim
Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS
haklı olablirsin açıkcası gti hakkında fazla bi bilgiye sahip değilim.
ne marka kullanıyorsun. çevremde castroll furyası var bizde ona uyduk. iyi deniyor, şikayetçide değilim. hatta vuruntu yapan bi araç vardı edge yi koyduk marş. 30 sn sonra ses kesildi
yaklaşık 4-5 senedir vts de castrol magnatec 10w-40 kullandım 5binde 1 değiştirdim
en son yağ değiştirmemde 1500 km önce edge 5w-40 koydum motor sesinde azalma oldu araba biraz rahatladı araba soğukken yağın ısınmasıda kısaldı, eksiltme durumuna daha bakamadım
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
konuyu hortlatıyorum castrol 10-60 'ın muadili motulde kaçtır teşekkürler
Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???
10-60'ın zararı olmayacağını düşünüyorum
bir de performans düşümü oldu diyenler var, mümkün müdür böyle birşey ?
çok soğuk yerlerde ilk numara kalınlığından dolayı belki ama
Bugüne kadar bütün araçlarımda ( Honda Civic Vti x 4 ve Peugeot 306 gti ) 5/40 Castrol Edge kullandım. Gayet memnundum. Şimdi 5/40 Motul X-Cess aldım. Bu hafta içi yağ değişiminde onu kullanacağım. Ayrıca ben 4000-5000 km arasında mutlaka bakıma sokuyorum. Yağ, yağ filtresi, benzin filtresi, polen filtresi ve bujiler.
Edit : Konuyu hortlattık ama güncel bilgiler olsun![]()
Merdo'm Seni Unutmayacağız...
Hort olsun. 1998 106 Gti yağ değişimi yapacağım bu hafta içi, 3,28 i olan bir arkadaşım castrol 10 60 önerdi ve kendi aracına koyduğunda cok memnun kaldıgını söyledi... 1998 106 Gti için 10 60 bize bi sıkıntı cıkarırmı uygunmudur kullanan oldumu aramızda, şimdiden teşekkürler.
Hangi marka olursa olsun. Tam sentetik 8000 km yarı sentetik 5000 km + yağ filtre değişimi genel bir yağ değişim ortalamasıdır. Marka, model, motor yapısı ve motor gücü için değişkenlikler gösterebilir.
Bunları dışında yağı koyup motorda kullanmaya başladıktan sonra da 1 yıl sonra km dolmasa bile değişmesi doğru olanıdır.
Bunun dışında ki her şey kişisel fantaziden öteye gitmez.
//// PEUGEOT SPORT
Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market
ne desek bos
sanirsin herkesin arabasi uzay araci
10-60 koydum valla iyi geldi
10-60 koydum ses kesildi
10-60 koydum arabanin hosuna gitti
10-60 furyasi bitmez
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)