User Tag List

4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: TSi motorda zincir değişim periyodu hakk.

35AV7431 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question TSi motorda zincir değişim periyodu hakk.

Merhaba,

2015 1.4 TSi 160HP CTH motor 82.700KM’de servis bakımlı Volkswagen Scirocco aracım var. Yaklaşık 10 yaşında ve sabahları 3-5 saniye civarı zincir sesi geliyor ve ses anında kesiliyor. Bildigim kadarıyla zincir değişim periyodu 150.000KM’de ama 3 sorum var bu konuda çünkü internette bilende bilmeyende yorum yapıyor. Bu konuyu netleştirmek istiyorum.

1- Bu ses ilk çalıştırmada normal mi? Veya normal kabul edilebilecek ses süresi nedir?
    2- Yaşı itibariyle zincir değiştirmeme gerek var mı?
    3- Bu işin periyotları değişim km ve süreleri nelerdir?

Şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

derviscapaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2015 İbiza Cupra Yetkili Servis bakımlı aracım için 80 bin km de 9. yıl bakımına yetkili servise gittim. Zincir değişimi için 160 bin km civarında yapıyoruz dediler. Fakat tarif ettiğinize göre sizin değişim zamanı gelmiş. Sabah araç soğukken 2-3 saniye zincir sesi gelir sonra hemen kesilir. Değişim yapmanızda fayda var.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 TSI 105 hp fr aracımında 120.000km bakımdayken alt karter cevresinde hafif kaçaklar var conta değişimi için sökerken zincire bakmışlardı çok hafif uzama var 10,20 bin km sonra zincir değişimi ister hazır açılmışken değiştirelim demişlerdi.

bu arada zincir değişimi için ya yetkili servis yada bu işi daha önce çok kez yapmış deneyimli bir ustaya yaptırın sonrasında başınız ağrımasın.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayide çok fazla vakit geçiren birisi olarak, 60 binde zincir değişen arabada gördüm, 300 binde zincir değişen arabada gördüm. Mevzu sadece km değil mevzunun bir çok etkeni olması, yanlış yağ kullanımı, aracı sıkıştırma, motor tam yağlanmadan dip gaz yaparak kullanma gibi gibi. Şuan 1.6 Fsi octavia kullanıyorum, yaklaşık 6 aydır bende de aynı sorun mevcut, 2-3 saniye zincir şıkırtı sesi geliyor ve hemen geçiyor. Buna ek olarak bende motoru sabah soğukken çalıştırdığımda ısınana kadar kesilmeyen iticilerden gelen bir şıkırtı sesi de mevcut. Buda yanlış yağ kullanımından kaynaklı. Benden önceki sahibi ne tür yağlar kullandı bilmiyorum ama ben aldığımdan beni 3 yıldır Orj. Castrol Edge dışında yağ kullanmadım. Vakit bulup yaptırmadım ama en kısa sürede yaptıracağım. Size tavsiyemde ihmal etmemeniz yönünde. Sente atlayabilir veya kırılabilir daha büyük sorunlara neden olabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler