User Tag List

4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: İbiza 1.2tsi P334b00 arızası

  1. #1

    Üyelik
    Dec 2019
    Yaş
    29
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    İbiza 1.2tsi P334b00 arızası

    Merhabalar herkese hayırlı günler dilerim,
    Yaklaşık 2 hafta kadar oldu motor arıza ve epc ışığı yanmasından dolayı cihaza bağlattım aracı arıza kodu P334B00 arızası veriyordu turboşarj aktüatörü mekanik hata diye
    velhasıl kelam ustaya gittim söküldü bakıldı vestgate değişicek dendi ve katrişler boşluk yapmış turbo yağ basmış revize olması gerektiğini söyledi turbo revize edildi takıldı, belli bir yol yaptıktan sonra tekrar motor arıza ışığı ve epc ışığı yaktı hata gene aynı idi neyse arızayı silip devam edebilirsin düzelicek parçaların alışması lazım dendi (ne alaka bilmiyorum) sildik gene aynı tekrar götürdüm aracı turbo söküldü egsoz kısmındaki basıncı ayarlayan klape sanırım takılı kalıyormuş tekrar tornacıya gidip işlem yapılıp değişti. montaj yapıldı teste çıktık bir sorun yok arıza ışığı yakabilir yol yaptıkça düzelicek denildi arızayı sildirip devam edebilirsin dediler fakat arıza gene aynı şekilde duruyor ne sönüyor ne birşey oluyor araba gitmesi gerektiği gibide gitmiyor basınç geliyor kesiliyor tekrar geliyor bu sorunu nasıl çözücem yardımcı olabilicek birisi var mı vestgatenin adaptasyonunu mu yanlış yaptılar ne yaptılar bilmiyorum ayar resimlerini gösterdi eleman 3.40 değerinde miydi 3.70 değerindemiydi neydi o kadar teknik bilgimde yok doğrumudur değilmidir bilmiyorum da bu sorunu nasıl çözeceğim yardım edebilirmisiniz acaba. not(araçta yazılım mevcut bununla alakalı ayar sorunu olabilirmi)

    Konuyu inşallah doğru yere açmışımdır şimdiden affola teşekkürler.

  2. #2
    individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2008
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    6.639
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun.arıza kodu olarak bakmadım ama sanırım 2017 yılında benim başıma gelen sorun ile aynı sorun başınıza gelmiş.aracım motor arıza epc yaktı.çekici ile aracı aldığım yetkili servise götürdüm.aracın bütün bakımları hep orda yaptırıyordum.servis kontrol etti turbonuz arızalanmış yenisini almanız gerekiyor dediler.isterseniz dışarda yaptırın revize ediyor dedi servis danışmanı.bende sanayide usta peşinde koşmak istemedim.(turbonun revize olmasına ben inanmıyorum stabil uzun ömürlü olmuyor bence)servis o zaman bana aracım full yetkili servis bakımlı olduğu için parçada %10 indirim yaptılar ve servis ücreti arıza tespit işçilik almadı.bende onay verdim 2 iş günü sonrası teslim aldım.şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.sizin sorun sanırım turbodan devam ediyor.orjinal sıfır alıp deneme yapın isterseniz.
    Seat IBIZA FR

    C U P R A L E O N

  3. #3

    Üyelik
    Dec 2019
    Yaş
    29
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen sıfır turboya dönücez sanırım edilen masrafta cabası oldu maalesef..

  4. #4

    Üyelik
    Dec 2019
    Yaş
    29
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazılımı bu gün oem'e çevirdim belki bi tutarsızlık vardır diye ama yok gene aynı arızaya düşüyor epc yakmıyor ama motor arıza ışığı yakıyor sürekli bir türlü ayar tutmuyor..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •