User Tag List

8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: F30 320ied N13 için Custom Egzoz Önerisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

F30 320ied N13 için Custom Egzoz Önerisi

Merhaba, F30 320ied aracıma komple custom egzoz yaptırmak istiyorum ve sizlere sorularım var. Amacım polisle sorun yaşatmayacak, minimum ses(derinden gelen hafif tok ses) ile maksimum performansı almak ve uzun yolda 120-130km hızla giderken baş ağrıtmaması. Araçta stage 2 yazılım, 10.8 intercooler, downpipe ve kutu içi filtre var. Kağıt üzerinde 235hp-350nm. Sizce nasıl bir egzoz yaptırmalıyım? Free flow susturucu ile spor susturucu arasında bir fark var mıdır?

- Downpipe'ı söküp spor katalizör, ortaya stock susturucudan büyük free flow susturucu ve stock son susturucudan küçükk yine free flow susturucu koyup komple 63mm krom borularla bir sistem yapsam nasıl ses alırım? Downpipe'ı bıraksam bu setupta ses artar mı? Daha önce deneyen varsa örnek olması için paylaşabilirse çok sevinirim.

- Downpipe olduğu gibi dursa ortaya büyük spor susturucu, sona da sağ sol çift olmak üzere iki tane küçük spor susturucu koysam alacağım ses nasıl olur ve arabayı fazladan bir susturucu ile gereksiz boğmuş olur muyum?

Egzoz konusunda hiç bilgim yok sadece kulaktan duyma bilgiler bu yüzden önerilerinizi merakla bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonradan egzoz işi sıkıntı, 63 lük egzoz iş görür o güçlerde, 76 yapınca susturmak imkansız bir hal alıyor, markalı susturucular ve sportcat kullanmak hem muayene hem de polis için rahatlık olur, çift çıkış işi riskli, tek çıkışta bırakmak mantıklı, düşünürseniz arkadaşımda kaliteli bir marka 63 uyumlu orta susturucu vardı.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Steph Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, F30 320ied aracıma komple custom egzoz yaptırmak istiyorum ve sizlere sorularım var. Amacım polisle sorun yaşatmayacak, minimum ses(derinden gelen hafif tok ses) ile maksimum performansı almak ve uzun yolda 120-130km hızla giderken baş ağrıtmaması. Araçta stage 2 yazılım, 10.8 intercooler, downpipe ve kutu içi filtre var. Kağıt üzerinde 235hp-350nm. Sizce nasıl bir egzoz yaptırmalıyım? Free flow susturucu ile spor susturucu arasında bir fark var mıdır?

- Downpipe'ı söküp spor katalizör, ortaya stock susturucudan büyük free flow susturucu ve stock son susturucudan küçükk yine free flow susturucu koyup komple 63mm krom borularla bir sistem yapsam nasıl ses alırım? Downpipe'ı bıraksam bu setupta ses artar mı? Daha önce deneyen varsa örnek olması için paylaşabilirse çok sevinirim.

- Downpipe olduğu gibi dursa ortaya büyük spor susturucu, sona da sağ sol çift olmak üzere iki tane küçük spor susturucu koysam alacağım ses nasıl olur ve arabayı fazladan bir susturucu ile gereksiz boğmuş olur muyum?

Egzoz konusunda hiç bilgim yok sadece kulaktan duyma bilgiler bu yüzden önerilerinizi merakla bekliyorum.
    Senin yerine olsam downpipe yerine Spor katalizör taktırırdım. Boruları da orjinal bırakıp son susturucuyu spor tip bi susturucu ile değiştirirdim. Hem aşırı bi ses artışı olmaz diye düşünüyorum bu setup ile hem de az maliyetli ama performansa katkıda bulunan bi sistem olur.

bende n20 320i var. Downpipe dahil 76mm krom egzoz yaptırdım. Orta susturucu ve son susturucu da olmasına rağmen ses çok fazla oldu. Bu sebeple downpipe ı söküp orj katı geri taktım.

