Yok hocam d2s değil h7 merceği var benim farda
Printable View
Merceğe led filan takmayın. Araştırın bu konuyu. Ben bir çok test yaptım, kendi sracıma uygulamalar yaptım...
Led tam bir hüsran oluyor mercekte. Huylux balast ve yeaky ampül kullanın, sonra bana dua edin.
Balastı boşverin fakat hylux ampülü kesinlikle kullanın.
Evet xenon’dan bahsediyorum.
Aliexpres üzerinden yeaky şeklinde aratırsan dediğim ampüle ulaşacaksındır.
Balast olarak hylux can bus olabilir ama fiyatlar pahalı ne yazık ki.
İstanbul için mavi tuning çekmeköy toptancısından 50 liraya iki balast ve 35 liraya 2 canbus alınıp montajlanabilir.
Arıza yakmıyorsa takılacak araç canbusa ihtiyaç yok.
Hocam düz duvar fotosu istemiştin çok net çekemesem de fikir verebilir.
[IMG]https://i.hizliresim.com/RrVQja.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/pboELq.jpg[/IMG]
@malkoc, aydınlatma fotoğraflarını paylaştığınız ampullerin Aliexpress linkini paylaşabilir misiniz. Açıkçası, ışığın yayılımı bana güzel geldi. Ampulde kullanılan ledlerin tipini merak ettim.
Aldığım ürünün linki bu hocam zaten çoğu led e göre fiyatı da biraz pahalı.
AliExpress'te ne buldum, inanamazsın
CNSUNNYLIGHT Super Bright LED Car Headlight H7 H11/H8 9005/HB3 9006/HB4 9012 D1/D2/D3/D4 H4 H13 45W 6800Lm/Bulb 6000K Pure White-in Car Headlight Bulbs(LED) from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
Link için teşekkürler. İlanda, ampul üzerinde kullanılan led chipleri konusunda detay verilmemiş, ancak ilanda sözü geçen "CSP" ifadesi bir led paketleme yöntemi ve yaygın olarak Lumileds (eski Philips) tarafından kullanılan bir teknoloji. Yani ledler muhtemelen Lumileds'in Luxeon serisindendir ama detayını bilemiyorum.
iJDM High Power LED Headlight Bulbs H1 6000K White, Powered By Luxeon LED with Removable Fan less Heatsink on Aliexpress.com | Alibaba Group
Ben de, yukarıdaki linkteki, Lumileds Luxeon Z ES led kullanan ampulleri aldım ama, halen aracıma takıp deneyemedim. Ampulün üzerindeki ledlerin üretici linki de bu:
LUXEON Z ES High Power LED Emitter | Lumileds
Elbette paylaşırım, yanlız şöyle bir durum var; Aracımın üzerindeki orijinal farları kısalarda H7 ampul kullanıyor. Ben bu H1 ampulleri, aracıma aldığım ancak henüz takmadığım after market far takımı için aldım. Yani farları değiştirmeden bu ampulleri deneme şansım yok. Farları takmam da biraz uzun süreceği için, ampuller bir süre daha yatmaya devam edecek. Ama sözüm olsun, taktığım zaman fotoğrafları paylaşacağım.
Selamlar almayı düşünen varsa yukarıdaki 60 dolarlıkların kalitesinde olan LED ampul isteyen varsa bir tanıdığın elinde var h4, hb3, hb4, h11 olarak tek aplikasyonlular 300, uzun kısa beraber olanları 350TL
Philips chipli olanlardan ise h4, h11, h7 tek aplikasyonlular 200 çift aplikasyonlular 250TL olarak satıyor. Dolar endeksini düşününce Aliexpress'ten ucuza geliyor.
https://s2.eksiup.com/ec1f8022a900.jpeg
https://s2.eksiup.com/39d854a0b188.jpeg
2x 9006 HB4 36W 6000LM LED HEADLIGHT FOG COB BULBS HIGH LOW BEAM KIT 6000K Y6H6 702894195748 | eBay
2X T10 Car Side Light Bulb Canbus Error Free Xenon White 10LED SMD 501 W5W WEDGE | eBay
motorsikletime bu ikisini aldım, takınca yorumları yazarım
TRY 130.81 16ï¼… İndirim | 12 v 55 w kiti xenon H7 H1 H3 H4 H11 H8 H9 H11 HB3 HB4 9005 9006 881 H27 d2S 4300 k 5000 K 6000 k 8000 K HID xenon far
12v 55w kit xenon H7 H1 H3 H4 H11 H8 H9 H11 HB3 HB4 9005 9006 881 H27 D2S 4300k 5000K 6000k 8000K HID xenon headlight-in Car Headlight Bulbs(Xenon) from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
Replika farıma bu kiti alayım diyorum, sizce bir sorun yasar miyim? 35w ve 55w farki nedir hangisini almak gerekli ?
55 watt olanda daha fazla aydınlatma sağlanır ama aracın elektrik teslsatına binecek yük de artacaktır. Replika farlarda halojen mercek kullanılıyor dolayısıyla xenon a uygun olmadığı için zamanla mercekte kararma olacaktır. 35 watt olan kit bile halojen 55 watt lık ampülden daha yüksek sıcaklık yayarken 55 watt bunun da üzerine çıkacaktır. Ama şu da gerçek ki mercekli farda led kullanarak aydınlatma sağlamak çok zor. Bende replika far kullanıyorum 55 dolara AliExpress ten led aldım yine de istediğim sonuca ulaşamadım.
Malesef ne farları ne de ampulleri halen takamadım :(
H4 ampuller aracımda bir hafta durdu, uzunlar hiç yok resmen. Hiç memnun kalmadım
Piyasada satılan en pahalı ledi bile alsanız uzunlarda xenon ya da halojen farın performansını veremiyor. Tek güzel yanı hızlı selektör atabilmesi. Mercekli farımda 3 defa farklı led denedim sonuncusuna 60 dolar para verdim hala vasat. Bu kadar para vermeseydim mutlaka kaliteli bir xenon alırdım ama artık para harcamak istemiyorum.
Philips Led Xenon Zenon H4 H7 H8 H11 H16 6200k Beyaz - n11.com
Philips olunca aklımı karıştırıyor. Bu ilandaki ledleri daha önce mercekli farda kullanan var mı acaba?
Şuan geçici olarak taktığım monza led var bende inanın 3 - 4m anca görebiliyorum. Çok sıkıntı.
Bu ilandaki yorumları okudum herkes başarılı olduuğuunu söylemekte ama led - mercek uyumu korkutuyor işte.
3. parti üretimlerde, okuduğum yorumlara dayanarak söyleyebilirim (Kendim hiç tecrübe etmedim) led ampuller xenon ların performansına yetişemiyor ne yazık ki.
Açıkçası uzunlar için çok birşey istemiyorum :)
kısalarla önümü görmek istiyorum, şuan Monza Ledler sarılardan bile kötü. Önümü bildiğin göremiyorum. Sadece çok karanlık ortamda 3 -5 metre kadar görebiliyorum. bu philips işimi görür mü? var mı daha önce takan kullanan gece otoban gibi biryerde fotoğrafı olan var mıdır :)
abi xenon çok daha iyi biliyorum fakat bundan ağzım yandı bir kere montajını yapan yer balast kablolarını pert edip, ampül sürekli elektrik kesiyordu vs. Polonun ve TDI olduğu için motor kısmıda biraz dar. Güvenilir biri olursa tekrardan xenon montajıda yaptırabilirim.
Mercek işin içine girdiği zaman ledlerin performansı düşüyor. İkisinin odaklama noktası farklı çünkü. Ledler arabanın önüne düşen 2-3 metrelik mesafeyi kuvvetli aydınlattığı için insanlar yanılıyor ve bu yüzden çok aydınlattığını sanıp olumlu yorum yapıyolar. Philips in ledi bile emin ol kaliteli xenon kadar aydınlatmaz
konu açmaya gerek duymadım burdan sormak istedim. Aracıma Uzun ve kısasına ledli xenon taktırmak istiyorum ne marka önerirsiniz aracımda orjinal mercek var h7 kullanıcam
Philips 9000 lümen ampul elbette göz alacaktır.çok yüksek ışık bir şiddetinden bahsediyoruz.Mercekli yada merceksiz fara hangisine takarsanız takın farketmez.
Philips led xenon far ampul h7 | Led cakar | h3 led | h4 led | h5 led | h6 led |