Biraz kurcalayim belki düzelir uğraşıyorum bi umut belki düzelir aracın üzerine takınca belki voltajla vs ile ilgilidir. bi fikrim yok şuan
Printable View
Biraz kurcalayim belki düzelir uğraşıyorum bi umut belki düzelir aracın üzerine takınca belki voltajla vs ile ilgilidir. bi fikrim yok şuan
Adaptorle mi bagladiniz araca yoksa kesip arac elektrigine mi bagladiniz?
Bazi elektrikciler direk adaptoru kesip, arac elektirigine bagliyorlar. Sonuc olarak voltaj farkindan dolayi kameralar iflas ediyor. Elinizdeki kamera 5V yaziyor? 12V araca adaptorsuz bagladiginizda sapitma yapmis olabilir.
evde şarj cihazina baglamistim. Araca normal adaptörle baglayinca kamera düzeldi . icine direk bağlamak için koydukları kablada voltaj ayarlayan bir devre kutusu var. isin ozeti suan kamera duzgun çalışıyor. az once denedim. 206 aracimada dikizden arkayi gormek guc oluyordu hatchback olmasindan da kaynakli ancak kameranin aynasi cok güzel geniş açılı kör nokta olayi falan kaybaldu ayna olarak cok başarılı. yanliz bazi eskileri var 1.cisi 206 yagmus far sensörlü biliosunuz bunun sesorleri ayna ile cama bağlanan noktada oldugundan ayna kökü biraz şişman . kamerayi takinca sağ tarafın görüntü aynanın cama bağlandığı noktadan dolayı gorus açısı olumsuz etkileniyor. birde günes torpidoya vurunca cama parlıyor oda görüntuyu hafiften etkiliyor. çakmakliga bagliyken kontak kapatinca kamerada kapaniyor elektiriye dogrudan baglatsan surekli kamerada elektrik olur mu
intertech kardesim satmayi planladigin arka kamera için pmde telefonu mu attim face kullanmadigim icin ordan takip edemiyorum. Grsmek üzere
Şöyle bir sorum olacak
HDR 1920x1080 30f
WHDR 2560x1080 30f bunlardan hangisini görüntü kalitesi daha iyi olur. Denedim sanki 1. si hdr olan iyi gibi geldi ama tam emin olmadım
Birde LDWS FCWS FCMD gibi ayarlar var bunlar ne oluyor hangi ayarda tutmam gerekir kullanma klıavuzu Çince/korece olduğundan anlayamadım
Image resolution: 4M (2688 x 1512); 9M (4000 x 2250); 13M (4800 x 2700) Şuan 4M de 12M ye getirmem video kalitesini etkiler mi?
Teşekkürler
pay pal hesabı içi 8x6,75 ücret kesilmiş ben sadece 6,75 biliyordum 1 defaya mahsus kamera almak için açmıştım hesabı. paypal hesabını kapatıp geri kalan taksitleri ödememe imkanım olur mu ? ne yapmam gerekir
HDR ve WDR ayrı olurdu. WHDR ne bilmiyorum. HDR ve WDR ani ışık parlamalarında görüntünün beyazlamasını engellemeye yarıyor.
Paypal'n hesabınızdan hiçbir şekilde para kesmemesi gerekiyor. Paypal destekten yazıp ne için para kesildiğini sorup paranızı geri isteyebilirsiniz.
http://i66.tinypic.com/55ezxw.jpg
http://i65.tinypic.com/23lf3te.jpg
aracin sigortasindan adaptörlü kablosu ile bağlayınca bahsettigim açılma kapanma olaylari vs son buldu. Gayet güzel calisiyor. Sorun voltaj farkindan kaynaklaniyormus
Araca göre doğrudan tavan lambasindan elektrik alınabilir. Elektrikcim ile once onu denedik ancak kontak kapatinca bir sure sonra arac beyni tavan lambasinin elektriğini kesiyor. (tavan aydinlatmasi acik unuturlusa aku bitmesin diye bu şekilde bir önlem alınmış ) Bu nedenle doğrudan tavan aydinlatmasindan alamayınca kutu icinden cikan kendi adaptörlü kablosu ile tavan dosemesinin altindan A sütununa ordan direk sigorta sistemine bağladık boylece kamerada surekli güç oluyor, park halideyken ihtiyac olan elektriği elde edebiliyor. Ayrıca kablo kalabalığından kurtulmus olduk. cakmakliktan elektrik almaya gerek kalmıyor.
Kamera hayırlı olsun. Elektrikçi o kabloyu tavan aydınlatma dibi yerine ayna hizasından cam ile tavan döşemesi birleştiği yerden çıkarsaydı daha şık olurdu. Normalde oradan yağmur ve far sensörü için kablo geçiyor (sensör yoksa kablo geçecek boşluk duruyor)
Benim Bluetoothlu teybin mikrofonu aynanın sırtına sabitlersen dediğim yeri kullandım. Hatta kablo güzergahı da aynı :)
Kameranin g-sensör ve motion detection hasasiyeti çok çok başarılı neredeyse araca biri elle dokununca bile kayda girecek seviyede. isteğe göre her ikisininde hasasiyeti ayarlanabiliyor. Hareket sensoru en hasasa alinca yaprak kimildasa devrede. Birde bişey fark ettim kornaya uzun basınca tehlike olarak algiliyor ve event dosyasina görüntüyu alarak silinmeye karşı koruyor.
Bir sorum olacak 2560x1080 30f / 2340x1296 30f bunlardan hangisinin görüntü kalitesi daha yüksek olur
Bugün sipariş ettiğim A118C kamera elime ulaştı en yakın zamanda montajını yapıp buradan paylaşırım..
Ancak sormak istdiğim bir husus var; kamera enerjisini çakmaklıktan alıyor, park halindeyken darbe halinde kameranın çalışıp kayıt alması nasıl oalcak o kafama takıldı? :(
İçinden geçerken mi mazutlu oğlan :D Güle güle kullan gelsinde kurcalayalım.
250. mesaj sorunuza cevap olabilir. kameranin icinden bunun icin ayrıca bir adaptörlü kablo cikiyorsa onu kullanirsiniz. Eğer yoksa bir devre ile voltaji kameranin isteği seviye getirip sigortaya baglarsiniz. ornegin benim kamera 5V ile çalışıyor akü ise 12V doğrudan baglarsaniz kamera olumsuz etkilenir.
2340x1296p 30 FPS daha yüksek kalite verir.
YENİ İNCELEME DUYURUSU
KONUYU DÜZENLİ ŞEKİLDE GÖRMEK İÇİN;
http://www.arac-kamera.com/w9c-aksiy...ncelemesi/8715
http://www.arac-kamera.com/wp-conten...DR-300x169.jpg
Sjcam serisinden esinlenilen bir model olan W9C teknik verilerinde 30 FPS yazsa da 1080p 24 FPS çekebilen bir aksiyon kamerası. Cihazın düşük fiyatlı aksiyon kamerası sınıfında olduğunu söyleyebilirim. Cihazın yanında aksiyon kamerasında olması gereken tüm aksesuarlar geliyor. Araç kamerası modu mevcut. Düşük maliyetli araç kamerası olarak kullanılabilir. Sjcam için üretilen tüm aksesuarlar (batarya dahil) bu cihaz ile uyumlu.
W9C GENEL KALİTESİ
Esinlenilen SJ4000 modeli ile aynı görüş ve kaliteye sahip görünüyor. Tuşların hassasiyeti güzel. Çok aşırı sıkı veya aşırı bol değil. Ancak menüler arasında geçişte kasma olduğu için tuşa basılmamış hissi verebiliyor. Su geçirmez kabın kalitesi oldukça iyi. Kutunun kalitesi alıştığımız aksiyon kameraları ile aynı.
ARTI YÖNLERİ
Wifi,
Fazlaca aksesuarı olması,
2 inc ekran,
900 mah batarya.
EKSİ YÖNLERİ
Menü geçişleri yavaş,
Türkçe menü yok.
Kameranın teknik özelliklerinde yazan çekim kaliteleri gerçeği yansıtmıyor. Aşağıya olması gereken ve gerçek kaliteleri ekledim.
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/12/coz.png
ARAÇ KAMERASI MODU
Cihazın araç kamerası modu bulunuyor. Araç şarjı ve 3 metre micro usb kablo alarak aracı çalıştırdığınızda kayda başlar, aracı kapattığınızda kayıt sonlanır. Aracı kapattıktan sonra kaydın sonlanmasını gecikmeli olarak ayarlayabilirsiniz. İncelemenin devamında araç ve şarj kablosunu alabileceğiniz linkler mevcuttur.
WIFI
Cihazdan yapabildiğiniz tüm ayarları WIFI üzerinden yapabilirsiniz. Görüntüyü anlık olarak cihaza aktarabilir, çektiğiniz kayıtları telefona indirebilirsiniz.
W9C FOTOĞRAFLARI
http://www.arac-kamera.com/wp-conten...DR-300x169.jpghttp://www.arac-kamera.com/wp-conten...DR-300x169.jpg
http://www.arac-kamera.com/wp-conten...DR-300x169.jpghttp://www.arac-kamera.com/wp-conten...DR-300x169.jpg
http://www.arac-kamera.com/wp-conten...58-300x169.jpghttp://www.arac-kamera.com/wp-conten...16-300x169.jpg
W9C FOTOĞRAF ÇEKİM TESTLERİ
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/12/10aef6.png
http://hizliresimyukle.com/images/2016/05/12/22.png
ÇEKİM TESTLERİ
https://youtu.be/mBNIrXjeVmc
https://youtu.be/DcGDBLPMIGY
https://youtu.be/z6LvuoNBWQ8
araç içi
https://youtu.be/Fw8uuN9LfTI
https://youtu.be/o1tXHzc3RQY
https://youtu.be/rjm20cGUiF0
araç üstü gündüz
https://youtu.be/A09v4VnzXks
https://youtu.be/GNEQSTZDACs
https://youtu.be/WkaySAa3b2s
araç üstü gece
https://youtu.be/lMmj2xzDfnY
https://youtu.be/8OxwMxDUOl0
araç kamerası modu
https://youtu.be/a3A25haF6HE
https://youtu.be/t5zurQURTBI
https://youtu.be/2LYierwwSdM
SATIN ALABİLECEĞİNİZ GÜVENİLİR LİNKLER
W9C WIFI Aksiyon kamerası – Gümüş gri – 36.90 dolar
http://www.everbuying.net/product1138091.html
W9C WIFI Aksiyon kamerası – Siyah – 36.90 dolar
http://www.everbuying.net/product1156053.html
3 Metre Micro USB kablo – 2 dolar
http://www.everbuying.net/product1135196.html
Araç şarjı – 3.90 dolar
http://www.everbuying.net/product1124761.html
32 GB micro SD kart – 6.11 dolar
http://www.everbuying.net/product1156138.html
İntertech cevap için teşekkür ederim. düşük çözünürlükte kullanıyormuşum ben
Konuyu açan arkadaşa sormak istiyorum bende araç içi kamera düşünüyorum f/p olarak ne önerirsiniz yani 300 400 civarı gece çekimi de güzel olan bir cihaz modeli verir misiniz ?
Arkadaşlar bende a118c kullanıyorum..
Çakmaklıga takma olayı bana çok estetik gelmedi.Çünkü kablolar sırıtıyor .Bunun için çakmaklık çogaltıcı aparat alıp ona takıp onu gizlemeye de gerek yok.
Ben kameranın çakmaklıga giren o başlıgın ön tarafındaki metale +12v kablo lehimledim.Başlıgın yan tarafındaki metallere de şase olan bi kablo lehimledim bantladım ve gizledim.
Böylece hem çakmaklık boşuna işgal edilmedi hem de ayrıyeten çakmaklık çoğaltıcı almaya gerek kalmadı.Yeni kamera alırsanız bence oto elektrikçinize bu şekılde baglatın.
A118c'nin soyle bir ozelligi mevcut bende yeni kesfettim. Sizle de paylasmak istiyorum, cunku cok onemli. Siz kameraniz kayit yapar sanarken aslinda yapmiyor olabilir.
Olay soyle gelisiyor, gunumuz araclarin cogunda akim koruma sistemi var. Bu sistem marsa bastiginiz anda cakmaklik ve diger elektrik sistemlerinin akimlarini bir anligina kesiyor. A118C kapasitorlu bir kamera ve kontagi cevirdiginiz anda kamera calismaya basliyor, ancak mars bastiginiz anda kapaniyor ve tekrardan kendiliginden acilmiyor. Acmak icin manuel olarak tekrar tuslardan acmaniz lazim.
Bunun onune gecmek icin fuse tab holder denilen meretten aliyoruz ve aracimizin sigortasinda bos olan bir sigortaya takiyor ve elektrik baglantisini yapiyoruz.
Surada arkadas daha detayli anlatmis: https://youtu.be/Ap1P097DIxM
Ya da tek fuse tab alip kablolarla ugrasmaktansa sunu alip sadece kendiniz takabilirsiniz : https://m.aliexpress.com/item/32616340828.html
Mbugra
bahsettigin aparata daha ucuz yollu alternatif olarak
gecikmeli zaman rölesi veya mikroişlemciyle yapılan röleli basit bir devre yapılabilir.Böylece kontagı açtıktan 7 veya 8 saniye sonra(artık kaç saniye istenirse)kamera açılacak şekilde ayarlandıgında bahsettigin sorun ortadan kalkar.Ben kendi aracımda böyle yaptım.Kontak açıldıktan 7 saniye sonra kamera çalışıyor.
İyi günler. Hem aksiyon kamerası olarak hem de araç kamerası olarak kullanmak amacıyla orjinal sjcam sj4000 wifi modelini aldım. Her şeyi iyi güzel ama seslerde bir hışırtı var. Sualtı kılıfına koymadan da bu ses var. Bu konuda bir bilgin var mı teşekkürler.
Merhaba bu dediğiniz olay her araçta olmuyor. Çok nadir oluyor. Genellikle dizel araçlarda ve olması gerekenden fazla süre kontak çevrilmediği zaman meydana geliyor. Şuana kadar bir kaç araçta gördüm bu durumu sadece.
Sj4000 wifi modeli şarj olurken çalıştığı zaman bir parazit sesi meydana gelmektedir. Çoğu kamerada bu olay var ancak SJ4000, sj4000 wifi, ve m10 modellerinde bu ses diğer cihazlara göre daha fazla duyuluyor.
KAMPANYA DUYURULARI
A118-C ARAÇ KAMERASI
Normalde 56 dolar civarında satılıyordu. Fiyatı 51.55 dolara düştü. "Evidvrd" indirim kodu ile 48.99 dolara satın alabilirsiniz.
İncelemesi ve güvenilir satın alma linkleri için;
http://www.arac-kamera.com/b40-arac-...incelemesi/139
XIAOMI YI ARAÇ KAMERASI
Normal fiyatı 61.36 olan xiaomi yi araç kamerasını "EYIdvr0" indirim kodu ile 57.99 dolara satın alabilirsiniz.
İncelemesi ve güvenilir satın alma linkleri için;
http://www.arac-kamera.com/xiaomi-yi...-kamerasi/6494
XIOMİ YI AKSIYON KAMERASI
Normalde 69.99 dolar fiyat olan xiaomi yi aksiyon kamerasını "Ecamym" indirim kodu ile fiyatı 67.49 dolara satın alabilirsiniz.
İncelemesi ve güvenilir satın alma linkleri için;
Xiomi Yi Aksiyon Kamerası İncelemesi | Araç Kamerası Rehberi/Tavsiyesi
YENİ İNCELEME DUYURUSU
Sj6000 WIFI modelinin incelemesi bitti. İndirim kodları ve incelemeye ulaşabileceğiniz link;
http://www.arac-kamera.com/sj6000-wi...ncelemesi/8768
bu dvr kameralar kabak gibi göründüğü sürece sıkıntı.. firmalar bu kameraları bir şekilde aracın içinde kamufle şeklinde üretmedikleri sürece sıkıntı..
daha 1 ay önce arkadaşın kadıköy modada ara sokakda arabadaki dvr kamerayı üstünde bırakıp yemeğe gidince kelebeği patlatıp kamerayı alıp kaçıyorlar.. işin komik yanı aracın orjinal kelebeği o dvr dan misli misli pahalı..
İncelemeye bakmanızı tavsiye ederim
A118 Araç Kamerası İncelemesi | Araç Kamerası Rehberi/Tavsiyesi
B40 modelini biliyorum güzelde ama oda kamufle gizli saklı değil taktığınız aracın o camdaki filmli alanı çok geniş o yüzden görülmüyor ama o film sanırım kameranın görüşünüde sıkıntı veriyordur... her araçda o kadar geniş olmuyor bazı araçlarda nerdeyse hiç olmuyor o zamanda kamera ön camda kabak gibi görünür gibime geliyor...
şimdilik en orjinal sanırım bu iç aynalı dvr lar var ama takmalı çıkmalı değil. normal komple araca uygun baraketiyle beraber satılanlar orjinal aynayı çıkartıp onu takıyorsunuz sanırım şu an için en az dikkat çeken ve orjinal öyle bir şey olur. yada ön ızgara içi falan oralaya yerleştirilen bir dvr.. mercedeslerdeki gibi..
Ben de hem A118 hem de G1WC mevcut. G1WC dediginiz gibi cok ortada, ancak aynisini 118 icin soylemecegim. Gerci bu arabadan arabaya degisir, citroen picasso gibi genis ve tavanin belli bir bolumune uzanan camlarda cok belli olabilir. Kendim 118'i camin ustunde hgs yapistirdigimiz noktali yere monte ettim ve neredeyse hic gozukmuyor. Cok cok dikkatli bakmak lazim ki, lensi goresiniz.
Ote yandan @intertech, benim 118 dedigim olayi yapmakta. Bu yuzden genellikle ilk calistirmay gostergedeki lambalar sonmeden calistiriyorum, boyle yapinca o sorunla karsilasmiyorum.
Aynalı cihazlar daha sorunlu. Aynaya bağlı titreşimleri daha çok alıyor, sağ tarafı (kamera soldaysa) görmekte zorlanıyor. A118'i kendi aracımda kullanıyorum. Tırtıklı alan görüntü için sıkıntı yaratmıyor. Test videolarına aşağıdaki youtube listesinden ulaşabilirsiniz.
https://www.youtube.com/playlist?lis...wYettjThDJ2L6M
Tırtıklı alanı olmayan araçlar için Junsun S100 modeli kurtarıcı olacak gibime geldiği için bu konu içerisinde cihaz hakkında bilgi istendiğinde cihazı test etmek için satın aldım. Yakın zamanda daha iyi kamufle olacağını düşündüğüm bir inceleme ile hazırlayacağım.
Dizel araçlarda çalıştırması süresi daha uzun olduğu için görülüyor. Önceki sayfadaki yöntemi biraz daha araştırıp görsel bir rehber hazırlamaya çalışacağım.
yalnız bir konuyu açıklık getiriyim konuyu açan arkadaş helal olsun çok kovalıyor bunu sanırım menfaat ticari bir kagı içindede yapmıyor yardım amaçlı yapıyor.. tebrik etmek lazım.. ben şahsım adına bunu yazmak istedim fazla yazmasamda konuyu yakından takipdeyim..
G1w bende var iyi hoş ama dediğiniz gibi kabak gibi dörünüyor :) kullanmıyorum ne zamandır..
Aynı şekilde ben de katılıyorum.. İlk okuduğum zaman hangisini neyi satmaya çalışıyor diye düşünürken baktım hiç bir şekilde kendisi para kazanma amaçlı değil bilakis indirim kodlu ürünlerle yurtdışı sitelerden satın alınmasında yardımcı oluyor..
Ürün denemeleri keza çok detaylı, gerek videolu gerekse sözel resimli anlatımlar çok açıklayıcı..
Sorduğumuz sorulara da cevap vermesi işin kaymaklı tarafı..
Ben de şahsım adınaçok teşekkür ediyorum size @intertech
:)
1 yıldan fazladır b40 a118 kullanıyorum.Resmen arabanın bir parçası oldu orada kimse anlamıyor bile sensör zannediyor :)
Adananın sıcağında güneş altında yazın 50 derecedede kavruldu,Nevşehirin kışın soğunda -20 derecedede dondu.Hala mükemmel çalışıyor ve beni hiç üzmüyor :) Arabaya aldığım en mantklı parçalardan birisi şu zamana kadar :) Bazen sök tak yapınca odağı kaçıyor neden böyle oluyor bilmiyorum ama olsun o kadarda :)
Hatta 1 yıl önce kafama takıp Pov bile çektim video a118 ile aahaha(bereyi geçirip ucuna kamerayı taktım ahaha)
https://www.youtube.com/watch?v=Y1iOY8LdMVg
https://www.youtube.com/watch?v=Y1iOY8LdMVg
xiomi 4k çıkmış heralde bilginiz var mı ?
https://usacart.yitechnology.com/col...-action-camera