masallah...bizim 14o binde ses gelmeye basladı
![]()
420 bin kmde vti ımz vardı her 9 bin km de bir bakım yapılırdı nokta boya yoktu geçen ay satıldıaynı şekilde onunda üst kapağı bile sökülmedi
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
honda servisinde servis müdürü ile bir müşterinin tartıştığını gördüm.konu şuymuş
"arabasına aşırı titiz olan bir emekli savcı arabayı servise bırakırken servis müdürüne aracın sekman atılması konusunda isteğini belirtmiş.arabayı bırakıp gitmiş.servis kompresyon değererini ölçüp gerek görmediği için (demekki herzaman paragöz olmuyorlar) sekman değişimi yapmamış.ondan sonra adamı çağırmışlar ve adam siz benden daha iyimi bileceksiniz diye kıyameti koparıyordu.
araç 91 model integra 740 binde
![]()
hey maşallah740 bin..
adam gibi kullansak şu arabalar evladiyelik de işte.. yok roll du yok drag dı
yok bakalım kaç basacazdı
ömrünü kısaltıoz...
Honda bu kilometre konusunda en zor anlaşılan araçların başında gelir sonra toyota denilebilir. çünkü japon araçlarının yıpranma payları çok az. parça eskitmezler bu nedenle kilometrelerini göstermezler.
Ben size bir örnek vereyim. Biz 2. el de %70 araçları galerilere veriyoruz. adamalar arabanın fiyatından önce "abi en son kaç kmde bakıma girmiş?" diye soruyor. Misal 167.000 kmde bir araç geldi elimize bu araç en son 81.000 km de 2 sene önce yetkili serviste bakıma girmiş. alan galerici bunu 93.000 kmye düşürür sonra abuk subuk birşeyden (silecek değiştirme, ampul değiştirme vb..) servise aracı götürürler bu durumda araç en son yetkili serviste 93.000 km de bakıma girmiş olur. sonrasındaki aşamalarda aracın eğer çok yıpranmışsa direksiyon ve vites topuzu daha iyi olan çıkmayla değiştirilir yada deri kaplanır hatta satarken extra aksesuar unsuru olarak müşteriye sunulur. çok kral bir kuaför temizilikten geçer. ve vitrine konulur. TAA TAAAAA!!! işte size 93.000 km de bebek gibi bir arabaama sorarsanız 74.000 km si çalınmış bir araba. araç servise gider, ustaya gösterilir güzel denilir. mis gibi biner kullanırsınız. bunlar insafsız olanlar.
2. örnek daha insaflılar ama yine çakal olanlar. araçlarda ortalama 60.000 km de bir trigger kayışı değişimi uygun görülür. misal araç 121.000 km dedir fakat 2. trigger bakımı yapılmamıştır. galeri bunu 57.000 km ye çeker size daha ilk triggeri bile yapılmadı die satar alırsınız trigger yapar kullanırsınız sizin gönlünüz rahattır galericide yalandan vicdanını rahatlatır.
dizel arabalarda motor üfler ve yaygın bir davranışla yağ çubuğu çekilip aracın üfleyip üflemediği kontrol edilir ancak bununda yeni bir yöntemi vardır yağ çubuğunun içine sünger tıkamak!!!! çubuk çekilir üfleme yoktur motor iyidir!!!! bilmem anlatabildimmi.
271.000 kmde hyundai satıldı burdan, galerici 90.000 km ye düşürdü aracın motorunda yaklaşık 1 lt kalın yağ var gerisi full katkı motor sesi sanki 0 gibi üfleme ve duman olayı yok. ve sadece 3-5 bin km gerisinde sizi tanımaz!!!
firmama kiralamadan dönen henüz 10.000 ilk bakımları yapılmayan araçlar geldi. bu araçların ortalama km leri 10 ile 14.000 km arasındaydı. kiralık araçlar oldukları için kullananlar zamanında getirmemişler araçları ve normal koşullarda bu kmlerde servise giderlerse araçlar garanti dışında. hemen galeriler atladı hepsi satıldı. araçlar otopazarında en yüksek km lisi 4.500 km deydi. hepside daha ilk bakıma girmemişlerdi. km yi 2.000 yapan bile vardı. hepsi ilk bakıma geldiler ve garanti kapsamında oldular...
Ha bunlar gerçekten kötü ticaret yapanlar. İyi yokmu tabiki var. hatta kurumsal bir firmadan daha iyi iş yapanlar bile var. ben burda şahit oldukarımdan sadece birkaçını anlattım. daha çok varda yazmaktan yoruldum
Yani işin kısası anlaşılmıcak hale getiriyorlar...
bu tarz adamlardan o paralar cok guzel cıkar...bu dunyada cıkmasa dıger dunyada cıkar...
Eeeee onlarda çalışıp ALIN TERleriyle, evlerine HELAL lokma götürüyorlar.
Kimse kusura bakmasın ama bu anlattıklarım 1 e 1 gerçek ve olan olaylar. Ve bu yapılanların ha cebinizden evinizden bi eşyanızın paranızın çalınması yada kilometre düşürülmesi benim için hiç farkı yok 2 side hırsızlık.
o parayı götürdüğün karıdan da hayır gelmez
buyuttugun ewlattan da
yalnız öylelerine bu dunya da bısey olmuyo öteki tarafa saklıolar demekki
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)