W124 200E de yapardım. 200K km kullandım her hafta bir kaç kere yapardım, her hangi bir sorun yaşamadım, fakat genelde burnaut oluyor mercedes de. Freni bırakınca zıpkın gibi fırlardı koca araba.
W124 200E de yapardım. 200K km kullandım her hafta bir kaç kere yapardım, her hangi bir sorun yaşamadım, fakat genelde burnaut oluyor mercedes de. Freni bırakınca zıpkın gibi fırlardı koca araba.
bbm pin :2B244451
http://m.imgur.com/PPwPp2t
Steptronic şanzımanlarda varmış.
hep otomatık araca bındık 1 2 artık ınsan bı yerden sonra cakallıkları kapıyor.. ben yapıyorum bu olayı dık bayırlarda gerı gelırken falan ıse yarıyor , ışıklarda falan kalkış esnasında erken kalkmanız gerekıyorsa yapabılırsınız ben yapıyorum daha hıc sorun yasamadım , ama pekte ıhtıyac duyulan bırsey degıl.. fren dısklerınıde bozuyor muhtemelen. bmw yle lastık yakıyorum o sekılde o ayrı tabıeglencelı oluyor.
Bmw E34
arkadaşlar fren diskleri hareket etmiyor neden zarar görsün. Bi tarafınızdan uydurmayın yorum yaparken. Sakıncalarına gelince. Tork konvertörlü araçlar yağ ısınır ve torku boşaltamadığı için rulman zarar görür. Ama bazı turbo arabalarda zaten yapmanıza izin vermez gaz kelebeğini açmaz benim volvoda da s70 de 3000 deviri geçirtmiyor gaz kelebeği yani daha turbo dolamadan tork bindirmeden yapabiliyorsun gaza istediğin kadar bas. Arkadan itişli arabalarda sıkıntı daha az olur çünkü aktarma arkada olduğu için konvertöre daha az yük biner arka lastikler döndüğü için. Hızlı kalkmak için otomatiklerde N de gaza oturup D ye atmaktan daha az zararlı olduğu kesin o yüzden hızlı kalkacaksanız doğru yöntem bu.
IN BOOST WE TRUST
deneme amaçlı boşta( N ) sabit gaz verip sonra ( D ) ye almıştım amacına ulaşırmı bilmem, aynı anda gaz/fren kendi osuruğunda boğulmak gibi
bu sisteme gereksiz yük bindirecektir. ancak sol ayağın frende vitesin D de olması, sağ ayak ile gaz verilip belli devire kadar devrin arttırılması normal şartlarda hiçbir soruna yol açmaz, araç olduğu yerde patinaj yapmaya başklar. yeterki araç vites değiştirecek kadar devirlenmesin durduğu yerde. aslında bu bile kısa vade de ciddi bir hasara yol açmayacaktır çünkü tork konvertörü, içindeki yağın mekanik hareketi fiziksel olarak bağlı olmadan aktarması sebebiyle yağın ısınmasına yol açacaktır hepsi o. bu tıpkı arazi aracıyla çok dik bir tepeye çıkmaya çalışıp motor gücünün yetmemesi ve aracın D deyken geri gitmesi gibi bir durum oluşturur.
"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir,fendir" M.K.Atatürk.
Otomatik şanzımanlarda eğer araba tork konvertürlü ise ,araç D'deyken frene basıp gaza basmak tork konvertörü doldurur, çok yapmamak lazım zararlı
eğer araba dsg gibi çift kavrama veya tek kavramaları otomatik şanzımansa debriyajı bitirir, ayrıca aşırı titreşim şanzıman mekatroniğine zarar verebilir
eğer araba robotize diye geçen aslında manuel olup otomatikleştirilmiş şanzımansa düz viteste yapılan işlemden farkı olmaz, zaten genelde sorunlu oluyorlar hiç tavsiye etmem
CVT lerde zincirin aşınmasına yol açabilir,
normalde drag otomatikler trans brake diye özellik oluyor, şanzıman çıkışından kitliyor turbo ve tork konvertörün tam dolmasına olanak sağlıyor
Bosphorus Innovations - Water/ Methanol Injection Kits
http://tr.bosphorusinnovations.com/
facebook.com/BosphorusInnovations
instagram.com/bosphorus_innovations/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)