Bu şekilde gayet günlük binebileceğim bi kıvama geldi. Cold start ta hala çok aşırı ses çıkıyor ama voortek son susturucu olduğu için kapıyorum komşuları rahatsız etmemek için.

oesan1995 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben n13 116i aracıma sizinle aynı setup 70 lik dp 2 spor susturucu olmak üzere sistem yaptırdım biraz uğultu var size önerim orta warex kumandalı sona spor dp yaparsanız bence memnun kalırsınız linkte size kendi aracımın sesini iletiyorum

ProtunedPerformance Stage 2 F20 116i100-200 acceleration - YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oesan1995 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben n13 116i aracıma sizinle aynı setup 70 lik dp 2 spor susturucu olmak üzere sistem yaptırdım biraz uğultu var size önerim orta warex kumandalı sona spor dp yaparsanız bence memnun kalırsınız linkte size kendi aracımın sesini iletiyorum

ProtunedPerformance Stage 2 F20 116i100-200 acceleration - YouTube
    Şu an için aklıma en çok yatan sistem bu sanırım orta warex sona spor. Yakın bir arkadaşımın 1.4tsi aracında buna benzer bir sistem var ses warex açıkken bile rahatız etmeyecek seviyedeydi. Geçen gün şansıma sizin aracın da sesini duyma fırsatı buldum çok hoşuma gitti maşallah. Daha önce dp ile birlikte sadece sona spor susturucu takmıştım gürül gürül olmuştu ve ses içeriye çok uğultulu geliyordu ve özellikle egzoz 3000 devire kadar bağırıp üst devirlerde kesiliyordu. Artık usta ile de görüşüp ona göre bir sistem yapacağım sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnzdmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin yerine olsam downpipe yerine Spor katalizör taktırırdım. Boruları da orjinal bırakıp son susturucuyu spor tip bi susturucu ile değiştirirdim. Hem aşırı bi ses artışı olmaz diye düşünüyorum bu setup ile hem de az maliyetli ama performansa katkıda bulunan bi sistem olur.

bende n20 320i var. Downpipe dahil 76mm krom egzoz yaptırdım. Orta susturucu ve son susturucu da olmasına rağmen ses çok fazla oldu. Bu sebeple downpipe ı söküp orj katı geri taktım.

Bu şekilde gayet günlük binebileceğim bi kıvama geldi. Cold start ta hala çok aşırı ses çıkıyor ama voortek son susturucu olduğu için kapıyorum komşuları rahatsız etmemek için.
    dp'nin ses sıkıntısını ben de çektim çare olarak taktırdığım spor son susturucu çıkartıp orjinale dönmüştüm. Ustam ile görüşüp uygun görürse ya kumandalı bir sistem yapacağız arkadaşın dediği gibi ya da dp yi söküp yerine spor kat daha sonra spor susturucu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Özgür Güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonradan egzoz işi sıkıntı, 63 lük egzoz iş görür o güçlerde, 76 yapınca susturmak imkansız bir hal alıyor, markalı susturucular ve sportcat kullanmak hem muayene hem de polis için rahatlık olur, çift çıkış işi riskli, tek çıkışta bırakmak mantıklı, düşünürseniz arkadaşımda kaliteli bir marka 63 uyumlu orta susturucu vardı.
    susturucu hangi marka bir de sesini duyabileceğim video vs varsa eğer çok sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hg-motorsport bull-x free flow krom susturucu İlan No: 971871882

Belki youtube da vardır videosu

Arkadaşın ilanı bu, 2 tane aldı, birini 2.0 tsi cc nin ortaya taktı araba rahatlasın diye, fiyatı yüksek yazmış da yardımcı olur sana düşünürsen.

20i ed egzoz çapı 63 dü galiba, o flow için yeterli bi çap, ben olsam sadece susturucu değişir, sportcat takardım, benim eski astradaki m5 katalizör çok iyi olurdu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler