benden önceki sahibi sağolsun anahtarlara gayet iyi bakmış aslında.. biri dışında (ilk fotoda ortadaki anahtar) ona da plastik düğmeleri buldum yan sanayi we taktım.. fakat duruşu çok hoşuma gitmedi.. kendi temiz olan anahtarımın da eskimesinden korktuğum için ebay den kesilmemiş yeni anahtarlardan spariş werdim ve 10 günde elime ulaştı. şimdi bu yöntemle kodalama yapıldığını biliyorum hatta kumandam çalışmasına rağmen denemiştim bi kere we işe yaramıştı..
Kapıyı normal anahtarla açın ve arabanım içine girin kapıyı kapatın
kapıları ve pencerelerin tam kapalı olduğuna emin olun
sonra sürücü kapısını çok kısa şekilde açın ve tekrar kapatın (3saniye)
anahtarı kontağa sokun ve bir kere çevirin (sadece bir kere çevirin sadece radio devreye girer bir kere çevrilince) ve 4 saniye içinde anahtarı geri çevirin ve kontaktan çıkarın
hemen ardından kapı açma düğmesine basın (eliniz hep açma düğmesinde durması lazım işlem bitene kadar sakın elinizi kapı açma düğmesinden çekmeyin saliselik bile çekerseniz işlem başarısız olur.)
Eliniz kapı açma düğmesine basılı iken art arda 3 kere kapı kapama düğmesine basın.
sorum şu şimdi benim yeni anahtarım kesilmemiş olduğundan kodlama yapamaz mıyım.. yani kapıyı diğer anahtarla açıp kodlamayı yeni anahtarla yapsam olur mu? araba kanar mı buna? illa kestirip öyle mi denemek zorundayım? bide bu anahtar presli yani içine immoblizer ın çipini takmak için maket bıçağıyla falan ayırarak açmak lazım sonra kapatmada sorun olur mu? hem bunu hem de ucunu kesmeyi yapabilecek güvenilir bi yer de biliyosanız süper olur
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. fotolar aşağıda..
![]()