User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Otomatik viteslerde fren ile devir arttırıp kalkmak ???

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    W124 200E de yapardım. 200K km kullandım her hafta bir kaç kere yapardım, her hangi bir sorun yaşamadım, fakat genelde burnaut oluyor mercedes de. Freni bırakınca zıpkın gibi fırlardı koca araba.
    bbm pin :2B244451

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim araçta varmı acaba ? R56 mini cooper S... google dan baktım kimi bende var kimi yok yazmış.. Nasıl anlıcaz olup olmadıgını ?
    http://m.imgur.com/PPwPp2t

Steptronic şanzımanlarda varmış.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://m.imgur.com/PPwPp2t

Steptronic şanzımanlarda varmış.
    Soru üstüne soru gibi oluyor ama steptronik olup olmadıgını nasıl bilicez aracın ? Yani benimkinin..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

*MERT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep otomatık araca bındık 1 2 artık ınsan bı yerden sonra cakallıkları kapıyor.. ben yapıyorum bu olayı dık bayırlarda gerı gelırken falan ıse yarıyor , ışıklarda falan kalkış esnasında erken kalkmanız gerekıyorsa yapabılırsınız ben yapıyorum daha hıc sorun yasamadım , ama pekte ıhtıyac duyulan bırsey degıl.. fren dısklerınıde bozuyor muhtemelen. bmw yle lastık yakıyorum o sekılde o ayrı tabı eglencelı oluyor.
    Bmw E34

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Soru üstüne soru gibi oluyor ama steptronik olup olmadıgını nasıl bilicez aracın ? Yani benimkinin..
    O kadarını bilemiyorum mini ilgi alanım dışında. Serviste şasi numarasıyla sorgulatıp tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz.

@*MERT Fren disklerini mi bozuyormuş???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar fren diskleri hareket etmiyor neden zarar görsün. Bi tarafınızdan uydurmayın yorum yaparken. Sakıncalarına gelince. Tork konvertörlü araçlar yağ ısınır ve torku boşaltamadığı için rulman zarar görür. Ama bazı turbo arabalarda zaten yapmanıza izin vermez gaz kelebeğini açmaz benim volvoda da s70 de 3000 deviri geçirtmiyor gaz kelebeği yani daha turbo dolamadan tork bindirmeden yapabiliyorsun gaza istediğin kadar bas. Arkadan itişli arabalarda sıkıntı daha az olur çünkü aktarma arkada olduğu için konvertöre daha az yük biner arka lastikler döndüğü için. Hızlı kalkmak için otomatiklerde N de gaza oturup D ye atmaktan daha az zararlı olduğu kesin o yüzden hızlı kalkacaksanız doğru yöntem bu.
    IN BOOST WE TRUST

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    deneme amaçlı boşta( N ) sabit gaz verip sonra ( D ) ye almıştım amacına ulaşırmı bilmem, aynı anda gaz/fren kendi osuruğunda boğulmak gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.S.C Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    deneme amaçlı boşta( N ) sabit gaz verip sonra ( D ) ye almıştım amacına ulaşırmı bilmem, aynı anda gaz/fren kendi osuruğunda boğulmak gibi
    bu sisteme gereksiz yük bindirecektir. ancak sol ayağın frende vitesin D de olması, sağ ayak ile gaz verilip belli devire kadar devrin arttırılması normal şartlarda hiçbir soruna yol açmaz, araç olduğu yerde patinaj yapmaya başklar. yeterki araç vites değiştirecek kadar devirlenmesin durduğu yerde. aslında bu bile kısa vade de ciddi bir hasara yol açmayacaktır çünkü tork konvertörü, içindeki yağın mekanik hareketi fiziksel olarak bağlı olmadan aktarması sebebiyle yağın ısınmasına yol açacaktır hepsi o. bu tıpkı arazi aracıyla çok dik bir tepeye çıkmaya çalışıp motor gücünün yetmemesi ve aracın D deyken geri gitmesi gibi bir durum oluşturur.
    "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir,fendir" M.K.Atatürk.

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomatik şanzımanlarda eğer araba tork konvertürlü ise ,araç D'deyken frene basıp gaza basmak tork konvertörü doldurur, çok yapmamak lazım zararlı
    eğer araba dsg gibi çift kavrama veya tek kavramaları otomatik şanzımansa debriyajı bitirir, ayrıca aşırı titreşim şanzıman mekatroniğine zarar verebilir
    eğer araba robotize diye geçen aslında manuel olup otomatikleştirilmiş şanzımansa düz viteste yapılan işlemden farkı olmaz, zaten genelde sorunlu oluyorlar hiç tavsiye etmem
    CVT lerde zincirin aşınmasına yol açabilir,

normalde drag otomatikler trans brake diye özellik oluyor, şanzıman çıkışından kitliyor turbo ve tork konvertörün tam dolmasına olanak sağlıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)